Cees vind het veel kwalijker wat Rob gedaan heeft ~ Utopia Gekte

10/06/2015

Cees vind het veel kwalijker wat Rob gedaan heeft

Mark net niet op de bank dankzij publieksstemmen

De spannende nominatie ronde is inmiddels weer voorbij en Gina, Cees en Rolf zijn de drie ongelukkigen die op de schopstoel terecht gekomen zijn. Mark is de dans net ontsprongen. In eerste instantie had hij evenveel stemmen als Cees en zouden ze dus met zijn vieren op de bank terecht komen. Omdat Cees nog een publieksstem ontving en Mark niet zit Cees op de bank en is Mark nog net aan de bank ontsnapt. Na de nominaties is er nog steeds spanning in de loods. Misschien nog wel meer spanning dan voor de stemming. Bjorn knuffelt Gina en spreekt haar moed in. Volgens Bjorn zal zij niet weggestuurd worden. Ook Stefanie spreekt Gina moed in. Ze zal voor Gina gaan vechten. Cees die ook genomineerd is zit op de picknicktafel voor zich uit te staren en Rolf die de meeste stemmen kreeg laat aan Rowena weten dat hij er niet van staat te kijken en dat hij zich afgevraagd heeft of hij hier wel wil zijn. En dat heeft iedereen gevoeld volgens hem. 

Als we weer overschakelen zien we dat Cees en Gabriëlle inmiddels ook in gesprek zijn. Cees snapt niet waarom Ivan zo heftig reageerde toen Cees had laten weten dat hij tactisch stemde. ''Het is toch een spel je zit hier toch voor jezelf'', laat Cees weten. Gabriëlle adviseert Cees om met Ivan te gaan praten. Iets wat Cees meteen gaat doen. Bij het koffiezetapparaat treft Cees Ivan aan. ''Ivan waarom word je nou zo kwaad?'', vraagt Cees nieuwsgierig. ''Ik geef mijn vriend twee stemmen en jij gaat om dezelfde redenen tactisch stemmen. Je hebt het over de ideale samenleving en gaat tactisch stemmen''. Als Ivan stemmen krijgt doet hij daar iets mee en hij zou nooit over de rug van een ander tactisch stemmen om zichzelf veilig te stellen. Cees snapt dat niet. ''Je zit hier toch voor jezelf''. Ivan laat weten dat Cees tijdens de volgende stemming drie stemmen van hem krijgt. ''En ga maar weer tactisch stemmen, geef me er maar drie terug. Schaam je!''. Cees zegt dat hij het tactisch ook weg had kunnen laten. Zijn ''beargumentatie'' richting Gina was terecht.

Rob heeft het ook weg gelaten en die heeft volgens Cees ook uit tactische redenen op Cees gestemd. ''Oké'', reageert Ivan. ''Hij heeft het slimmer gedaan dan ik. Ik had het woord tactisch niet moeten gebruiken dan had je het niet geweten. Rob heeft ook tactisch gestemd alleen die heeft het woord niet gebruikt. En van de week zegt hij ik stem niet op je. Hij wilde Stefanie uit de gevarenzone houden daarom heeft hij het gedaan. En dan moet Ivan zo kwaad worden. Het slaat nergens op om dan zo woest te worden''. Ivan is inmiddels weg gelopen en staat bij het rokersbankje verder te praten met anderen. ''Uiteindelijk heeft niemand tactisch gestemd behalve Cees'', lacht Rob. Volgens Ivan is het onterecht als je genomineerd bent omdat er tactisch gestemd is. Cees raakt er binnen ondertussen maar niet over uitgepraat over wat Rob gedaan zou hebben. Hij vind het veel kwalijker wat Rob gedaan heeft en kan er veel woester om worden dan Ivan op hem.

Terwijl Rob eigenlijk helemaal niet tactisch heeft gestemd. Rob wilde in eerste instantie al de hele tijd op Cees en Rolf gaan stemmen, maar vanwege het tactische spelletje was Rob even van mening veranderd en wilde hij op Gina gaan stemmen om Stefanie veilig te stellen. Toen afgesproken was dat Mark en Gina niet meer tactisch zouden gaan stemmen is Rob dus ook terug gegaan naar zijn eerste keus. Zijn echte stemmen en de echte onderbouwing. Hij heeft Cees toen ook uitgelegd waarom. Cees vond de reden niet goed genoeg en denkt nu dat Rob tactisch heeft gestemd zodat Stefanie niet op de bank zou komen.5 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.