Uitsterving en kannibalisme. ~ Utopia Gekte

9/12/2015

Uitsterving en kannibalisme.

Goedemorgen Utopia.

Een nieuwe dag, een nieuwe ronde, nieuwe kansen. Welke pionier grijpt vandaag alle handvatten aan om zijn of haar Utopia te bouwen? Een kale loods, wat koeien en kippen, een brak stuk grond en een klein beetje heel veel geld. Het back-to-basic leven is geen kattenpis, maar in Utopia is alles mogelijk. Maakt iemand van niets zijn of haar droomparadijs? We gaan het weer beleven vandaag, spannend! Ivan geeft op deze 620e dag van Utopia het goede voorbeeld en staat als eerste op voor het wel en wee van de dieren. Want zonder dieren geen melk, eieren en/of vlees. Dus honger en eventuele kans op uitsterving of kannibalisme. Ook Naomi ziet dat laatste niet zitten en besluit met Ivan mee te gaan naar de stal. Deze twee pioniers stellen ons vandaag niet teleur en hebben 's ochtends vroeg al een noemenswaardige bijdrage in deze unieke samenleving.

En nu weer even serieus... Soms moet je het leven zelf spannender laten klinken dan het is. :-) Naomi voert de koeien biks, maar niet zonder problemen. ''Als jij de hele tijd biks eet hebben we straks niks meer'', zegt ze bezorgd. Misschien wat extra biks bestellen dan Naomi? Of ze daar nog niet aan heeft gedacht weten we niet, maar ze heeft wel aan haar vader gedacht. ''Weet je wat ik voor papa heb besteld'', vraagt ze namelijk aan Ivan. Voordat we een verlossend antwoord krijgen komt er al een streamlock. Vervelend, want wij willen best horen wat ze heeft besteld voor haar vader. We weten nu toch al dat het gebeurd en het is best lief ook nog, dus hier is geen streamlock voor nodig. Geven geeft meer voldoening dan nemen, een mooie les deze ochtend van Naomi.

Terwijl ze gestaag doorgaan met het verzorgen en verwennen van de koeien zien we dat Cees weer aan het fietsen is in bed. Elke ochtend denkt hij als eerste aan de livestreamers die ochtendgymnastiek willen doen samen met Cees. Ook wij doen enthousiast mee en fietsen heel wat af met de beentjes tussen het typen door. Mark en Gina zijn om kwart over acht nog nergens te bekennen. Dit terwijl er Bed & Breakfast en camping gasten zijn. Als dat maar goed komt... Want Cees heeft nog weleens de neiging om taken over te nemen als je niet op tijd bent...

Trouwens... Ben jij al lid van onze Facebook groep? We hebben bijna 15.000 Utopia fans bij elkaar! Lid worden kan hier.
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.