Nominatie stress ~ Utopia Gekte

9/30/2015

Nominatie stress

Gesprekken over de stemming

De nominaties zitten er weer aan te komen en dat is aan alles te merken. Zo gaan de bewoners zich opeens weer voorbeeldig gedragen en worden er continu gesprekken gevoerd over de stemming. Wie gaat op wie stemmen. Cees en Rowena zaten eind van de ochtend samen te kletsen aan de picknicktafel wanneer Cees laat weten dat het hele circus weer is begonnen. Ook hij merkt het aan iedereen dat de stemming er weer aan zit te komen. ''Mensen die voorheen niets deden gaan ineens hard aan het werk en de mensen die heel bot waren gaan opeens heel aardig doen''. Ook is Cees nieuwsgierig op wie Rowena wil gaan stemmen, maar Rowena heeft nog geen idee. Ze vind het best wel moeilijk. Cees vraagt wat haar gevoel zegt. Hij denkt dat ze misschien ook wel een stem aan hem gaat geven. Maar dat is niet Rowena's plan. Ze laat zelfs weten dat Cees niet op haar lijstje staat. Wel heeft ze soms moeite met hem. Ze vind het moeilijk om hem te lezen. Ze snapt hem soms niet en heeft liever dat hij dingen gewoon tegen haar zegt in plaats van dat ze moet gissen. Rowena is trouwens wel benieuwd waarom Cees dacht dat ze op hem ging stemmen. ''Omdat je heel kritisch kan zijn'', laat hij weten. En daarnaast voelt Cees ook gewoon een generatiekloof, maar volgens Rowena komt dat omdat mensen vaak kritisch zijn naar de mensen die ze mogen. ''Wij kunnen het van elkaar hebben''. Ook laat Rowena weten dat ze Cees wel in haar Utopia wil.

Bjorn, Nicole en Cees hebben ook met elkaar gesproken over de stemming.Volgens Bjorn voelt Cees zich snel aangevallen, maar Cees is het daar niet mee eens. Wel zou Cees meer waardering willen voor alles wat hij in Utopia hele dagen doet. Volgens Cees interesseert het sommigen niet eens wat hij allemaal doet. Er zijn zelfs mensen die op hem gaan stemmen ondanks dat Cees zoveel doet. En dat vind Cees blijkbaar een beetje krom en oneerlijk. Rowena die ook bij het gesprek aanwezig is laat weten dat Cees inderdaad veel doet, maar dat er ook andere redenen kunnen zijn om iemand weg te sturen. Als je iemand niet mag bijvoorbeeld. Vervolgens geeft Bjorn toe dat ook hij erover twijfelt om Cees een stem te geven, maar hij wil best nog even met Cees in gesprek erover. Nicole komt even later ook bij het gesprek. Ze zegt dat ze zeker wel waardeert wat Cees doet maar dat er bij haar ook een andere reden is om op Cees te kunnen stemmen. Zij twijfelt er namelijk ook over om hem een stem te geven. Als Nicole vraagt of het Cees dwars zit laat hij weten dat het hem kwetst. Hij doet zoveel in het huis en iemand die zoveel doet stem je dan toch niet weg. Cees kiest zijn stemmen uit op wat voor bijdrage iemand heeft binnen de groep, maar Nicole ziet het anders. Zo kan je ook stemmen op iemand die je kan en wil missen. Iemand die je niet in jouw Utopia wil hebben. Nicole heeft niks met Cees en laat dit ook merken. ''Je bent constant op zoek naar waardering bij dezelfde groep die jij zelf uitmaakt voor snotneuzen''.

Ook Rob en Ivan zijn deze middag in gesprek geweest over de stemming, maar dit gesprek is een stuk korter dan de eerdere gesprekken. Bij de computers vraagt Rob aan Ivan of hij op Cees gaat stemmen, maar Ivan gaat dat niet doen. Rob zelf twijfelt er wel over. Het ene moment wil hij wel op Cees stemmen en het andere moment weer niet. Rob vind dat Cees een negatief beeld van de groep heeft, maar tegelijkertijd ook best veel dingen heeft gedaan en bereikt. Rob moet dus gaan bepalen of dit reden is om wel op Cees te stemmen of toch niet.

Op dit na is er deze middag vrij weinig bijzonders gebeurd. Deze middag was er een kinderfeestje op het terrein en voor de rest hebben we Naomi foto's zien maken van haar mede bewoners. De foto's die ze vandaag heeft gemaakt zullen als ze goed zijn in de Glossy komen. Weet jij welke bewoner zich hier onder op de foto achter een masker verschuilt? Laat het ons weten in de reacties.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.