Begin de dag met een lach. ~ Utopia Gekte

10/03/2015

Begin de dag met een lach.

Want wie vrolijk kijkt in de morgen....

Die lacht de hele dag! Ja, die lacht de hele dag! Dus hoe kan je een dag beter beginnen dan met een grappige Utopia video? Wij kunnen echt niets beters bedenken dan dat. Dus we blikken even terug op een groepsfoto die gisteren gemaakt moest worden. Gina heeft zoveel mogelijk Utopianen bij elkaar geroepen die zich verzamelen. Er zijn namelijk bezoekers in de loods die met de bewoners op de foto willen. De Utopianen zelf doen dat altijd met veel plezier dus braaf draaft zo goed als iedereen op. Gina is in eerste instantie degene die de foto maakt, maar Cees is uiteindelijk degene die de foto echt maakt. Hij loopt nog een stukje naar achteren, maakt de foto, en nog een foto, en het schijnt helemaal goed te zijn volgens Cees. Snel gedaan, helemaal top!

Maar als Gina de foto's terug kijkt ziet ze dat ze helemaal donker zijn. Cees kan er met zijn kop niet bij want toen hij door de 'viewfinder' keek zag alles er precies zo uit als in het echt. Hartstikke logisch, want dat zie je dan inderdaad ook. Volgens Mark zat het klepje gewoon nog op de camera, maar dat was een flauw grapje. Gina zegt nogmaals dat het niet aan Cees ligt en loopt even weg met de camera. De foto moet opnieuw! Wat er nou wel aan de hand is? De instellingen van de camera staan nog niet goed ingesteld voor de lichtsituatie in de loods. Dit betekent dat Naomi niet op de automatische stand fotografeert, maar op de manuele stand. Een echte professional dus! Waarschijnlijk fotografeert ze ook in RAW formaat zodat de knappe koppen van de redactie (Ja, zij doen dat) hun waanzinnige bewerkingsskills op de foto's kunnen toepassen zonder kwaliteitsverlies. En vermoedelijk fotografeerde Naomi de laatste keer bij veel licht waardoor verschillende waardes (ISO, sluitertijd, diafragma) te hoog te of te laag staan. Daardoor komt er minder licht of niet lang genoeg licht door de lens heen en is de foto donker. Al met al grappig om te zien, vooral als je er zelf het een en ander van af weet en ziet dat Cees nog dagenlang wakker gaat liggen van hoe dit nou kan gebeuren. :-) De tweede video in dit bericht kan ook als humor gezien worden. Je moet er maar net van houden zeg maar. We zijn zo bij je terug met meer nieuwe berichten!


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.