Bewoners geschokt en Renske in tranen. ~ Utopia Gekte

10/10/2015

Bewoners geschokt en Renske in tranen.

Het vergeten dier.

De expositie Het vergeten dier, die dankzij Armanda in Utopia staat momenteel, trekt al veel bekijks. Niet van bezoekers want die komen pas tegen een uur of 14:00 de poort door wandelen. Wel van de Utopia bewoners zelf die niet onder de enorme foto's uit kunnen komen. Verspreid over het hele terrein staan enorme foto's met begeleidende teksten op betonnen blokken. Een vrachtwagen plaatste dit met coƶrdinatie van Armanda in alle vroegte her en der op het terrein.

De ene na de andere bewoner loopt een rondje om alles te bekijken en te lezen. Niet iedereen is diep onder de indruk, maar bewoners als Bas en Renske grijpt het duidelijk aan. Bas loopt na het bekijken van de expositie richting het weiland om de geitjes te vertellen hoe goed ze het hebben in Utopia. En Renske loopt huilend, snikkend en snotterend terug naar de loods om een zakdoekje te pakken. Huilend laat ze iedereen weten hoe heftig het allemaal is. Enkele seconden later staat ze fluitend en zingend in de keuken en is ze de ellende alweer vergeten.

Later vandaag komen er veel bezoekers het terrein op die voor een lastige keuze komen te staan. Met of zonder snacks in je handen de expositie bekijken? Wij zijn nu al benieuwd hoe de bezoekers van het kickboksgala met de expositie om gaan. Le Luifel is gewoon geopend en gaat ongetwijfeld overuren draaien!

'Het vergeten dier' neemt je mee voor een blik achter de schermen van de industriƫle veeteelt. Deze fototentoonstelling geeft aandacht aan de barre omstandigheden, waaronder veel dieren in de vee-industrie moeten leven. Ook de gevolgen voor mens, natuur en milieu komen aan bod. Op deze manier wil 'Boerderijen, geen Veefabrieken' de aandacht vestigen op de dringende noodzaak om onze veel te grote veestapel en vlees- en zuivelconsumptie af te bouwen. De tentoonstelling is een initiatief van diverse natuur-, milieu- en dierenrechtenorganisaties, die zich verenigd hebben in het platform Boerderijen, geen Veefabrieken. De aangrijpende tentoonstelling is in bruikleen van de Nederlandse organisaties Varkens in Nood en Dier & Recht, maar werd aangepast aan de Vlaamse context. Eerder waren de foto's ook al te zien op het Museumplein in Amsterdam & in Utrecht, en nu dus ook in Utopia tot 23 oktober 2015.
 

0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.