Nieuwe inwoner Rowena stelt zich voor ~ Utopia Gekte

9/14/2015

Nieuwe inwoner Rowena stelt zich voor

De kennismaking!

We schreven al eerder over Rowena die om 12:53 Utopia binnen liep. Ze heeft lang op zich laten wachten, maar nu is ze er dan eindelijk. De kennismaking en vragenronde liet lang op zich wachten omdat Nicole nog met haar tattoo leraren in de tattoo shop bezig was. Maar uiteindelijk kwam ook Nicole er bij en konden ze beginnen. Ondertussen zijn we al te weten gekomen dat Rowena afgelopen donderdag te horen kreeg dat ze Utopia in mocht. Sindsdien is ze veel bezig geweest met het regelen van ''dingen''. Ze heeft er veel zin in, en komt uit Enkhuizen.

Wie is Rowena, en wat komt ze doen?

''Ik ben Rowena, ik kom uit Enkhuizen en ben 31 jaar oud''. Rowena vertelt dat ze een tennisschool heeft, een tennisster is, en dat ze ook vlogt in het dagelijks leven. ''Niet zoveel, ik ben pas bij de vijfde vlog''. Ook maakt ze muziek. Ze rapt en ze zingt. Dat is ook iets wat ze in Utopia wil gaan doen. Ze wil een eigen single opnemen. Ze benadrukt dat ze wel iets te vertellen heeft. ''Niet alleen bitches en hoes''. Wim wil weten waar Rowena over vlogt. ''Voornamelijk over de weg als artiest om door te breken. Naar de studio, maar ook de dingen die ik in het dagelijks leven doe''. Benjamin vraagt hoe lang ze al muziek maakt. ''Echt op professioneel gebied twee jaar. Maar ik ben al eerder begonnen. Toen heb ik gekozen voor tennis en nu ben ik weer bezig met muziek maken''. Rowena wil zichzelf ook graag begeleiden met de piano. Ook merkt ze dat het haar helpt om zich te verbeteren als artiest. Als ze alleen rapt is het allemaal zo beperkt. Als ze ook haar eigen refrein in kan zingen, kan ze ook ander publiek benaderen. Ze zingt en rapt Nederlandstalig. Ze kan goed rappen, maar qua zang is het alleen de refreintjes inzingen. ''Niet als Isabella een vol liedje inzingen''.

Gina wil weten wat Rowena achter laat. ''Mijn vriendje''. Rowena heeft al vijf jaar met Barry en ze leven samen in een droom. Hij gunt het haar om dit avontuur aan te gaan, en daar is ze hem heel dankbaar voor. Voor de rest laat ze haar ouders, zijn ouders, en een zus achter. Ze is Moluks en komt uit een hele grote familie. Ze hoopt dat hier ook te voelen. Ze houd van het familiegevoel en hoopt dat in Utopia na te bootsen. Ze wil één grote happy family zijn. O ja ze laat ook nog een kat en papegaaien achter. Ze is een echte dierenvriend. Bas vraagt of ze die niet in haar kist mee had kunnen nemen, maar wat heeft ze dan wel meegenomen in haar kist. Rowena heeft kleinigheidjes meegenomen voor de girls. Benjamin wil weten wat haar drijfveer was om zich aan te melden. Of ze het ziet als carrière boost. ''Ook! Daar ga ik niet over liegen''. Maar Rowena is ook een Utopia fan, ze kijkt de tv uitzendingen al vanaf het begin. Het trekt haar enorm aan om met verschillende rassen, culturen en geslachten samen te leven. En dan ook harmonieus, dat is een uitdaging voor haar. Ze vind zichzelf vrij makkelijk in de omgang en kan goed met mensen opschieten. Ze is benieuwd of dat hier ook gaat lukken. ''Ben je een pittige?'', vraagt Rob. ''Nee, heel schattig. Ja ik ben wel pittig'', grapt Rowena. Verder is ze ook wel een beetje een drukte makertje, maar ze kan ook heel kalm zijn.

Benjamin wil weten waar volgens Rowena de sleutel ligt om de harmonie te vinden. Rowena denkt dat het heel belangrijk is om een band te creëren. Een band met elke Utopiaan. Als iemand wat tegen je zegt en je hebt niks met diegene dan neem je dingen minder snel van die ander aan. ''Maar als er een vriendschap een band is, dan neem je dingen sneller aan en komt de harmonie vanzelf''. Ivan wil weten wat Rowena van Utopia vindt zoals het nu is. Rowena zegt dat het de goede kant op gaat. Alles met de stichting vind ze leuk. Ze wil zelf ook graag goed doen. ''Was je zenuwachtig?'', vraagt Gabriëlle. ''De hele dag niet, maar net bij de poort en toen ik hier binnen kwam voelde ik wel een hartslag in mijn keel''. Ivan wil weten wanneer Utopia geslaagd is voor Rowena. Rowena wil graag geld verdienen door tennisles te geven aan kinderen. ''Tennis kids heet dat''. Rowena kan geen les aan volwassen mensen geven, ''bij Tennis kids maak je kleine baantjes''. Ook wil ze een single uitbrengen, maar naast dat hoopt ze ook een hit te scoren. ''Dat zou fantastisch zijn''. Gabriëlle grapt dat ze een duet kan doen met Rolf en Bjorn. Rowena wil verder ook graag een benefietconcert organiseren, en daar de opbrengst van aan ''moedige moeder uit Volendam'' schenken. Dat is een stichting met verslaafde kinderen. Ze is zelf niet drugs verslaafd, maar kent wel mensen uit haar naaste omgeving die er mee te maken hadden. Zelf heeft ze ook een liedje geschreven genaamd ''gebed zonder end''. Als ze dat allemaal bereikt heeft kan ze terug kijken op een mooi Utopia. Maar dan is het voor haar nog niet klaar. Ze heeft nog veel meer plannen.

Zo wil ze met Naomi een Utopia Artbook maken. Een kunstboek waarin ze allemaal hun verhaal vertellen. Of een Utopijaardag. Dat mensen hier hun verjaardag kunnen vieren. En ook wil ze een Pasar Malam organiseren. Dat is een aziatische markt. Rowena kan wel koken, maar is niet culinair hoog geschoold. Als sporter is ze wel bezig met voeding, ''clean eating''. Daar hoopt ze ook wat mee te doen hier. Ze eet vlees maar is zo'n erge dierenvriend dat ze soms twijfelt waar ze mee bezig is. Ze wil geen vlees meer eten en wil proberen als vegetariër uit Utopia te komen. ''Mag ik je vlees dan?'', grapt Wim. Rowena wil een deskundige inhuren om te kijken hoe ze vitamines zonder vlees binnen kunnen krijgen. Ze vind het leuk om te koken. Thuis doen ze ook aan een kerstdiner en met Pasen staan ze ook met de hele familie en met alle nichtjes in de keuken. Rob vraagt of Rowena gelovig is. ''Ik geloof in heel veel, niet in één god. Alle geloven vind ik mooi. Zo ben ik ook opgevoed''. Rowena gelooft dat er een god is in iedereen. En ze gelooft in de kracht van de wereld, het universum. ''Rook je?'', vraagt Bas. ''Ik rook wanneer ik alcohol drink. Soms rook ik een hele week niet, en dan op een verjaardag opeens wel''. Rowena rookt naar eigen zeggen meer niet dan wel.

''Heb jij geen vraag? Ben ik netjes?'', grapt Rowena tegen Cees. ''Ben ik netjes? Goeie vraag Cees. Ik ben wel netjes. Ook wel een typ dat als ik dingetjes zie dan neem ik het mee. Maar ik heb ook schijt, want als het teveel wordt doe ik het niet''. Benjamin wil weten wat Rowena's grootste allergie is. ''Het hoeft dit maar te zijn en ik vlieg al. Nee nee nee. Als ik me in het nauw gedreven voel. Als ik het gevoel heb dat ik aangevallen wordt dan komt de strijder omhoog. Oneerlijkheid, als ik weet dat ik gelijk heb. Ik moet het ervaren, ik weet het nu niet zo. Maar ik ben eigenlijk best wel kalm. Als ik boos raak dan is dat kort maar krachtig zeg maar''. Bas vraagt of Rowena veel waarde aan eerlijkheid hecht. ''Ja, maar de toon maakt de muziek. De manier waarop je iemand aanspreekt. Ik vind het belangrijk om mensen in hun normen en waarden te laten. Ik hou er niet van dat als iemand gepest word en ik sta er bij. Ik ben wel iemand met een eigen mening. Als ik je mening niet deel ga ik ook niet zeggen ja dat is waar''. Ze heeft wel een ruggengraat. Ivan wil weten waar ze behoefte aan heeft in het leven. ''Liefde en positiviteit. Liefde, warmte van familie en achterban staat op nummer één. Carrière is heel belangrijk, maar ik weet wel dat als het om het echie gaat...''. Liefde is heel belangrijk voor Rowena, volgens haar is Liefde de oplossing in alles. 

''Als iets niet loopt zoals je dacht dat het zou lopen. Wat dan?'', vraagt Benjamin nieuwsgierig. Rowena zegt dat ze zich dan aan gaat passen aan de situatie. Dat merkt ze nu al. Ze loopt nu al tegen dingen aan. Ze was al lang in de running en had al kunnen zeggen ''f*ck deze shit''. Ze moet gewoon geduldig zijn en altijd in oplossingen denken. Volgens Rowena is er altijd een oplossing. Rob vraagt of ze haar achterban niet gaat missen. ''Natuurlijk, ik mis hem nu al. Soms vergeet je wat je hebt. Door de drukte naar het streven naar iets vergeet je af en toe de liefde die je samen hebt. En de afgelopen dagen dacht ik: ah ik mag zo blij zijn met jou in mijn leven. Ik ga zoveel van je houden als ik terug ben''. Voor Rowena heeft het nu al een positieve wending. Ze wil zich ook houden aan alles wat ze nu zegt. Ze hoopt hier haar beste weg te vinden. Rowena denkt ook wel met iedereen hier een leuke band te kunnen krijgen. Rob vraagt of ze nooit de streams heeft gekeken. ''Nee, dan heb je ook momenten die kalm zijn. Er gebeurd niet altijd wat. Dan moet je ook best wel veel tijd hebben. Ik kijk alleen om half twaalf. Ik ben op de tennisbaan tot tien uur, dan kom ik thuis en dan ga ik Utopia kijken en dan naar bed. Ik had andere dingen te doen dan streamen''.

Ivan vraagt of er normen zijn die ze heel belangrijk vind in haar leven. ''Ik blijf erbij, ik vind het heel belangrijk om iemand met respect te behandelen en iemand in zijn of haar eigen waarde te laten. Heel belangrijk''. Ivan vraagt of ze ook nog iemand in zijn waarde kan laten als diegene tegen haar waardes in gaat. ''Ja dat is de kunst hé. Toch een balans te vinden dat je elkaar toch respecteert''. Alhoewel even later zegt ze weer het tegenovergestelde. Ze zou geen respect kunnen hebben als iemands normen en waarden tegen die van haar in gaan. Maar ze vind het moeilijk om deze vraag te beantwoorden. Ze is wel een typ die een groot gevoel voor empathie heeft. Ze voelt dingen aan. Kan zich inbeelden in andermans pijn. ''Ook in zo'n situatie, als iemand andere normen en waarden vertelt zal ik mijn best doen om die te begrijpen en diegene niet te veroordelen''. Rowena probeert anderen goed te begrijpen. Iedereen heeft een andere komaf. Door out of the box te denken kan je anderen beter leren begrijpen. Rowena is wel een gevoelsmens. Als er gevraagd wordt of Rowena zelf ook nog vragen heeft grapt ze dat ze alles al weet. Rob is benieuwd of Rowena iemand is die zichzelf snel verveeld. En ja ze is wel sleurgevoelig vind ze zelf. Maar ze is ook wel van plan dingen te doen. Ze is een druk persoon en weet niet beter. Ze moet gewoon ergens naar streven.

Tatoeages heeft Rowena niet, ze is tatoeageloos. Ze vind het best wel mooi in deze tijd om geen tatoeages te hebben. Maar ze beschermd zichzelf ook. Als ze begint gaat ze helemaal onder zitten denkt ze. ''Als jij een sprookjesfiguur zou zijn, wie zou je dan zijn?'', vraagt Benjamin. ''Minnie mouse, omdat ze heel schattig is''. En eigenlijk vindt Rowena alle Disney verhalen heel mooi. Er zit altijd een verhaal lijn en een boodschap in. ''Disney laat zien dat je veel dingen kan bereiken. It all started with a mouse''. Cees vraagt of Rowena al een kreet heeft voor op een t-shirt. Rowena houd van quotes, vooral positieve quotes. ''The universe works in mysterious ways'', maar dat is wel veel tekst voor op een t-shirt. Rowena moet er nog over nadenken, maar beloofd een leuke creatieve tekst te gaan verzinnen. ''Als jij Utopia zelf mocht schetsen?'', vraagt Ivan. Rowena zegt dat ze Utopia ging kijken omdat ze dacht dat er geen geld zou zijn. Ze dacht dat het echt survivallen zou zijn. Iets nieuws, iets anders dan dat ze al doen. Een ander systeem. Ze zitten buiten al zo vast in een systeem. In haar Utopia zou dat er heel anders uit zien. Misschien een ruil systeem. Qua eten zelfvoorziening met een moestuin. En zonder gas en licht. Ivan vraagt of Rowena zichzelf ook aangemeld zou hebben als ze hier niet aan haar carrière kon werken. ''Ja'', zegt ze. Ze wil ook meedoen aan Expeditie Robinson. Ze wil de wedstrijd met zichzelf aangaan. Dus dan had ze zich zeker ook ingeschreven.

''En stel we veranderen het systeem zo erg dat we geen stroom en geen bezoekers meer hebben, en we werken alleen met een ruilhandel''. En dat Rowena dan dus niks met haar rap kan doen. ''Hoe zou je je voelen?''. Rowena zou het jammer vinden, maar ze is hier ook voor andere redenen. Dat zou geen reden voor haar zijn om weg te gaan. Ze heeft zich niet alleen daarvoor ingeschreven, ook omdat ze het een leuk programma vind en graag experimenteert. Ze leeft ook graag iemand anders zijn droom. Als ze diegene blij kan maken helpt ze graag. Ivan vertelt dat ze de groep gesplitst hebben in samenleving, stichting en BV. Waar denkt Rowena dat ze haar kwaliteiten het beste in kan gebruiken. Rowena wil van alles doen, ze kan dus niet echt kiezen. Rowena wil ook nog graag een over de streep organiseren in Utopia.

Daarna is het voorstel moment weer afgelopen. Rowena laat weten dat ze zich welkom voelt. ''Yeah''. Bjorn is dit keer degene die er voor gaat zorgen dat Rowena een rondleiding krijgt over het terrein.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.