Wat er vannacht nog gebeurde... ~ Utopia Gekte

9/27/2015

Wat er vannacht nog gebeurde...

Goedemorgen Utopia.

Vandaag is een zeldzame dag want de Utopianen staan een keer vroeger op dan wij van Utopia Gekte. Er staat namelijk een markt op de agenda voor vandaag en deze moet de bestlopende Utopiaanse markt aller tijden gaan worden. Zoals altijd zit het de bewoners ontzettend mee wat betreft het weer, dus daar kan het niet aan liggen als de markt tegenvalt. Ook lagen de meeste bewoners vroeg op bed zodat ze vandaag de hele dag fit zijn. Althans, zo fit als mogelijk want de griep heerst nog altijd flink. Wim verontschuldigd zich 's ochtends vroeg dan ook bij de marktlui omdat hij zich niet topfit voelt.

Vannacht is er weinig gebeurd behalve dat Bas en Stefanie nog een sigaret rookten. Stefanie is boos op Rob omdat hij haar een massage zou geven. In plaats daarvan is hij gewoon naar bed toe gegaan. En Bas laat weten dat er niks is gebeurd met zijn date, maar iedereen weet wel beter. Volgende week schijnt Didi weer terug te komen.

Naast enkele bewoners zagen we ook een volle maan op de livestreams. Dat is meteen een mooi bruggetje naar de maan die we aankomende nacht te zien krijgen. In de nacht van zondag op maandag vindt in Nederland een totale maansverduistering plaats. Aangezien de weersvoorspellingen gunstig zijn, is de kans groot dat mensen het bijzondere natuurverschijnsel kunnen aanschouwen. Het is aan te raden om te gaan kijken, want de volgende totale maansverduistering laat nog even op zich wachten. Die vindt pas op 21 januari 2019 plaats. Wat? Een totale maansverduistering? Bij een maansverduistering staan de zon, de aarde en de maan op één lijn, met de aarde in het midden. Dit betekent overigens niet dat de maan helemaal donker wordt. Een kleine hoeveelheid zonlicht dat op de aarde valt, wordt gereflecteerd en weet de maan zo toch te bereiken. Dit licht krijgt door de Rayleighverstrooiing een rode kleur, vergelijkbaar met de kleur die ontstaat wanneer de zon en de maan laag aan de horizon staan. Zo ontstaat een zogenaamde ‘bloedmaan’. Tussen 4:11 uur en 5:24 uur bevindt de maan zich compleet in de schaduw van de aarde en zal daardoor rood kleuren, met het hoogtepunt om 4:47 uur.

Maar goed, dat is vannacht pas! We hebben eerst nog een hele volle dag Utopia voor de boeg. Bjorn is goed bezig door alle standhouders die momenteel binnen rijden hun plek te wijzen. Mark staat al enthousiast in Le Luifel te bakken en zo doet iedereen wel wat. De sfeer zit er nu al goed in en dan zijn er nog geeneens bezoekers. Het belooft een mooi dagje te worden!
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.