De kip is opgehaald en krijgt zijn operatie ~ Utopia Gekte

10/14/2015

De kip is opgehaald en krijgt zijn operatie

Toch vandaag al

In onze vorige blog schreven we over Bas die een belletje deed met de mensen van ''red de legkip''. Tijdens dit telefoongesprek werd afgesproken dat de kip morgen opgehaald zou worden, maar opeens zien we dat de kip nu al opgehaald word. Alleen maar goed des te eerder kan de kip namelijk geholpen worden. De dame van red de legkip heeft een katten reismandje meegenomen waar ze de kip in kan vervoeren. Armanda vraagt naar de kosten en het blijkt inderdaad geen 400 euro te zijn, maar iets van 150 euro. Armanda besluit dit bedrag meteen af te rekenen, dan is dat maar alvast gebeurd. Armanda informeert meteen naar '''red de legkip'' en krijgt te horen dat er zes opvanghuizen zijn. 

Red de legkip red de kippen bij de boer. De kippen zijn dan 12 tot 14 maanden gebruikt en zijn dan ''waardeloos''. Deze kippen worden ook wel soepkippen genoemd en worden dan geslacht in België of Polen en verscheept naar Afrika omdat in Nederland niemand ze meer wil eten. Red de legkip koopt deze kippen over van de boer voor de slachtprijs. Vervolgens laten ze de kippen opknappen en daarna kunnen mensen de kip adopteren. Terwijl de dame alles aan het uitleggen is zien we Bas de kip nog even aaien. ''Kippen kan je van alles leren'', horen we de dame zeggen. Ze spreken af dat red de legkip de Utopianen op de hoogte houd van hoe het met de kip gaat en ook vraagt ze of de Utopianen de kip weer terug willen zodra hij beter is. Bas laat weten dat hem dat niet slim lijkt. De kip moet volgens hem een veilig en rustig plekje krijgen. Volgens Bas zijn de kippen die ze in Utopia hebben ''wrede kipjes''.

De kip gaat morgen in ieder geval naar de dierenarts en wordt dan eindelijk geopereerd. Hopelijk voelt het kipje zich daarna weer snel de oude.2 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.