Volgens Nicole hebben ''dit soort mensen'' geen zelfreflectie ~ Utopia Gekte

9/05/2015

Volgens Nicole hebben ''dit soort mensen'' geen zelfreflectie

En zijn ze niet capabel om naar zichzelf te kijken

Niet alleen Cees praat met zijn mede bewoners over wat er deze avond allemaal gezegd en gedaan is, maar ook Ivan besluit het er met Nicole over te hebben. In eerste instantie houd Ivan zijn mond dicht als Nicole er naar vraagt. Maar even later begint hij er toch zelf weer over. Hij baalt van gisteravond zegt hij. Helaas weten we niet waar hij precies van baalt, aangezien de streams op dat moment weer eens vast lopen. Maar daarna vertelt Ivan wel nog verder over wat er vandaag allemaal gebeurd is. Zo is het niet zo, dat Ivan opzettelijk zijn taak niet doet. Hij vraagt zich af waarom Cees dan niet direct naar hem toe komt, maar het bij een ander neer gaat leggen. Zo zou Ivan al eens afgesproken hebben dat Cees direct naar hem toe zou komen als hij zijn taak niet gedaan had, maar dat heeft Cees dus niet gedaan. En dat Cees het tegen Nicole gezegd heeft, betekent volgens Ivan dat Cees het ook tegen alle anderen nog gezegd heeft.

Toen Cees naar hem toe kwam heeft Ivan gezegd dat hij geen zin had in een gesprek. En toch bleef Cees doorgaan. Toen heeft Ivan hem dus gezegd wat hij van hem vind. ''Jij bent gewoon een smerig laf achterbaks vies oud mannetje. Niet het lef naar mij toe te komen en mij in de ogen aan te kijken en te zeggen wat je van me vind''. Nicole zucht. En het zit Cees dus blijkbaar heel hoog. ''Komt die net naar me toe, ik geef jou 24 uur de tijd. Snotaap, weet ik veel wat die allemaal geroepen heeft. 24 uur de tijd om excuses te maken. Excuses voor wat?'', vertelt Ivan. Nicole vraagt zichzelf af of dat geen bedreiging is. Zo zou Cees namelijk ook een keer hebben beweerd dat Nicole hem zat te bedreigen. ''Ik ga gewoon weer gelijk krijgen, wederom'', laat Nicole weten. Ivan zegt geen zin te hebben in dat gezeik. En Nicole snapt zijn arrogantie niet. ''Moet hij lekker zelf weten'', vind Ivan.

Nicole vertelt dat Cees dat verhaal ook weer door heeft zitten vertellen, aan Mark onder andere. ''Gewoon een oude roddeltante'', vindt Nicole. ''Hij is gewoon laf'', vult Ivan aan. Ivan beseft zich opeens dat hij nog meer gezegd heeft, en besluit dat ook nog aan Nicole te vertellen. ''Je hebt het er steeds over dat mensen van jouw leeftijd nergens aan de bak kunnen met alle ervaring die ze hebben. Ik wil je bedanken dat ik er even in geloofde dat ze wel goed konden functioneren. Maar je hebt mijn ogen geopend en laten zien dat het niet mogelijk is. [...] Mensen zoals jou zijn zo bekrompen. De enige waarheid dat jij hebt is jouw waarheid. Je hoort alleen maar jezelf. Dat is de reden waarom je niet aan de bak komt. Omdat je nergens kan functioneren met jouw bekrompenheid. Dat heb ik hem ook gezegd''. Nicole moet er om lachen. ''Daar was hij het ongetwijfeld ook niet mee eens'', reageert ze. ''Nee natuurlijk niet'', bevestigd Ivan. Volgens Nicole zijn ''dit soort mensen'' niet capabel om naar zichzelf te kijken. ''Hebben geen zelfreflectie. [...] Hij vindt ons allemaal dom, bekrompen en smerig. [...] Is exact hetzelfde wat Patrick deed''. Ivan snapt ook niet dat Cees zoveel aandacht krijgt, ''het wordt ook gevoed''. Maar volgens Nicole heeft Ivan daar zelf ook een tijdje aan meegewerkt.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.