''Mag ik nu even huilen in een hoekje?'' ~ Utopia Gekte

9/05/2015

''Mag ik nu even huilen in een hoekje?''

Rolf werkt door

We schreven net al over de voorbereidingen voor het diner, en de ''stress'' in de keuken. Rolf is dus al lekker druk bezig, en even later lijkt Stefanie ook maar eens aan de slag te gaan. Hiervoor eist ze wel de pit op waar Rolf op aan het koken is. Ze heeft echt die pit nodig. Rolf moet zijn pan dus overzetten naar een andere pit, en doet dit meteen. Stefanie tilt vervolgens een grote pan naar het fornuis toe. ''Ik ga die pan niet meer tillen, dat mogen jullie doen'', gooit ze er meteen achteraan. Daarna gaat ze even iets afwassen, en als ze daar mee klaar is zien we haar weer rondlopen. Als ze langs de gewone keuken komt vertelt Cees dat hij wel 35 eieren moet gaan splitsen. ''Succes'', reageert Stefanie, waarna ze weer snel terug naar de horeca keuken loopt. ''Mensen krijgen groentebouillon soep'', laat Stefanie weten. In het woongedeelte van de loods zien we Gabriëlle, Naomi, Ivan, Rob en Bjorn tafels dekken. Omdat de borden niet op tafel worden gezet, maar vanavond met gerecht en al uitgeserveerd worden, is het iets lastiger om de tafel te dekken en te weten waar ze alles precies neer moeten zetten. Stefanie gaat dus even een voorbeeldje maken, en dan kunnen ze de andere tafels precies zo dekken.

Gina en Mark zijn ondertussen de Luifel ingedoken om de gesneden friet alvast voor te bakken. Heel de Luifel staat vol met rook, maar ze zijn dus wel druk aan het werk. Stefanie wil inmiddels het definitieve aantal gasten weten. Naomi weet het alleen ook niet, en zal het zo na gaan kijken voor haar. Er waren wat afmeldingen, maar daar zijn ook weer nieuwe mensen voor in de plaats gekomen, laat Naomi weten. Stefanie zegt dat er ook nog twee B&B gasten en een special guest mee eten, en dan ook de 14 bewoners nog. Een stuk meer mensen dan eerst de bedoeling was. ''Mag ik nu even huilen in een hoekje'', vraagt Stefanie. Maar Naomi weet haar gerust te stellen. Ze geeft Stefanie een knuffel en vertelt haar dat het helemaal goed gaat komen. ''Ik heb goed personeel. Ik wilde de pijnboompitten gaan doen, maar het hoeft al niet meer'', laat Stefanie weten. Rolf heeft dat inmiddels namelijk al gedaan.

Niet veel later klaagt Stefanie over hoofdpijn. Benjamin is inmiddels ook aan het mee helpen en we zien hem de glazen poetsen. Wim vraagt wat de bewoners vanavond doen, mogen ze een borreltje bij het eten, of niet? Naomi lijkt het goed te vinden, maar dan wel een beschaafd(?) borreltje. Nicole is ondertussen ook mee aan het denken. De tafels zien er wat kaal uit, dus misschien kunnen ze op elke tafel een lampion leggen. Dan ziet het er al iets vrolijker en gezelliger uit. Een goed idee. Ze gaan dus snel aan de slag. Zo zien we Nicole, Wim en Gabriëlle al snel de lampionnen in elkaar zetten om vervolgens op de tafels te leggen. Stefanie heeft ondertussen besloten dat ze even een sigaretje gaat doen. Ze wil dat Rolf ook een sigaretje gaat doen, maar die wil liever doorwerken. Stefanie probeert nog even door te pushen. Dan gaat hij maar eten of zo. Maar ze krijgt het niet voor elkaar. Terwijl Stefanie dus een sigaretje gaat roken, werkt Rolf gewoon door.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.