Stefanie spreekt Rolf aan ~ Utopia Gekte

9/02/2015

Stefanie spreekt Rolf aan

Rolf vertelt over zijn horeca ervaring

Naomi heeft een diner in de planning staan voor mensen met een spierziekte. Ze heeft aan Stefanie gevraagd om die dag te koken voor alle gasten en Stefanie wilde dat wel op zich nemen. Stefanie heeft het idee dat Rolf zich er ook mee wil bemoeien, dit doet hij tenslotte al. En dat is niet de bedoeling. Daarom stapte Stefanie eerder deze avond even op Rolf af om hem er op aan te spreken. Stefanie laat weten ergens mee te zitten. Ze moet het echt even kwijt. ''Zaterdag hebben we dat diner, en het klinkt misschien lullig, maar Naomi heeft aan mij gevraagd om dat te doen''. Stefanie vertelt dat ze al een menu heeft opgesteld. Met wat hulp van Rolf. Maar ze heeft zich kapot geïrriteerd aan hem. Stefanie vind Rolf een top gozer. ''Maar als ik iets zelf wil doen, moet ik het ook zelf kunnen doen''. Als Stefanie dus zegt dat Rolf ergens mee moet stoppen, ''Hou er dan ook mee op''. Zaterdag is Stefanie's avond. De avond dat ze uit wil blinken, samen met Naomi. Ze wil Rolf wel vragen om haar die dag te helpen, heel graag zelfs. ''Maar luister dan wel naar hoe ik het wil''. Stefanie heeft het idee dat Rolf heel erg zijn hand ergens naar wil leggen, maar dat wil ze zaterdag niet. Ze is heel erg aan het stressen en dat komt 50% door Rolf.

Rolf geeft aan blij te zijn dat Stefanie hem dit vertelt. Hij heeft sowieso al het idee dat ze zich gepasseerd voelt wat betreft de horeca. Maar dat is volgens Stefanie niet zo. Alleen wat betreft zaterdag wel. Rolf vertelt dat Naomi ook naar hem toe is gekomen. Maar hij vindt het tof dat Stefanie het zegt. Hij zal haar helpen, maar weet ook dat het haar ding is. Ze praten er nog even over verder. Stefanie vertelt dat ze al een dessert bedacht heeft. Chocolade mousse met mandarijnen compote. Dat zal ze van tevoren al met Cees gaan maken. Rolf mag ook helpen. maar zaterdag is haar dag ''dan luister je naar mij''. Rolf zegt wel uit te willen serveren, hij kan met vier of vijf borden tegelijk lopen. ''Top'', laat Stefanie weten. Dat heeft ze ook nodig. Ze weet dat Gabriëlle, zijzelf en Benjamin ook uit kunnen serveren. Maar Stefanie moet in de keuken blijven, en Rob eigenlijk ook, vindt Rolf. Rob zal namelijk ook helpen in de keuken.

Rolf besluit uiteindelijk nog maar even over zijn horeca verleden te vertellen. Iedereen is er nieuwsgierig naar en eindelijk vertelt hij wat hij allemaal gedaan heeft. Zo is hij op zijn 13e gestart in de horeca als afwasser. Dat heeft hij tot zijn 15e/16e gedaan. In de keuken bezig geweest, van afwasser tot keukenhulp. Als de chef iets omroept, het uit de koeling halen. Op zijn 16e heeft hij in een discotheek achter de bar gestaan. Glazen halen en dergelijke. In bruin cafés achter de bar. Op zijn 18e is hij een koksopleiding gaan doen. Hij heeft in visrestaurants gestaan. Puur en alleen gespecialiseerd op vis. Het 2e jaar(?) een eigen keuken gedraaid. In een bistro a la carte gestaan. Dat was in een bowling, maar zijn eigen a la carte keuken. Een éénmanskeuken. Daar werd hij helemaal vrij gelaten en heeft hij zichzelf leren kennen. Het bedenken van gerechten. Hoofdzakelijk vlees. Alles werd er zelf gemaakt. Dat heeft hij een jaar lang alleen gedaan. Dan had hij 30 couverts op één avond. Voor hoofd en nagerecht, allemaal alleen. 90 borden per avond, en dan 16 gasten per moment. Daarna is hij naar Spanje vertrokken. Daar heeft hij anderhalf(?) jaar een keuken alleen gedraaid. Daarna is hij terug gekomen. Heeft hij nog een jaar in een hotel keuken gestaan. In een congrescentrum in de keuken gestaan. En daarna heeft hij de horeca achter zich gelaten en is hij gestart met sales en marketing.

''Waarom heb je dat gedaan?'', vraagt Stefanie geïnteresseerd. Rolf vertelt dat hij zijn sociale leven kwijt was. Het begon al vroeg, en hij was pas laat thuis, en dat elke dag opnieuw. Ook is hij nog even met zijn eigen horeca onderneming bezig geweest. Een food truck. Maar dat is helaas niet van de grond gekomen banktechnisch. Ze kregen geen geld van de bank.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.