Rolf heeft moeite zijn plek te vinden ~ Utopia Gekte

9/18/2015

Rolf heeft moeite zijn plek te vinden

Wat er vannacht nog gebeurde.

Goedemorgen, dag 626 van het Utopia avontuur is weer aangebroken. Toch gaan we eerst nog even terug naar gister avond en vannacht. Rond half twaalf was er iets aan de hand met het koffiezetapparaat. Wat precies weten we niet, maar het lijkt te zorgen voor irritaties tussen Wim en Cees. Na wat opmerkingen richting Wim die niet echt reageert loopt Cees naar buiten, de lounge in waar vele andere bewoners op dat moment nog zitten. ''Alles goed Cees?'', vraagt iemand die daar zit. ''Geweldig sjonge jonge. Nog even en hij denkt dat ik dat ding gesaboteerd heb. Dat denkt die echt. Je kan toch een foutje gemaakt hebben met schoonmaken. Je hoeft toch niet met twee man naar dat ding te kijken, nee dat doe jij ook niet. Hoe mensen kunnen reageren. Dat is toch interessant hé''.

De bewoners zitten vervolgens nog tot laat in de lounge te kletsen, en als Rob tegen Rolf zegt dat hij er opgefokt uit ziet, stelt Rolf zich opeens kwetsbaar op door te vertellen waar hij mee zit. ''Ik zit hier nu een maand en een week, en ik heb moeite om mijn plek in de groep te vinden'', laat hij weten. ''Zo dat is een bekentenis. Dat ben ik niet van je gewend'', reageert Rob. ''Ja ik loop tegen mezelf aan, tegen emoties, uitspraken''. Rolf lijkt het wel fijn te vinden dat Rowena er nu is. Dan ligt de focus niet meer bij hem, maar op haar. Volgens Rob moet Rolf nederigheid tonen, met zijn benen op de grond. ''Dan accepteert de groep je''. Maar volgens Rolf is arrogantie hetzelfde als zelfverzekerdheid. Rob is het daar niet mee eens. ''Arrogantie is een spil in een karakter'', laat Rolf weten. Maar volgens Rob schept arrogantie juist afstand. Hoe dan ook, de meningen blijven hier over verschillen. ''Je kan ook eerlijk, oprecht en zelfverzekerd zijn, en daarnaast nog arrogant. Cees en ik zijn exact hetzelfde, alleen hij is 61, en ik ben 28. Ik kan ook zo zuigen'', laat Rolf weten. Rob heeft uiteindelijk één goede tip voor Rolf. ''Wees minder arrogant, wees meer mens''.

Later in de nacht zien we Bas richting de kas lopen om één van de beestjes naar binnen te brengen. In de kas aangekomen is het kalkoentje nergens te bekennen. Bas ziet hem nergens en lijkt bijna in paniek te raken. Ook wij van Utopia Gekte maakten ons even zorgen. Hij zal toch niet ontsnapt zijn en net als zijn broertje/zusje opgegeten zijn door een buizerd. Maar nee gelukkig niet. Rolf had hem aan de binnenkant van zijn jas zitten en het kalkoentje wilde daar niet weg, die vond het wel lekker warm. Rolf had hem dus even mee genomen en was onderweg om het Bas te vertellen. Gelukkig maar, we kunnen weer opgelucht ademhalen.

Om half twee zien we Bas, Rolf en Bjorn buiten met vogelverschrikker Victor rondlopen. Ze hebben hem voor de gym gevonden, en van Victor's benen is weinig over. Toch tillen de mannen hem mee richting de loods om er nog even een grap mee uit te halen. Bas en Rolf zetten hem voor het slaapkamer raam van de kamer waar Ivan slaapt. Vervolgens tikken Rolf en Bas op het raam en is het de bedoeling dat Ivan door het raam naar buiten kijkt. Niet veel later doet Ivan dat ook, maar als we Bas mogen geloven zou Ivan niet eens geschrokken zijn. ''Hij schrikt niet eens''.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.