Komt er wel of geen hondje in Utopia? ~ Utopia Gekte

9/30/2015

Komt er wel of geen hondje in Utopia?

Twee dames op bezoek

Om tien voor zes kwamen er twee dames het terrein op gelopen. Bij zich hebben ze twee hondjes waardoor we meteen denken dat het om de honden afspraak gaat. Eigenlijk zouden de dames morgen pas komen, maar vanwege een of andere reden is de afspraak vandaag dus al. Gabriëlle ontvangt de dames en laat weten dat ze bang is voor honden. Maar aangezien deze zo lief en klein zijn durft Gabriëlle ze toch te aaien en is ze al meteen verkocht. ''Ah jullie zijn zo lief''. Gabriëlle lijkt zelfs een beetje te balen als ze hoort dat deze hondjes niet in Utopia komen. Deze zijn van de dame zelf en gaan straks dus gewoon weer mee naar huis. ''Maar deze zijn extra lief'' roept Gabriëlle uit. Ze gaat snel Ivan erbij halen. En zodra hij de hondjes ziet is ook hij meteen dol enthousiast. ''ah die is ook leuk''. Ze gaan naar binnen waar de dames een kopje koffie krijgen. Nicole vertelt dat ze op de schommelstoel was gaan zitten zodat ze de dames aan zou zien komen, maar toen is ze in slaap gevallen.

Binnen op de bank legt Ivan uit waarom hij een hond wil. Hij vertelt dat hij het alleen vervelend vind om haren in huis te hebben dus als het doorgaat wil hij een hondje dat minder verhaart. Nicole vult aan dat het er ook aan ligt hoe je de hond verzorgt. Zo zou er bij een goede verzorging dus minder last van haarverlies zijn. Een van de dames laat weten dat de Utopianen ook een goede hondenverzekering af zullen moeten sluiten. Stel de hond breekt een pootje gaat dat veel kosten om het diertje te laten helpen. En wat moet er met de hond gebeuren als Utopia stopt. Ivan vertelt dat de hond dan met hem mee gaat. Maar wat als hij gaat werken hele dagen lang. ''Dan hebben we nog Nicole'', laat Ivan weten. Nicole vult aan dat ze er vanuit gaan dat ze samen naar huis gaan. Ze hebben nu al bijna een jaar een relatie en willen graag samen verder. Nicole denkt dat ze haar baan ook goed kan combineren met het hondje. Ze vertelt dat ze na Utopia in een tattoo shop gaat werken en dan kan ze het hondje meenemen. De dames houden met alles rekening want wat als de relatie tussen Nicole en Ivan stopt. Hoe doet Ivan dat dan. Ivan zegt geen probleem te zien. Als hij een hondje neemt zorgt hij wel dat het werkt.

Ook komen we te weten dat het hondje onder een contract wordt geplaatst. De stichting blijft dus altijd eigenaar van het hondje. Mocht er in de toekomst iets zijn waardoor Ivan niet meer voor het hondje kan zorgen dan gaat het hondje terug naar de stichting en zorgt de stichting voor herplaatsing. De hondjes kunnen dus nooit in een asiel terecht komen of doorverkocht worden. Ook is er één strenge regel. Als blijkt dat het hondje verwaarloost of mishandeld word wordt er ingegrepen. Ook moeten ze niet waar het dier bij is gaan staan schreeuwen tegen elkaar. Een dier heeft net als een mens ook gevoel. Een hondje is zelfs heel gevoelig. Nicole zegt een groot voorstander te zijn van het werk dat de dames doen. Nicole is een groot dierenliefhebber en kent de stichting heel goed. Het is goed dat ze dit soort dieren een warm plekje en een goed huis willen geven.

Wij hebben niet heel het gesprek gevolgd maar er wordt nog veel meer besproken. Als we Nicole en Ivan de dames een rondleiding zien geven laat Nicole in de kapsalon weten daar een ruimte voor het hondje te willen maken. Ook wordt duidelijk besproken dat de hond maar één baasje heeft en dat er dus ook één persoon moet zijn die het hondje bijvoorbeeld zijn eten geeft en niet meerdere personen. Als we de dames een lange tijd later nog in de loods zien zien we dat Cees zich ook maar even in het gesprek is komen mengen. Een van de dames stelt een vraag aan Cees waarop Cees laat weten dat het van hem niet zo hoeft. Hij zit blijkbaar niet zo te wachten op een hondje. Liever niet zelfs. En we vragen ons direct af of het wel zo slim is om dit te zeggen. Ivan lijkt die gedachte ook te hebben en laat weten het raar te vinden dat Cees hier nu mee komt. Ze hebben van tevoren namelijk in de groep gevraagd of iemand bezwaar had en niemand had bezwaar. De dame zou volgens Ivan ook alleen komen als iedereen voor was en het er mee eens was.

Aan het einde van het gesprek wordt afgesproken dat de bewoners er duidelijke afspraken over moeten gaan maken en dat er goed nagedacht moet worden over de toekomst. Of er dus een hondje gaat komen en wanneer is nog even afwachten. Wat vind jij? Moeten de Utopianen er een hond bij krijgen, of is Utopia daar niet de juiste omgeving voor?2 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.