''Als het mij niet bevalt ga je naar huis''. ~ Utopia Gekte

10/07/2015

''Als het mij niet bevalt ga je naar huis''.

Een belofte van Bas.

Armanda en Bas lijken het goed met elkaar te kunnen vinden. Bas is wel kritisch op de leefstijl van Armanda, maar hij laat haar in haar waarde. Toch blijft hij scherp, bijvoorbeeld wanneer het op de geitjes aankomt. Armanda ziet liever niet dat de geitjes gedekt worden, waarop Bas zich afvraagt waarom. Volgens hem schreeuwt de geit zo omdat ze juist gedekt wilt worden. Hij vraagt zich dan ook af of je ze niet gewoon hun gang moet laten gaan. Daar had Armanda even geen antwoord op, ze viel stil en weet het ook niet.

Het is ook niet altijd even makkelijk om zo'n levensstijl te leven. En vooral niet in Utopia merkt ze al snel. Wanneer ze samen met Bas in de keuken staat komen er al snel meerdere problemen naar voren. Zo zou er eten zijn waar eventueel dierlijke producten in kunnen zitten. ''Het is niet de bedoeling dat het er in zit, dus dan vind ik het al heel goed. Het zou er in kunnen zitten, net als in de pan hier die wordt gebruikt om vlees mee te bakken'', laat Armanda weten. Ze laat Bas ook meteen een beetje proeven van wat zij eet en dat brengt hem op ideeën. Bas gaat vier dagen lang volgens de regels van Armanda leven. Wat betreft het veganistisch eten dan. En wanneer het hem niet bevalt? ''Dan stuur ik jou naar huis''.

De uitdaging is aangenomen door Armanda. Zij vind het prima en staat er nuchter in. Vind Bas het niks, dan heeft ze pech. Ze is allang blij dat Bas het gaat proberen. Schelden met vleeswaren is Armanda overigens niet vies van. Het meest veelzijdige stukje vlees (zelf invullen) is haar standaard vloekwoord hebben we al gemerkt. Inmiddels is het bijna 8 uur 's avonds en zitten alle bewoners aan de grote tafels in de loods te eten. De hele groep zit aan een heerlijke veganistische maaltijd van Armanda. Als we het vlees buiten beschouwing laten natuurlijk. Alleen Bas doet mee met the vegan way of life.

1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.