Cees geeft Bjorn gelijk en denkt een oplossing te weten ~ Utopia Gekte

10/26/2015

Cees geeft Bjorn gelijk en denkt een oplossing te weten

''Het klopt, het is zo''

Bjorn en Cees zijn al lange tijd met elkaar in gesprek in de lounge achter de loods. Het gesprek waar we net al twee keer over hebben geschreven hier en hier is dan ook nog lang niet afgelopen. Cees zegt dat als hij bij de kassa staat ze hetzelfde probleem hebben. Als hij daar handtekeningen uitdeelt kan hij alsnog niks anders. Maar dat vind Bjorn niet, dat doen ze tenslotte de hele dag door tussen de andere bezigheden door. ''Werk, handtekening, werk, foto, handtekening. Het gaat er om dat je niet bent op de plek waar je moet zijn''. Cees zegt dat hij dat wel weet. ''Je komt pas om tien over half vier terug. Twee uur later terwijl een rondleiding nog geen uur duurt. Tien minuten later zeg je ik moet naar het toilet. Natuurlijk mag je naar het toilet en dan ben je nog een halfuur weg, dan denk ik Cees kom op zeg''. Cees zegt dat hij nog niks had gegeten en dat Wim tegen hem zei dat hij wat moest gaan eten. Cees zou toen hebben gezegd ''nee ik moet terug'', maar Wim dwong Cees er zowat toe. ''Wim is dus de schuldige", vraagt Bjorn die benadrukt dat Cees het weer op een ander afschuift. ''Nee ik heb er zelf voor gekozen, maar moest eten. Hij had gelijk ook''. Bjorn zegt dat hij ook gegeten heeft, maar gewoon netjes op zijn plek.

Dan later komt Cees eindelijk terug en dan zegt hij tachtig keer dat hij nog niet gegeten, gedronken en geplast heeft. 'S avonds hoort Bjorn van Wim dat Cees wel gegeten heeft. ''Ja drie happen'', vult Cees aan. ''Dan ben je ook niet eens eerlijk. Daar irriteer ik me aan. Twee en een half uur ben je weg en dan heb je nog niet eens gegeten, gedronken en ben je nog niet naar de toilet geweest. Dan breekt mijn klomp. En als dit de eerste markt was prima''. Als dit de eerste markt van Cees was had Bjorn niet zo gereageerd, maar Cees doet dit elke markt. Bjorn heeft zoiets van wanneer is het dan wel duidelijk. Cees zegt dat hij niet de brutaliteit heeft om nee te zeggen en dat Bjorn gelijk heeft, ''het klopt het is zo'', aldus Cees. ''Je beseft het nu, laten we dan afspreken dat het volgende maand ook anders is. Anders zitten we hier volgende maand weer. Iedereen ziet het'', laat Bjorn weten. Cees vind het in ieder geval goed dat Bjorn het zegt. Daar is hij wel blij mee. Cees vind de rondleidingen heel leuk en hoopt dat de volgende keer weer te mogen doen. De mensen vinden het ook leuk. ''Ze baalden dat ik ze niet meer gaf''. Bjorn geeft aan dat ook mensen aan hem vroegen of hij rondleidingen gaf.

Cees weet misschien een oplossing. Een indeling maken voor de bewoners met tijden. Wie van hoe laat tot hoe laat ergens staat om mee op de foto te gaan en handtekeningen uit te delen. Het ene moment die, het andere moment die, en dan die en die en die. Dan kan je foto's en handtekeningen doen. Cees komt met het idee om een bord te maken met de namen en tijden. Dan weten de bezoekers en bewoners waar ze aan toe zijn. ''En tussendoor kan je de bezoekers er op wijzen''. Van zo tot zo laat sta ik daar om handtekeningen uit te delen en om met me op de foto te gaan. Het lijkt Cees een leuk idee. Bjorn vind het ook een leuk idee, maar ze hebben dan veel te weinig mankracht. En naast dat werken ze ook weer in shifts. Dan zou je tijdens elke shift iedereen een keer in moeten plannen. ''Al is het maar tien minuten'', zegt Cees, maar dat gaat volgens Bjorn te weinig zijn. Er volgt een streamlock. ''We zijn genoodzaakt om dat te doen'', zegt Bjorn als we weer beeld hebben. ''Dus dat blijft zo?'', vraagt Cees. Ja zegt Bjorn.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.