Bas belt met red de legkip vanwege de halfdode kip in de kas ~ Utopia Gekte

10/13/2015

Bas belt met red de legkip vanwege de halfdode kip in de kas

Wat te doen

Vanochtend schreven we al over een halfdode kip die in de kas ligt en inmiddels ligt die daar nog steeds. Nog steeds niet geholpen of uit zijn lijden verlost. Bas besluit om kwart over zes een belletje te doen met ''red de legkip''. Bas vertelt dat ze een legkip hebben met een gebroken pootje. ''Goed dat je belt'', zegt de dame aan de andere kant van de lijn. Bas vraagt zich af of de dame de kip op kan komen halen. ''a la minute niet'', laat de vrouw weten, maar morgen misschien wel. Als de kip een gebroken poot heeft dan moet die naar de dierenarts, volgens de dame kan de dierenarts dan een pin in de poot van de kip zetten. Daarna moet de kip een tijd in revalidatie, ''maar wie gaat dat betalen?'', vraagt de vrouw zich terecht af. Zijn de bewoners bereid om die kosten te betalen. De dame wil de kip met alle liefde naar de dierenarts brengen, verzorgen en later terug brengen naar de bewoners, maar het is wel belangrijk wie het gaat betalen. Vanwege hun stichting hoeven de bewoners een hoop kosten niet te betalen zoals het consult en dergelijke. Maar een foto laten maken kost zo'n 45 euro en met de operatie kosten erbij moeten ze van een bedrag tussen de 100 en 150 euro uitgaan. Normaal zou zo'n operatie 400 euro kosten dus die 150 euro valt dan erg mee.

Bas zegt het in de groep te gaan gooien en de dame morgen terug te bellen. Zelf heeft hij geen zakgeld meer. ''Het is wel handig als de kip zo snel mogelijk naar de dierenarts gaat'', laat de dame weten. En als ze dieren hebben moeten ze er ook wel de verantwoordelijkheid voor nemen. Na het ophangen laat Bas weten dat het misschien beter is om de veearts te bellen. De kip slachten klinkt ook weer zo cru. ''Misschien krijg ik nu wel kippen Nederland op me nek, maar kunnen we niet zijn nek omdraaien?'', vraagt Mark. Bas zegt dat hij het met Ivan ook daarover gehad heeft. Mark vraagt zich ook af of ze zelf dat pootje niet kunnen laten genezen. En even later lijkt Mark er weer heel anders over te denken, al kunnen we hem niet echt serieus nemen omdat hij allemaal vreemde grapjes maakt. ''Wat maakt het geld nou uit joh, die 100 euro voor een kippenleven''. Mark denkt dat ze het tijdens het eten even in de groep moeten gooien of ze de kip dood laten gaan of hem laten redden door de veearts. ''Het kost honderd euro wie stemt er voor?''. Mark grapt dat ze er ook kippensoep van kunnen maken, ''maar dat is een beetje te hé?''.

Bas weet niet wat het beste is, hij vraagt zich af of je zo'n kip er mee helpt als je hem laat behandelen door de veearts. ''Weet je Bas, ik betaal het wel. Ik sta op voor die kippennatie, want als er één kip over de dam is komen er nog meer koeien'', grapt Mark. Mark zegt dat als hij niet in het programma had gezeten en één van zijn kippen dit had, dan had hij de nek omgedraaid, maar nu zit je in een programma en dan moet je er misschien iets anders mee omgaan. Volgens Bas vind Ivan het ook wel fantastisch om een kip te slachten. Als Ivan er bij komt krijgt hij het verhaal ook te horen. Ivan denkt dat het een dure grap gaat worden. Bas wil namelijk de veearts langs laten komen want de geiten moeten ook nog ontwormd worden.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.