De kwartels gaan het buitenverblijf in ~ Utopia Gekte

10/26/2015

De kwartels gaan het buitenverblijf in

Een groter verblijf voor de kwartels

In ons vorige bericht schreven we al dat Bas, Rob en Stefanie druk bezig waren om de volière af te maken. Eerder vandaag was Bas ook al bezig geweest met het schuren van een ''buis''. Nu de volière af is komen we er pas achter waar de buis voor is. Het hoort bij de volière. Via de buis kunnen de kwartels de kas in, of vanuit de kas naar buiten de volière in. Bas laat om tien voor half drie de kwarteltjes naar buiten. Vanuit de kas kunnen ze door het tunneltje de volière in, maar de beestjes snappen dat natuurlijk niet meteen. Bas zorgt er dus voor dat de beestjes in die richting gebracht worden in de hoop dat ze door buis heen gaan. Na een paar minuutjes komen de eerste kwarteltjes door de buis naar buiten, maar niet alle kwarteltjes lijken het te snappen, of durven door de tunnel de volière in. Zodra een aantal kwarteltjes buiten zijn zien we ze voorzichtig voor de opening van de buis rondlopen. Sommigen vliegen/springen wat omhoog. ''Jullie vinden het leuk'', laat Bas weten. ''Vinden ze ook'', bevestigd Stefanie, maar Bas lijkt er nog een beetje over te twijfelen.

Stefanie komt met het idee om een glijbaan voor de kwartels te maken en Bas wil sowieso ook nog het een en ander voor de kwartels gaan maken. Terwijl de eerste kwartels alvast wormpjes uit de grond pikken zitten anderen nog in de kas. Bas besluit ze één voor één te pakken en via buitenom de kwartels naar de volière te brengen. Ook Bjorn helpt mee, het zijn er zoveel dat als ze het samen doen het een stuk sneller gaat. Zodra Bjorn in het kwartel verblijf gekropen is om een kwarteltje op te pakken doet Bas snel de deur achter hem dicht zodat Bjorn er niet meer uit kan. Een grapje en Bas maakt al snel het deurtje weer open zodat ze verder kunnen. Zodra alle kwartels in de volière zitten gaan ze met zijn allen op een kluitje achterin de volière zitten. Dan krijgen ze zoveel extra ruimte en gaan ze nog dicht op elkaar zitten, maar het is natuurlijk nog even wennen. Iemand vraagt zich af of de kwartels de weg naar binnen nog wel weten, maar volgens Bas komt dat wel goed en anders leert hij het de beestjes wel. De diertjes hebben nu dus lekker wat meer ruimte en kunnen zelf kiezen of ze buiten of binnen willen zijn.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.