Bas is teleurgesteld in het publiek ~ Utopia Gekte

10/06/2015

Bas is teleurgesteld in het publiek

Hoge bomen vangen veel wind

Om kwart voor drie besluiten we een kijkje op de andere stream te nemen. We komen terecht in het kantoor waar Cees nog steeds ontevreden is over wat er gebeurd is. ''Kijk en ik ben de enige die mijn mening geeft en die mensen ergens op aanspreekt en daar word je op afgerekend. En als ik goed heb opgelet, de publieks stemmen zijn vaak gegeven aan de populairste en meest lang zittende. Er wordt in ieder geval over je geluld. Als je je mond opentrekt maak je net zoveel vrienden als vijanden. Maar er zijn ook polls en daar sta je weer.... Het zal me een zorg zijn''. Zodra Cees het kantoor uitloopt ziet hij dat er wat gebeurd is bij de wasmachine/was droger. ''Hebben ze het er weer uitgehaald. Zoek het maar uit ermee. Zorg maar zelf voor je handdoeken'', laat hij weten op een boze toon. Cees zag het wel aankomen, maar toch doet het hem zeer al die stemmen. Bas zag vooral de publieksstem niet aankomen en dacht echt dat Cees die niet zou krijgen. Bas is teleurgesteld in het publiek. ''Hoge bomen hé. Als je je bek opentrekt heb je veel vijanden. En het is mij vertelt dat dit maar een klein groepje is waar dit vandaan komt'', laat Cees weten.

Vervolgens loopt Cees naar Rowena toe in de gemeenschapskeuken. ''Wel lief van je dat je net even naar me toe kwam'', laat Cees weten. Cees wil weer een gesprek beginnen over wat er gebeurd is als Rowena al snel aangeeft dat dit niet het moment is om er over door te praten. ''Let it go''. Volgens haar wordt Cees er alleen maar gefrustreerder of bozer van als hij er over doorgaat. ''De hoe heet het is ver te zoeken en ik moet naar het toilet. Moet jij niet roken? Rook je peukie, maar zet het uit je hoofd. Het vreet aan je'', adviseert Rowena. Maar dat kan Cees natuurlijk niet en dan toch begint hij maar weer eens over Ivan. ''Je weet hoe die kan zijn. Ik moet zeggen ik zat naar zijn speech te luisteren en dacht daar zit wel wat in, maar meer in de zin van hoe hij zijn Utopia zag en dat vond ik wel mooi'', laat Rowena weten.

Volgens Cees is het allemaal prachtig maar het is en blijft ook een spel en dat moeten ze niet vergeten. ''Niemand wil naar huis. Plus dat ik het nog kon onderbouwen. Dat kon ik. Gina heb ik gister avond nog gevraagd wat ga je doen. Ja dat weet ik niet. Het word mij kwalijk genomen''. Rowena vraagt zich af waarom het Cees zo raakt. Omdat Ivan zo doet terwijl Cees dacht dat ze oké waren. ''Ivan is gewoon zo. Gewoon impulsief'' laat Rowena weten. ''Jij krijgt de volgende keer drie stemmen! En iedereen geloofd hem. Dat ik de klootzak ben. Een sneaky niet betrouwbare man ben. Dat raakt me want dat ben ik niet. Mensen met lijstjes die liepen te turven. Alle namen. Stefanie liep gewoon te turven. Rot op het was één groot schaakspel en het word mij kwalijk genomen, dat vind ik heel erg'', laat Cees weten. ''Let it go Cees'', adviseert Rowena nogmaals. ''Eén groot schaakspel. Als een dambord gister avond''.1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.