De eigenaar van de hond is er helemaal kapot van ~ Utopia Gekte

10/25/2015

De eigenaar van de hond is er helemaal kapot van

Niet kunnen slapen

Gisteren is Karel het kalkoentje aangevallen door een hond van een standhouder. De dierenambulance werd er bij gehaald en hoewel het in eerste instantie wel goed leek te komen moest Kareltje uiteindelijk toch ingeslapen worden omdat het veel erger bleek te zijn dan gedacht. Een gemis voor Bas, zijn mede bewoners en de kijkers, maar niet alleen Bas moest het even verwerken, ook voor de eigenaar van de hond is het een vreselijke gebeurtenis geweest. Ivan staat deze ochtend even met de markt standhouder te praten. Hij vertelt dat hij dan wel tegen de hond tekeer zou kunnen gaan, maar dat heeft ook geen nut. De man is er helemaal kapot van en heeft de hele nacht niet kunnen slapen. Hij kwam gisteren thuis en toen zag hij in de keuken een foto hangen van Bas met het kalkoentje op zijn schouder. Bas en Ivan stellen de man gerust en zeggen dat hij er niks aan kan doen. De man wil twee nieuwe kalkoentjes voor Bas gaan halen. Zijn vrouw zou er al mee bezig zijn geweest, maar Bas zegt dat dat niet hoeft. Hij is zelf ook al bezig met het adopteren van een diertje. In de bio industrie worden de haantjes versnipperd omdat ze er niks aan hebben. Bas wil dus zo'n diertje gaan redden.

De man zou best alsnog twee kalkoentjes willen brengen, maar dat hoeft echt niet van Bas. De man zegt sorry en Ivan probeert hem gerust te stellen. ''Je hoeft er niet over in te zitten, kan jij niks aan doen''. Naast dit gebeuren er nog veel meer dingen op de markt. Zo horen we dat één van de standhouders niet blij is en er vandaag voor het laatst zal staan. Ook zou er een kraam met grote maten komen staan, maar maatje 38 is geen grote maat vind Bjorn. En als je dan denkt dat dit alles is heb je het mis. Er is ook nog een heel drama omdat er twee kramen met dezelfde producten schijnen te staan. De mevrouw van de ene stand ziet het probleem niet en zegt dat ze helemaal niet dezelfde producten hebben. Maar de andere mensen zouden niet eens met haar willen praten omdat ze haar als concurrent zien. Ivan vraagt zich af wat ze kunnen doen om iedereen tevreden te stellen. Ivan komt met het idee dat de mevrouw die als laatste er bij is gekomen dingen van haar stand verwijderd die de andere kraam ook heeft. De dame laat weten dat ze al jaren op markten staat en dat er meerdere stands met dezelfde spullen op een markt te vinden zijn. Bjorn is het met de dame eens. Die andere standhouders moeten niet gaan bepalen hoe het moet gaan. De Utopianen beslissen hoe en wat. De standhouder vind ook niet dat de Utopianen zich in één keer moeten laten manipuleren. Het moet wel reëel zijn.

Als de heren even later met de andere kraamhouders praten blijkt dat ze niet willen dat de dame vesten verkoopt. Die moeten ze maar weghalen vind de dame. Ivan vind in ieder geval dat ze nu niet meer kunnen zeggen dat ze spullen weg moeten halen. Ze gaan de omzet aankijken en als die te laag is gaan ze kijken of ze wat kunnen regelen. Het schijnt dat de andere stand grotere maten kleding zou hebben. Gabriëlle heeft gekeken en bijna alles is in grotere maten, er zijn maar drie dingen die wat kleiner vallen. Het schijnt dat de dames daar nu moeilijk over doen. Bas laat zich ondertussen karikatuur tekenen door een karikatuur tekenaar en ook de dieren ambulance komt om 10:53 het terrein op rijden. Zodra de achterbak open gaat komt er een streamlock en kunnen we het niet meer volgen.1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.