Bas is zeer teleurgesteld in een deel van de groep ~ Utopia Gekte

10/16/2015

Bas is zeer teleurgesteld in een deel van de groep

Een discussie na het avondeten

Nadat de bewoners heerlijk gezamenlijk hebben zitten eten gooit Bas er een speech in. Hij staat aan de kop van de tafel en leest van een papier de tekst op. ''Ik wil toch even zeggen dat ik zeer teleurgesteld ben in een paar van jullie. We eten allemaal eieren en we hebben allemaal ons eigen kuiken. We waren allemaal voor de kas om om te toveren in een vogelparadijs. Dat de kosten hoger vielen dan het budget dat weten we nu, maar er werd niet gekeken of gevraagd waarom dat was. Er werd alleen maar gekeken naar het is zo dus stik er maar in. We hadden als groep op dat moment 2300 euro aan eigen geld en er was maar 12 euro per persoon voor nodig om het kippenhok te bekostigen en maar 10 euro per persoon om de kip te laten opereren, maar nee want ondanks de 2300 euro die we als groep hebben heeft iedereen zo hard hun eigen geld nodig omdat we anders niet rondkomen of onze eigen dingen niet kunnen bekostigen. Door zelf zo'n individualistische en egoïstische gedachte te hebben denken jullie ook dat anderen zo zijn waardoor het delen en elkaar wat gunnen wegvalt. Niet omdat anderen zo zijn, maar omdat wij zelf zo zijn en we daardoor denken dat anderen ook zo zijn. En dat wilde ik even kwijt''. Armanda applaudisseert en Rowena vind het mooi gezegd. Anderen reageren minder positief. Velen vinden het onzin. Zo ook Rob die erg fel reageert en het een show noemt. ''Misschien ligt er nog ergens geld begraven'', horen we bijvoorbeeld langs komen.

Sommigen willen weten waarom Bas ze ''individualistisch'' vind. ''Het is van ons als het niks kost en het is van mij als het wel iets kost'', legt hij uit. Nicole is het er wel mee eens. Eerst stond iedereen er bij van ''awwh lief, schattig. Die is van mij, die is van mij'' en nu kijkt niemand er nog naar om. Nicole denkt dat dat met de pony ook gaat gebeuren. Er ontstaat al meteen een grote discussie. Ook de kip met het gebroken pootje komt weer ter sprake. Ivan zou zelf geen 150 euro voor een kip met een gebroken pootje hebben betaalt. Iets wat anderen echt niet begrijpen. De kip is straks gewoon weer oké. Hij is gewoon gezond alleen zijn pootje was gebroken. Waarom zou je voor een hond of een geit wel betalen en voor een kip niet. Ook is er de discussie of Bas het zelf maar gewoon gedaan heeft of dat de hele groep achter de aanschaf van de kwartels en de volière stond. Gina laat weten dat er niet samen voor de kwartels is gekozen, maar volgens anderen wist wel iedereen er van af. Rob gelooft in ieder geval niets van Bas zijn speech. Een briefje maken en dan voorlezen. Rob noemt het tenenkrommend irritant en ziet het als een showtje.

Ivan laat vervolgens weten dat Bas dingen niet aan de groep durft te vragen. Hij durft dingen niet in de groep te zeggen en doet daarom dingen maar gewoon. Ivan schijnt daar eerder achter gekomen te zijn. Ook zijn er meerdere redenen waarom mensen niet mee wilden betalen. Rob vind bijvoorbeeld dat Bas te laat aangegeven heeft dat er meer geld nodig was en Benjamin maakt altijd een planning voor de uitgave van zijn geld. Als hij eerder wist dat deze uitgave er aan zou zitten te komen dan had hij bijvoorbeeld geen hapjes aangeschaft voor tijdens zijn muziek avond.1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.