De bewoners maken hun stemmen bekend ~ Utopia Gekte

10/11/2015

De bewoners maken hun stemmen bekend

Beslissen wie er moet vertrekken en wie mag blijven

Om kwart over drie hebben beide nieuwkomers hun laatste speech gehouden en hebben ze de loods moeten verlaten zodat de bewoners kunnen gaan stemmen. Word het Renske of toch Armanda? 

Rowena is de eerste die haar keus kenbaar mag maken. Zij heeft voor Armanda gekozen, voor het idealisme. Ze hoopt dat Armanda haar stem kan laten horen en dat mensen van buitenaf het oppakken. Rowena kan er zelf ook iets mee. Armanda spreekt Rowena aan met het doel wat ze heeft. Rowena kiest dus voor de dieren.

Nicole heeft heel erg lang het gevoel gehad voor Renske te gaan. Voor de groep. Ze kreeg een goeie vibe van haar en toen dacht ze ''Ja, maar waar wil ik eigenlijk nog naar toe de laatste maanden''. Nicole is normaal helemaal niet wispelturig, maar heeft nu toch haar stem veranderd naar Armanda. Vanochtend heeft ze nog met haar gesproken en Armanda kan een lekker rust punt voor Nicole zijn. Ze kan er mee kletsen over bepaalde dingen en Nicole wil wel eens wat nieuws proberen. Ze wil niet veganistisch worden, maar een beetje bewuster worden is geen verschrikkelijk ding. Nicole hoopt iets van Armanda te kunnen leren en mee naar buiten te kunnen nemen. Nicole denkt dat zij dat wel kan. Nicole was ook bang dat Armanda zou onder sneeuwen hier met haar zachte karakter, maar daar kan Nicole Armanda misschien weer bij helpen. Ze kiest dus voor Armanda.

Wim heeft lang gedacht om voor Armanda te kiezen, maar dat heeft hij uiteindelijk toch niet gedaan. Hij kiest voor Renske. Wim is bang dat Armanda te lief is en het niet gaat redden. Aan de andere kant had hij haar graag een stem gegund om te doen waarvoor ze binnen is gekomen, maar hij heeft toch voor Renske gekozen. Renske is een bezig bijtje. Dus Renske krijgt een stem van Wim.

Benjamin gaat voor Armanda. Zij heeft mooie idealen en Benjamin kan het meeste van haar leren. Beide kandidaten zijn een toevoeging, maar zijn voorkeur gaat naar Armanda uit. Hij heeft daar meer aan en de groep ook. Daarom stemt hij voor haar.

Bas kiest voor Armanda. Hij is nu vier dagen veganist en vindt het geweldig.

Cees kiest ook voor Armanda en dat doet hij omdat hij het goed vind voor de groep om andere discussies te gaan voeren. Een ander licht, milieu, veganisme, misschien zelfs politiek. Gezelligheid hebben ze genoeg en Armanda is een lekker rustig serieus typetje dat zal leiden tot andere discussies. En ook in die sfeer past het goed in de Utopia gedachte, vandaar dat Cees voor Armanda kiest.

Ivan sluit zich aan bij Cees. Armanda zorgt voor meer diepgang en discussies en kan mensen prikkelen. Ze is een idealist en activist. Daar houd Ivan van dus zijn stem gaat naar Armanda.

Rolf kiest voor Renske en kan zich aansluiten bij Wim. Hij denkt dat Armanda te zacht en te lief is en Rolf voelt ook gewoon het meeste bij Renske. Hij denkt dat zij op de lange termijn meer voor de groep kan betekenen.

Bjorn was er heel snel uit en is de dagen erna ook bij die keuze gebleven. Met Renske heeft hij heel weinig gesprekken gevoerd dus zijn stem gaat naar Armanda. Hij vind dat zij net als wat Cees en Ivan zeggen diepgang en een andere verhaallijn naar Utopia brengt. Andere gespreksstof, iemand die een sterke mening heeft. En dat wil niet zeggen dat Bjorn veganist wil worden. Renske vind hij ook een fantastische, aardige vrouw. Zorgzaam en lief, maar zijn stem gaat naar Armanda.

Gabriëlle kiest voor Renske. Ze heeft een goed gevoel bij haar en vind haar in alle opzichten goed voor de groep. Armanda is ook heel leuk en lekker bezig, maar Gabriëlle's gevoel zit heel goed bij Renske dus daarom kiest ze voor Renske.

Rob vind beide kandidaten lieve meiden en ze verdienen het allebei om te blijven. Renske heeft keihard gewerkt, maar Rob gaat toch voor Armanda. ''Als je de wereld wil verbeteren moet je diegene de kans geven''.

Naomi heeft heel erg getwijfeld en heeft de dames niet goed kunnen leren kennen. Ze kiest voor Armanda. Zij komt namelijk met iets binnen wat weer een verandering is voor Utopia. Het is niet eerlijk als ze haar die kans niet geven. Armanda heeft in de afgelopen vier dagen iets neergezet wat Naomi heel knap vind. Niet dat Renske geen leuke vrouw is. Renske is een moeder type en dat heeft Naomi ook erg nodig, maar toch heeft ze uiteindelijk voor Armanda gekozen. Zij verdiend een kans.

Stefanie kiest ook voor Armanda. Armanda is het tegenovergestelde van Stefanie. Armanda is een veganist en is tegen de bio industrie, maar dat vind Stefanie wel leuk. Ze kunnen discussies hebben en zo kan Stefanie zich er in verdiepen. En Armanda kan de buitenwereld prikkelen. Bij Renske mist Stefanie een doel, wat ze komt doen buiten het schoonmaken om. ''Daar hebben we Cees al voor''.

Gina vond beide dames toppers. Eerst ging haar gevoel uit naar Renske en bij die keus is ze uiteindelijk ook gebleven. Het zijn twee leuke gezellige meiden en Gina kon uiteindelijk niet meer kiezen dus is ze op haar eerste gevoel afgegaan. Ze kiest dus voor Renske.

Mark heeft voor Armanda gekozen. Het is een pientere gezellige meid met een duidelijk doel. ''Dat is het eigenlijk''.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.