Van de grond geraapte chocolade mousse voorschotelen aan gasten ~ Utopia Gekte

9/05/2015

Van de grond geraapte chocolade mousse voorschotelen aan gasten

Is Cees een smeerCees?

De bewoners zijn al de heel dag druk bezig met het voorbereiden van het diner. Waar Rolf en Stefanie in de horeca keuken bezig zijn, is Cees al de hele tijd in de gewone keuken bezig. Er komen vanavond zo ongeveer 70 gasten, en Cees mag het dessert maken. Om twee uur is Cees zo'n beetje klaar. Hij is super trots en vertelt dat hij wel tien liter mousse gemaakt heeft. Ondanks dat is hij wel heel vies bezig geweest. Zijn vingers in de bak, in zijn mond, en dan nog een keer in de bak met mousse. De hele spatel aflikken, en daarna de mousse er toch weer mee glad strijken, en met de spatel in de mousse, zonder de spatel eerst af te wassen. Ondertussen vertelt Cees aan zijn mede bewoners hoe moeilijk deze taak wel niet was. Er kon zoveel fout gaan. Ook Bas mag even proeven. Hij doet dat wel met een schone lepel. En wast hem eerst af, voor hij nog een hapje neemt. Cees lijkt dat niet door te hebben gehad en lijkt er even van te schrikken zodra Bas de lepel dus weer in de mousse stopt. Hij kijkt naar Bas, kijkt naar de camera, en gaat dan weer ongestoord verder. Een beetje raar dat hij leek te schrikken, aangezien hij het zelf ook doet, maar dan zonder de lepel of de spatel eerst om te spoelen.

Ook Mark mag proeven, en krijgt te horen wat Cees allemaal heeft gedaan. Zo moest hij wel 30 eieren splitsen. Volgens Cees een best lastige taak. ''En Stefanie blijft daar gewoon zitten. Heb haar al tig keren geroepen. Zegt ze ik ben aan het eten, ik wil ook wel eten. Ze blijft gewoon zitten''. Volgens Mark komt het allemaal wel goed. Als Cees het zat is roept hij Stefanie bij zich. ''Jij wilde de mousse in schalen. Het zit nu in schalen''. Cees vraagt wat Stefanie nu wil. Stefanie zegt dat het afgedekt de koelkast in moet. ''Kan je assisteren'', vraagt Cees. Maar het afdekken is voor haar blijkbaar teveel moeite. De ene helft laat ze door Cees doen, en de andere helft die zij moet doen zet ze in de horeca keuken. Vervolgens roept ze Rob, en vraagt ze of hij het even af kan dekken. Dit doet hij natuurlijk meteen voor haar.

Om kwart over twee haalt Naomi een doos op bij de poort. Het zijn de foto's die ze van zichzelf bestelt hebben, waarschijnlijk om met hun post mee te kunnen sturen. Stefanie is op dat moment nog aan het helpen, en als ze de laatste schaal met mousse in de koelkast wil zetten valt de hele plank met mousse en al de koelkast uit. ''Is nu de helft verpest?'', wordt er gevraagd. "'Nee'', zegt Stefanie. ''Alleen mijn broek''. En terwijl er meer dan genoeg mousse over is, en Stefanie zegt dat zij het op gaat ruimen, kan Cees het niet laten om zich er mee te bemoeien. Cees gaat de mousse van de grond af halen en weer terug in de pan doen. Stefanie wil niet dat hij dat doet. Ze wil het niet hebben. Maar terwijl Stefanie weg loopt gaat Cees er toch mee aan de slag. ''Ik raak de grond niet aan darling'', horen we hem zeggen. Ondanks dat de regie snel weg schakelt naar een ander beeld, gaat de mousse die de grond volgens Cees dus niet geraakt heeft, gewoon de pan weer in. De inhoud van die pan wordt vervolgens in een schaal over geschept om weer de koelkast in te gaan. Gelukkig wordt de mousse die wel echt daadwerkelijk direct in aanraking is gekomen met de grond in een ander bakje geschept, de inhoud van dat bakje gaat gelukkig niet naar de gasten.

De gasten voor het diner, krijgen vanavond dus een wel heel aparte chocolade mousse voorgeschoteld. Of ze moeten het geluk hebben dat Stefanie eerst de andere schalen gebruikt. Wat vindt jij, kan je Chocolade mousse die ''de grond niet geraakt'' heeft toch nog voorschotelen aan je gasten? Of vindt je het toch te ver gaan?Even likken
En dan de afgelikte spatel (zie de lege plek) gewoon weer gebruiken.
Even de vingers een aantal keren aflikken.
En dan de bak verder leeg schrapen.
Hup zo de pan weer in.
Nog even door roeren.

1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.