Bjorn en Cees spreken hun frustraties uit ~ Utopia Gekte

10/26/2015

Bjorn en Cees spreken hun frustraties uit

Problemen bespreken

Bjorn en Cees zitten dus achter de loods te praten en nadat Bjorn sorry gezegd heeft voor een eerder voorval dan waar ze voor in gesprek zouden gaan, gaan de twee heren over op het onderwerp waarvoor ze wel in gesprek waren gegaan. ''Het feit dat jij al aangeeft dat je het idee hebt dat ik ergens over ga beginnen. Dat je tegen Armanda zegt 'o hij zal het wel over mij gaan hebben', dat zegt al dat je donders goed weet waardoor dat zou komen. Als ik me zorgen maak dan zal ik er een reden voor hebben. Zo zie ik dat'', begint Bjorn. Cees laat weten dat hij natuurlijk weet waar het over gaat. Het grote probleem is... en dat had hij de vorige markten ook. Hij gaat op pad met een giga groep mensen. ''Het was echt enorm met applaus toestanden. Fantastisch''. Er zijn mensen geweest die Cees bedankten en die naar hem toe komen voor een handtekening. Vervolgens zegt Cees dat ze dat aan het einde doen. Aan het eind bij Baas Beach was toevallig ook Naomi daar. ''De ene na de andere wilde op de foto met Bas erbij. Hup foto foto, handtekening handtekening. kinderen om me heen. Dan kan ik niet, ik krijg het niet me strot uit om te zeggen 'nee dat gaat niet ik moet weer op mijn post zijn'. Dat lukt me gewoon niet''. Maar als Cees dan dus niet op zijn post is dan is hij handtekeningen aan het zetten en zit hij niet uit zijn neus te vreten of sigaretten te roken. Hij is dan druk aan het werk, maar niet op zijn post. ''Dat is wat er aan de hand is. Hoe kunnen we dat voorkomen, we zitten allemaal met die druk'', legt Cees uit.

Bjorn is vooral klaar met de negativiteit die Cees heeft. Het komt echt zo langzamerhand zijn neus uit. Cees schiet elke keer in de slachtofferrol. Cees praat door Bjorn heen waarna Bjorn vraagt of hij hem uit kan laten praten. ''Ik ervaar het zo omdat ik iedere keer negativiteit hoor. Ik ben niet de enige daarin. Het komt me mijn neus uit. Ik vind het jammer. Oprecht jammer want je hebt het helemaal niet nodig. Je bent een toffe peer, ik heb je hoog zitten. Ik kan ook zeggen dat je als één van de aantal die hier zitten nooit een probleem zal krijgen met me, maar dan moeten we het wel uitpraten. Je kan grappig zijn, [...] Hebt een hart van goud, waarom al die bullshit erbij. Dat is niet nodig''. Als Bjorn en Cees samen staan te werken dan maken ze wat grapjes en krijgt Bjorn het ene zielige ding na het andere te horen. ''Bjorn is altijd negatief over mij'. Cees schei eens even uit, als er iemand begaan is met je ben ik het wel en dan krijg ik zulke opmerkingen. Dan denk ik zoek het lekker uit. Dan kan ik nog meer grapjes maken. provocerend gedrag. Dan denk ik speel niet de zielige oude man want dat ben je niet. Je bent een prachtkerel, hou dat zo. Die bullshit er omheen niet doen, dat is zonde''. Bjorn legt uit dat hij zich daar echt aan kan ergeren.

''We hebben dingen geprobeerd, het gaat niet anders en hoeft niet anders. Iedereen heeft er mee te maken. Als je je kont keert willen mensen wat van je, dat is logische. [...] Laat me uitpraten dat irriteert me. [...] Het feit is dat we er samen moeten staan. Tien over half twee ga je weg. 'Ik moet even plassen dat heb ik nog niet gedaan. Dan ga ik daarna de rondleiding doen'. Goed Cees ga maar. Twintig minuten van tevoren ga je weg. Ik weet niet hoelang je plast, maar dan ga je vervolgens de rondleidingen doen allemaal leuk....''. Cees praat weer door Bjorn heen en vertelt dat hij het niet wil horen. Cees weet het allemaal al, maar Bjorn wil graag zijn verhaal doen. Cees heeft net ook zijn verhaal gedaan en Bjorn mag het nu niet.  Cees vind het dan dubbel. Alles wat Bjorn nu van tijd tot tijd wil benoemen weet Cees al. Cees weet wat er gebeurd is. Toch gaat Bjorn verder met zijn verhaal. Om kwart voor was Cees klaar met de rondleiding maar dan blijft hij daar staan. Bjorn heeft ook weleens een rondleiding gedaan en weet hoe het werkt. ''Als je alle foto's en kinderen hebt kan je zeggen 'ik ga eerst naar mijn plek naar de entree daar staat Bjorn. Die staat in zijn eentje. Ik ga naar mijn plek dat is mijn taak. Daar doen we foto en handtekening'. Niemand die zegt Stomme Cees heeft geen tijd. Dat zal niemand zeggen, je zegt loop even mee''.

''Dan heb je niet geluisterd''. zegt Cees, want ze wilden met Bas en Cees op de foto. ''Dat waren maar twee foto's, zegt Bjorn. Hij heeft de foto's zitten bekijken, Cees is gewoon weer bezig met smoesjes verzinnen. Er zijn ook mensen die met Bjorn op de foto willen. Of er is geen tijd voor of ze zorgen dat Naomi er is. Bjorn is nog nooit van zijn plek af gegaan dat kan gewoon niet. Cees mompelt dat Bjorn qua voorbereiding ook niks gedaan heeft aangezien Bjorn zegt dat ze er samen hadden moeten staan. Maar volgens Bjorn is Cees gewoon bezig om allemaal excuses te zoeken. ''Kijk wat ik allemaal gedaan heb. Ik ben al een hele maand bezig. Ik heb de kramen ingedeeld en zelfs zondag ben ik nog bezig met van alles. Dus ga niet beginnen met alles samen. Ik heb je gevraagd of je de kassa en de muntjes daar wil brengen''. Volgens Cees moest er ook nog stroom aangelegd worden. Maar Bjorn weet dat Wim dat gedaan heeft en niet Cees. ''Het is niet erg om fouten te maken, maar doe er iets mee''. Dit is precies waar Bjorn zich aan ergert. Het ligt nooit aan Cees. ''Ja, maar jij hebt ook dit en vorige keer dit en dat genoemd. Prima Cees daar heb ik me excuus voor aangeboden. Je doet nu exact hetzelfde. Hoe oud zijn we nou Cees. je bent 61 kom op nou''. Volgens Cees moet Bjorn zich niet zo druk maken. Maar Cees maakt Bjorn er boos mee. ''Je draait kinderachtig iets om wat niet eens relevant is. Loop eens een maand mee dan weet je precies hoeveel ik doe. Ik weet zeker dat je voor die tijd afhaakt, maar laten we wel noemen hoe het is. Dit is niet fair. Als het een probleem is om de munten en de kassa daarheen te brengen dan doe ik dat de volgende keer ook nog wel. Het is maar 1x in de maand hard werken''.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.