Turkse Utopia stopt na 1 jaar. ~ Utopia Gekte

9/29/2015

Turkse Utopia stopt na 1 jaar.

Teşekkürler! Ütopya sona erdi.

Ook de Turkse versie van Utopia lijkt geen grandioos succes te zijn geweest. Op 20 september 2015 is dat programma namelijk ten einde gekomen. De reden waarom we daar nu pas achter komen is op zich best grappig. Zoals je misschien weet hebben wij van Utopia Gekte een enorme Facebook groep vol Utopia fans. De fanatieke Turkse volgers van de Turkse livestreams zoeken nu naar alternatieven en kwamen op de een of andere manier in onze groep terecht waar ze veel Turkse reacties achterlaten. (Zie foto 2) Sinds vandaag komen steeds meer Turken de groep in die de Nederlandse Utopia willen volgen. Allemaal leuk en aardig, maar bijna niemand spreekt een woord Turks en zij spreken geen woord Nederlands. :-) Enfin, we besloten de Turkse UtopiaTV website eens op te zoeken om te zien wat er aan de hand is. In het meest recente nieuwsbericht van 20 september 2015 lezen we dus dat Utopia Turkije is gestopt na 1 jaar. Dankzij Google Translate komen we op de volgende tekst uit:

''Dankjewel! Utopie eindigt.

Het meest opvallende sociale experiment dat de Turkse televisie Utopia zag voorbij aan het eind van de periode van 1 jaar.

In de afgelopen periode van 1 jaar, hebben honderdduizenden mensen geprobeerd om de utopie dat het scherm te leveren aan onze gebruikers per 24 uur 7 dagen en ten minste zo veel als je hebt genoten van dit werk vergrendelt leven.

Meer dan honderd camera's bewaakte 42 mededinger, afgewerkt Utopia bereiken van uw scherm met de inspanningen van tientallen medewerkers. Dank u voor het kijken naar ons''.


Er schijnt nog een Turkse winnaar te worden gekozen, maar daar is sinds 20 september geen bericht meer over naar buiten gekomen. Het zou 1-1 staan tussen Semih en Duncay waarna kijkers door middel van een sms hun winnaar kunnen steunen. Echter lijkt daar verder niks meer mee te gebeuren, tenzij het op televisie bekend is gemaakt. Dit hebben wij nergens kunnen vinden. Waarom Utopia in Turkije is gestopt op de Turkse zender TV8 weten wij eveneens niet.  Afgelopen juni is de Chinese variant van Utopia van start gegaan. Daar noemen zij het, van het Chinees naar het Engels vertaald, ''The 15 of us''. Hoe het programma daar loopt kunnen wij ook al niet vinden. Chinees is nog een stapje ingewikkelder dan Turks lol.

De Turkse aanmeldingen in onze groep blijven ondertussen binnenstromen... Iedereen uit Turkije is van harte welkom, maar praat alsjeblieft Nederlands en als het niet anders kan Engels. Google translate is je beste vriend. ;-) 

0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.