De regels, tips en laatste voorbereidingen. ~ Utopia Gekte

10/10/2015

De regels, tips en laatste voorbereidingen.

De regels worden uitgelegd

Om kwart over één kwam er een grote groep mensen het terrein op. Ongeveer een kwartier later zijn de meeste mensen in de loods en kan de uitleg beginnen. Een voor ons onbekende man staat voor de groep en houd een speech. Hij laat weten dat het belangrijk is dat de medewerkers van Rings zich na de speech bij hem komen melden. Dan gaan de sporters zich voorbereiden. De man wijst iedereen er op dat er geïmproviseerde kleedkamers zijn en dat er overal camera's hangen waar ze dus rekening mee moeten houden. De kleedkamer voor de ronde missen is op de vide en de rest zit dus beneden. Het moet een gezellig en sfeervol evenement worden, maar bij de kickbokswedstrijden moeten ze elkaar niet sparen. Als ze iets willen eten of drinken kunnen ze muntjes kopen en kunnen ze bij Le Luifel een kroketje of Frikandel halen. Ook in de tent kunnen ze drinken halen. Na de speech moeten de Rings medewerkers dus naar voren komen zodat ze die medewerkers aan de Utopianen kunnen koppelen. Er zijn twee soorten wedstrijden. De wedstrijden tussen de Utopianen en de Rings wedstrijden.

Vervolgens komt Bob Schrijver(?) aan het woord. Hij is vandaag de scheidsrechter. Hij vertelt dat hij deze sport al 33 jaar doet, dat hij veel bereikt heeft en 137 wedstrijden heeft gevochten. Uiteindelijk heeft hij besloten meer te gaan scheidsrechteren. Tijd om de regels nog maar eens te bespreken. Iedereen moet vandaag op zijn taal letten. ''Door de emotie kan je meegetrokken worden, maar let op je taal. Ook omdat we gezenderd zijn''. Het is niet de bedoeling dat er ziektes de woonkamer in komen. Komt het toch te vaak voor dan kunnen ze er op aangesproken worden of uiteindelijk zelfs een waarschuwing krijgen. Vervolgens legt de man nog wat regels uit over de wedstrijden zelf. ''3 keer anderhalve minuut. Twee keer acht tellen in één ronde is klaar. Over de hele wedstrijd drie keer acht tellen dan ben je klaar''. En dat schijnt alleen nog maar bij de wedstrijden met beginners zo te zijn. Deze regels zeggen ons eerlijk gezegd niks en we hopen dus dat we het goed mee geschreven hebben. In geen enkele klasse is het toegestaan om de ellebogen te gebruiken. De rest van de regels gaan iets te snel om mee te typen, maar de vechters zijn er in ieder geval van op de hoogte gebracht. Het is belangrijk dat ze zich aan deze regels houden. ''Houd je aan de regels, probeer netjes te blijven''. Het is belangrijk dat ze het goed laten verlopen. ''Laat het kaas niet van je brood eten. Laat de discussie niet bij de jury liggen, vecht ervoor. Ik wil jullie heel veel succes wensen''.

Naomi en Ivan krijgen nog snel wat tips:

Na de uitleg laat Naomi aan Jordan weten dat ze echt moet winnen van zichzelf. Iets waar ze volgens Jordan juist niet aan moet denken, als ze maar trots is dat ze er staat. Iedereen die zich daar zo druk over maakt verliest. ''Dan ben je zo bezig met winnen en verliezen. Je moet bij het vechten blijven. Je kop erbij houden''. Jordan adviseert Naomi ook om haar foundation er af te halen. Waarom weten we niet precies, maar er zal vast wel een reden voor zijn. Naomi ziet het alleen niet zo zitten. ''Maar mijn gezicht is echt heel erg slecht''. Op de andere stream deelt Fitz ondertussen de outfits uit. Het zijn nieuwe outfits die na de wedstrijd wel terug moeten. ''Luister naar je hoek dat is belangrijk'', spreekt Fitz Ivan toe. Het lijkt er op dat iedere vechter een soort van persoonlijke coach heeft gekregen die ze nog snel wat tips geeft. De onbekende vechters zien we om tien over half twee nog snel door de controle gaan. Ze moeten hun naam en geboortedatum opgeven. Zichzelf laten wegen. Ze krijgen een soort van oogtest. De vraag of ze medicijnen gebruiken. Of ze hartklachten hebben en ze worden op de foto gezet. Het is dus duidelijk dat je niet zomaar mag gaan vechten maar dat er goed gecontroleerd word in welke conditie je eigenlijk bent.

Terwijl Naomi haar haren nog even laat vlechten krijgt ze nog veel meer tips van Jordan. ''Focus je op mijn stem de hele tijd. Waar je op moet letten is... ik ga geen hele zinnen zeggen. Dekking, rechts. Dan doe je dat. Als ik zeg rechterbeen voor dan hoort je tegenstander dat ook''. Ook Gabriëlle krijgt even later te horen dat haar haren in een vlecht moeten. Je schijnt zelfs niet te mogen vechten zonder vlecht. Gabriëlle's haar is alleen een beetje lastig te vlechten dus mag het ook in een staart. Alleen moet ze het dan wel echt goed vastmaken. Het mag niet los gaan tijdens het vechten.. Bas herkent ondertussen één van de ''onbekende'' vechters. Hij heeft met hem op de middelbare school gezeten en vind het leuk om hem hier te zien. Toen ze nog op school zaten samen was de jongen volgens Bas echt een propje. Terwijl Bas nog snel een kijkje bij de geitjes neemt gaan de andere Utopianen die vandaag moeten vechten nog even door de controle. Ivan schijnt iets van 96.5 te wegen. Hij heeft geluk en mag vechten. Bjorn weegt 78.6 en Bas schijnt zo'n 20 kilo lichter dan Ivan te wegen. 73 kilo om precies te zijn. Gina krijgt op datzelfde moment nog wat uitleg in de ring over hoe ze moet lopen straks. En om iets over twee komen de bezoekers het terrein op. Gabriëlle zien we op dat moment al met een soort van staart/knotje lopen en Naomi haalt vanwege het advies dat ze eerder kreeg dan toch haar foundation er nog maar even af. Nog even en ze zijn er helemaal klaar voor.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.