Stefanie praat met veel moeite over haar aandoening. ~ Utopia Gekte

9/08/2015

Stefanie praat met veel moeite over haar aandoening.

Persoonlijke problemen.

Dat Stefanie niet weet wat ze moet doen in Utopia is niet iets van gisteren. Het lijkt alsof ze een beetje in een midlife crisis zit. Niet echt natuurlijk, maar je snapt wat ik bedoel. :-) Dat is erg vervelend want ze suddert nu al een flinke tijd door zonder echt iets noemenswaardigs te doen. Dat is zonde van de kansen die ze heeft in Utopia en dat beseft ze zelf maar al te goed.

Ditmaal praat ze met luisterend oor Benjamin over haar problemen. In eerste instantie gaat het over het tatoeëren dat haar naar eigen zeggen uit handen is gegrift. Benjamin oppert om het er over te hebben met diegene, maar diegene trekt zich daar niks van aan volgens Stefanie. ''Ze gaat gewoon haar eigen gang'', legt ze verder uit. Iets wat Stefanie zelf ook zou kunnen doen volgens Benjamin.

Uiteindelijk doet Stefanie een poging om een briefje te schrijven naar Benjamin. Daar trapt de regie echter niet in en daarom krijgt ze een zendercheck. Benjamin doet vervolgens zijn best om Stefanie gewoon te laten vertellen wat ze wilt schrijven. ''Ik kan iets doen met mijn aandoening alleen weet ik niet hoe. Mensen met mijn aandoening komen moeilijk aan een baan. Mijn aandoening is niet aangeboren maar komt door een trauma'', legt Stefanie voorzichtig uit. Benjamin blijft goed luisteren en komt met adviezen. Hij benadrukt dat ze in Utopia zit en dat er kansen en mogelijkheden zijn. Wel moet ze dan bereid zijn om zichzelf kwetsbaar op te stellen, iets wat Stefanie nog niet kan. Ze hoopt dat anderen dat wel aandurven en dat zij dan hun verhaal komen vertellen in Utopia. ''Ik vind het te moeilijk om te doen''.

Uiteindelijk horen we het woord borderline uit de mond van Benjamin komen dus dat lijkt het onderwerp te zijn waar het over gaat. Hij adviseert om een persoonlijk verhaal te laten vertellen gevolgd door een uitleg van iemand die er veel verstand van heeft. Veel informatie over borderline is overigens te vinden op deze website.

Na het gesprek met Stefanie kan Benjamin nogmaals een luisterend oor bieden. Ditmaal voor Ivan die weer veel grootse ideeën heeft om Utopia meer vorm te geven. Zo zou hij wel een award uitreiking willen houden voor bedrijven die maatschappelijk betrokken zijn.2 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.