Shetland pony Sascha in Utopia ~ Utopia Gekte

9/29/2015

Shetland pony Sascha in Utopia

Benjamin en Ivan zijn officieel adoptie ouders

Deze avond om half zes kwamen Henk ten Napel en zijn dochter het terrein op om pony Sascha bij Utopia af te leveren. De bewoners zijn natuurlijk meteen dol enthousiast bij het zien van Sascha. Het is maar een klein beestje en dus superlief om te zien. Sascha krijgt meteen volop de aandacht en mag zelfs even mee de loods in. Als ze even later buiten de loods staan laat de dochter van Henk zien dat ze ook een roze koffer mee hebben genomen met spullen voor de verzorging. Een paard moet natuurlijk wel goed verzorgd worden. In de roze koffer zitten onder andere verschillende borstels om de pony te borstelen, een hoeven krabber, paarden koekjes en een spray voor als het paard een wondje heeft. Zodra Sascha een wondje heeft moeten ze meerdere keren op de dag de spray op het wondje spuiten zodat het weer snel geneest. De spray doet geen pijn.

De dochter van Henk legt de bewoners uit hoe ze Sascha moeten borstelen. Welke borstel ze als eerste moeten gebruiken en hoe. En ook hoe je de hoeven krabber gebruikt. De bewoners luisteren en kijken geïnteresseerd mee en vooral Ivan lijkt goed op te letten. Naast al deze spullen hebben ze ook een halster en touw meegenomen. Dit is handig als ze met Sascha willen gaan wandelen. Vervolgens nemen ze Sascha mee de wei in waar ze lekker los rond mag lopen bij de koeien en de geiten. Dit gaat overigens erg goed. De beestjes zijn wel nieuwsgierig naar elkaar, maar doen elkaar geen kwaad. Sascha lijkt het trouwens meteen goed naar haar zin te hebben en begint meteen lekker te grazen en dat terwijl ze net ook al een lekker appeltje van Nicole kreeg.

De dames die de pony zijn komen brengen zijn heel tevreden over de stal. Het ziet er mooi uit en is lekker ruim. Voor de winter moet de stal wel nog iets meer beschut gemaakt worden. Ook krijgen de bewoners het advies om regelmatig met Sascha te wandelen. Later op de avond lijkt het erop dat Benjamin, Ivan, Henk en dochter nog het een en ander in aan het vullen zijn. Om kwart voor zeven is het dan echt officieel. Benjamin en Ivan zijn vanaf dat moment officieel Sascha's adoptie ouders. Ze hebben Sascha niet gekocht maar geadopteerd. Na Utopia gaat ze dus gewoon weer terug naar Henk en dochter en zal er voor Sascha een ander fijn en goed huisje gezocht worden. Nu dat allemaal geregeld is kan er gegeten worden. Met zijn allen gaan de Utopianen aan tafel en ook Henk en dochter(s)? eten mee. Na het eten is het nog even tijd voor een groepsfoto. Ook het kalkoentje en de nieuwste inwoner Sascha moeten er bij op de foto.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.