Mark in de stress vanwege het diner ~ Utopia Gekte

9/03/2015

Mark in de stress vanwege het diner

Het mag geen fiasco worden

Stefanie en Naomi zijn ''druk'' bezig met het organiseren van het diner dat zaterdag al in Utopia plaats zal vinden. Dat is over een aantal dagen al en de stress slaat toe. Niet bij Naomi en Stefanie, maar bij Mark en Cees. ''Hee jou moet ik hebben'', zegt Mark als hij Stefanie ziet. Zaterdag is het diner en Mark wil weten wanneer de beenham binnen komt. ''Morgen zegt Stefanie''. Iets wat bij Mark voor nog meer stress zorgt. Cees had namelijk net een vlugge berekening gemaakt en was van mening dat de beenham vandaag al geleverd moest worden, mocht Stefanie het nog in de marinade willen gooien. ''Je moet marineren. Gaat het allemaal wel lukken? Hoe wil je dat bewerkstelligen?'', vraagt Mark nieuwsgierig. Stefanie zegt dat ze het dan morgen in de marinade kan gooien. En volgens haar gaat het zeker lukken. Mark zegt gewoon te willen zorgen dat het diner goed loopt, en geen fiasco word.

Rob en Rolf helpen Stefanie in de keuken, en Cees helpt haar met het dessert. Toch maakt Mark zich zorgen. ''Waarom?'', vraagt Stefanie. Mark legt uit dat hij het toen met Vanessa ook gezien heeft. Toen stond Vanessa samen met een professioneel chef kok in de keuken, en was het nog de hele dag hard werken. Stefanie weet niet wat voor menu Vanessa toen gemaakt heeft, maar wat zij gaat maken is een vrij simpel menu. Rolf wijst Stefanie er op dat ze maar één oven mag gebruiken. Al zijn de meningen daar over verdeeld. Ook is er de vraag of er nou geld van de donaties gebruikt wordt voor het diner. Mark vindt dat raar, maar volgens iemand anders is er vanaf het begin al gezegd dat er geld van de donaties gebruikt zou worden voor het diner. En de bewoners eten er ook van. Dat vindt Mark ook raar. Stefanie vindt ook zoveel raar. Zo had ze aangegeven voor maximaal 40 personen te willen/kunnen koken. En nu zijn het er veel meer. (Naomi had zelf van tevoren in het centraal trouwens aangegeven aan zo'n twintig mensen te denken. Dus hier heeft Stefanie een puntje) Ze moet ook nog de bestelling doen, maar wacht al de hele dag op een go van Naomi. Eerst moest de accuraat(?) geregeld worden.

''Dit gaat niet goed zo'', moppert Cees verder als hij weer even apart staat met Mark. Als Naomi aan komt lopen besluit Mark haar om opheldering te vragen. Naomi zegt dat de donaties er niks mee te maken hebben. De donaties van de mensen gaan naar de plexus poli. Alleen de opbrengst van foto verkoop wordt gebruikt voor het diner. Uiteindelijk krijgt Stefanie om 15:32 eindelijk de go om het eten te bestellen.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.