Wil Rolf de horeca uit Stefanie's handen trekken? ~ Utopia Gekte

9/07/2015

Wil Rolf de horeca uit Stefanie's handen trekken?

Stefanie voelt zich aan de kant geschoven

Stefanie en Rolf gingen deze avond met elkaar in gesprek over de horeca keuken. Laatst hadden ze al hun eerste twee gasten bij Diner at Rosti. En zaterdag moesten ze ook al samen werken voor het diner van Naomi. Toch loopt het blijkbaar niet helemaal zoals ze willen. Zo laat Rolf weten dat als Stefanie de chef wil zijn, dat ze dan ook de hele tijd de chef moet zijn. Niet alleen tijdens het koken, maar ook bij het voorbereiden en achteraf als er opgeruimd moet worden. Stefanie geeft aan het gevoel te hebben dat Rolf de horeca uit haar handen wil trekken. Laatst met de twee eerste gasten bij diner at Rosti heeft Stefanie eigenlijk niks gedaan. Ze stond aan de tafel bij de gasten. Aan de ene kant vind ze dat ook niet erg. Maar koken is wel haar vak. Als ze eenmaal bezig is staat ze er en maakt ze het af.

Rolf zegt dat hij dat vrijdag een beetje miste. Waarna Stefanie laat weten dat ze zich een beetje aan de kant geschoven voelde. Stefanie is volgens Rolf alleen maar chef geweest tijdens het diner zelf. De rest van de tijd is Rolf bezig geweest. Op het koken van haar beenhammetjes na. Volgens Rolf moet je de dag erna ook nog chef zijn. ''We hebben een horeca vergunning onder gedoogconstructie hé''. Volgens Rolf moet er dus ook goed opgeruimd worden. En stickers geplakt worden. Als Rolf er voor gaat, gaat hij er naar eigen zeggen voor de volle 100% voor. Al is Stefanie van mening dat hij dat gister niet gedaan heeft, aangezien hij gewoon een pan soep heeft laten staan.  Dat hoort dan ook niet, dan moet hij desnoods naar Stefanie toe komen om te vragen wat ze met die pan wil. Rolf kan dat ook weer naar haar terug kaatsen. Als Chef doe je namelijk nog een eindcontrole. En dan zeg je: wat doet die pan hier nog''. Rolf had trouwens wel al aan Stefanie gevraagd of de inhoud van de pan weg kon. Maar het moest bewaard worden, en daarom heeft hij het voor haar laten staan. Dat had hij misschien niet moeten doen, beseft hij zich nu.

''Diner at Rosti is Diner at Rosti'', laat Rolf weten. De volgende keer moeten ze er dus samen staan. Ook schort het in Utopia echt aan hygiëne volgens Rolf, en daar is Stefanie het mee eens. ''Joh'', is haar reactie als hij het ter sprake brengt. Maar volgens Stefanie luisteren de andere Utopianen toch niet. Ze komen toch die keuken in. Trekken toch de koelkast leeg. En toch zijn ze elke keer weer alle materialen kwijt. Ook haar messenset wordt nog steeds door anderen gebruikt.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.