Armanda wil betalen voor de kip en Ivan noemt Nicole hypocriet ~ Utopia Gekte

10/13/2015

Armanda wil betalen voor de kip en Ivan noemt Nicole hypocriet

Een discussie tijdens het avondeten

Eerder schreven we al over Bas die met ''red de legkip'' belde vanwege een ''halfdode'' kip die een gebroken pootje zou hebben. Tijdens het avondeten om 18:36 besluit Bas de vraag de groep in te gooien. Althans, Ivan mag het van hem vragen. ''Jongens we hebben een dilemma'', begint hij. ''We hebben een kerngezonde kip waarvan de poten mank zijn. Hij beweegt niet meer en wordt dood gepikt''. Daarom hebben ze hem weggehaald bij de kippen en ligt de kip nu in de kas bij de kwartels. De kip beweegt bijna niet meer, is hartstikke gezond, maar heeft last van zijn poten. Nu kunnen ze twee dingen doen. De veearts langs laten komen en 150 euro betalen zodat de kip misschien weer gaat lopen. Of ze eten hem op. ''Of we betalen 40 euro en laten hem humaan inslapen'', vult Nicole aan. Bas vraagt zich vooral af of het wel goed is voor de kip om die poot te verzorgen. Ivan laat weten dat er nog een keuze is. De kip begraven met een hele ceremonie erbij en de volgende dag kip bestellen bij de supermarkt. Armanda komt met het idee dat ze eerst even moeten bellen wat het beste is, maar dat heeft Bas al gedaan.

Armanda zegt dat ze haar zakgeld er wel aan wil besteden om het diertje te redden als het in zijn belang is. Cees zegt dat je het in verhouding moet zien. Als een poot van een dier gebroken is gaat het volgens hem vrijwel altijd fout. Ook zouden ze van die 150 euro heel veel nieuwe kippen kunnen kopen. Iemand vind dat ze de dierenarts moeten bellen en dat die bepaalt wat humaan is voor de kip. Al snel ontstaat er een discussie waarbij Ivan Nicole hypocriet noemt omdat ze op het moment een gehaktbal aan het eten is en terwijl ze die gehaktbal aan het eten is bepaalde uitspraken doet. Armanda vraag even later wat Ivan dan wil, maar die zegt heel wijs zijn mond te houden. Cees zegt dat er niks aan een gebroken pootje van een kip te doen is. Wat natuurlijk onzin is aangezien Bas net nog met iemand belde die heel iets anders vertelde. Volgens die dame is er wel degelijk wat aan te doen. Ivan is het al snel beu. Ivan zegt dat ze gedwongen worden om op een bepaalde manier te handelen omdat ze in een programma zitten.2 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.