De dieren ambulance in Utopia voor het gewonde kalkoentje ~ Utopia Gekte

10/24/2015

De dieren ambulance in Utopia voor het gewonde kalkoentje

Op naar de spoed kliniek

We schreven net al over Karel het kalkoentje die aangevallen is door een hond. Het kalkoentje is gewond en Bjorn heeft dus snel de dieren ambulance gebeld. Om tien voor half zes komt de ambulance het terrein op gereden. Cees zegt dat het wondje niet helemaal open is en op het eerste gezicht valt het volgens de man van de ambulance allemaal wel mee. O nee, als hij even wat beter kijkt ziet hij toch wel een hele jaap zitten, een heel gat. Maar volgens de man kunnen ze dat wel hechten. De vogelopvang waar ze normaal naar toe gaan is nu alleen dicht dus moeten ze kijken of Soest nog open is. Volgens de man is het voor het kalkoentje inderdaad ook een hoop schrik door wat er gebeurd is. De man belt of het via Soest kan. Het beestje moet gehecht worden en nagekeken worden. Als Soest niet kan moeten ze naar de spoedkliniek in Almere of naar Amsterdam. Naast het gat wat ze ontdekt hebben ziet de man zo op het eerste gezicht niet heel veel. Ivan had het gelukkig snel door en had het kalkoentje snel te pakken. De hond zit op dit moment weer in de auto. Van het pootje moeten ze even kijken of het niet gebroken is. Zijn kopje staat in ieder geval omhoog. Het zal ook vooral veel schrik zijn geweest voor het diertje.

Het lijkt inmiddels de spoedkliniek in Amsterdam of Almere te worden. Almere zit het dichtstbij dus die gaan ze even bellen. Bas oppert om Kareltje alvast in de auto te zetten dan is het beestje in ieder geval alvast uit de wind. Terwijl ze wachten tot de man terug gebeld word beseffen de bewoners opeens dat ze morgen nog een plekje vrij hebben op de markt en deze dierenambulance had al eerder met Armanda contact gehad dat hij wel op de markt wilde komen staan. De man zou het nog kunnen regelen om er morgen bij te zijn. De bewoners beloven hem nog een mail te sturen. Vrij snel wordt de man terug gebeld en krijgt hij te horen dat hij met het kalkoentje naar de spoedkliniek in Almere kan. Omdat het een spoedkliniek is zal het duurder zijn dan bij een ander, maar daar kan hij niks aan doen. De prijs weet hij ook niet. ''Hartstikke bedankt'', zegt Armanda. Bas neemt ondertussen afscheid van het kalkoentje. De man vraagt wie er mee gaat, maar de bewoners mogen natuurlijk niet van het terrein af. Er word afgesproken dat ze de rekening kunnen factureren of naar Utopia kunnen sturen. Bas belooft de man nog even een mail te sturen. De man gaat nu naar Almere en zal daarna het kalkoentje terug komen brengen. Als het alleen hechten is komt hij vandaag waarschijnlijk nog terug. Als het kalkoentje terug is moeten ze het beestje waarschijnlijk wel even binnen houden, maar dat is geen probleem.

Zodra de dieren ambulance met het kalkoentje op weg is naar de spoed kliniek laat Armanda aan Bjorn weten dat ze het goed vind dat hij gelijk gebeld heeft. Daarna gaan de bewoners weer verder met de gewone bezigheden. Even later krijgen we ook de eigenares van de hond nog even in beeld. Aan Armanda laat ze weten dat het hondje thuis ook gewoon rond loopt en daar is onder andere een kinderboerderij en de buren hebben ook diertjes. Het rare is dat het hondje daar allemaal niks mee doet. Ze had dit dus niet zien aankomen, maar is er duidelijk ook van geschrokken.Kareltje gaat mee.

0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.