Ivan vraagt om hulp, en wat er nog meer gebeurde vandaag ~ Utopia Gekte

9/08/2015

Ivan vraagt om hulp, en wat er nog meer gebeurde vandaag

''Alles'' op een rijtje.

Omdat ik vandaag jarig was hebben jullie vandaag weinig topics zien verschijnen. Als er visite is kan je natuurlijk niet met een koptelefoon op je hoofd de streams blijven volgen, hoe graag ik jullie ook op de hoogte wil houden. Toch is het zonde als je allemaal ''belangrijke'' dingen mist van je favoriete televisie programma Utopia ;) Daarom zetten we in dit topic de meest interessante, belangrijke en minder belangrijke dingen nog even voor je op een rijtje. Alles wat we nog even snel terug kunnen vinden en waar we nog niet over geschreven hebben. Een blog over het centraal hebben we vanochtend wel nog kunnen maken. En ook het gesprek tussen Cees en Ivan, en een gesprek tussen Stefanie en Benjamin zijn terug te lezen. 

Vanochtend begon de dag al vroeg in Utopia. Mark liet om half tien al weten dat hij een erg leuke droom had gehad. Hij had gedroomd over een heel leuk feestje, waar ook de Utopianen bij aanwezig waren. Wim kwam er ook in voor, maar mocht van Mark niet op het feestje blijven. Ook was er een leuke meid die naar huis gebracht moest worden. Weer even later liep Mark in Schiebroek met zijn hondjes. Maar even later was hij zijn hondjes kwijt. Hij dacht dat hij een kat in zijn handen had, maar het was gewoon ''bibi'', zijn hondje. ''Wat lijk je op een kat'', zou Mark toen gezegd hebben. Ook kon Mark op zijn Facebook, ''En ene Henk of Fred kreeg ik allemaal groeten van. Ik was in het buitenland geweest en mijn hele Facebook stond vol met verzoeken. Ook van Colinda''. En Gina kwam natuurlijk ook in zijn droom voor, maar hij durft niet echt te vertellen hoe en wat. Het was niet normaal maar ook niet super raar. Even later fluistert hij in Gina's oor hoe het zat. Gina zou tijdens het feestje namelijk voorbij zijn komen rennen, in spijkerbroek maar met blote borsten. Een vreemde droom dus. Gina kan er gelukkig wel om lachen. Ze noemt Mark vervolgens ''koekoek''

Even later op de dag waren er ook weer wat frustraties in Utopia. Zo laat Naomi weten dat als Ivan in het centraal iets zegt, iedereen luistert. En dat als zij iets zegt, iedereen er doorheen praat. Stefanie is deze middag een beetje geïrriteerd wat betreft de horeca. Ze heeft het idee dat ook dit weer van haar afgepakt wordt. Zo zal Rolf nu elke dag koken. En ondanks dat Rolf het over samenwerken had, staat hij er nu telkens alleen. Ook zijn er plannen om de horeca te verhuizen naar de werkschuur. Maar Stefanie wist daar niks vanaf. ''Volgens mij doe ik de horeca en ik weet nergens iets van'', laat ze weten. En als we het dan toch over Rolf hebben. Hij heeft deze avond weer gekookt. Al ging dat niet allemaal vlekkeloos. Van te voren had hij plannen om het één en ander te maken. Maar de mix zakjes die hij daar voor nodig had waren nergens te bekennen, en bleken even later zelfs niet te zijn bestelt. ''Mis communicatie'', volgens Gabriëlle. Gelukkig weet Rolf alsnog een maaltijd op tafel te krijgen. Maar niet iedereen is daar even tevreden over. Bjorn vond het blijkbaar niet veel bijzonders. "Ik hoop dat hij beter kookt voor de gasten. Dit kan ik ook wel'', laat hij weten. Cees was het daar ook mee eens. Volgens hem was het veel te pittig, zat er te weinig zout in, was het een heel simpel gerecht, en haalt Rolf al zijn gerechten van internet af.

Gelukkig was er wel ook nog positiviteit te melden rondom het avond eten. Ivan besluit tijdens het avond eten zijn mede bewoners namelijk te vertellen over een nieuwe stap die hij gaat maken. Vlak daarvoor sprak hij Nicole al even aan bij de douches. "Ik weet even niet waar ik het moet zoeken", liet hij daar aan haar weten. Hij weet dat hij soms zichzelf niet in de hand heeft, en hoe graag hij ook alles zelf wil doen, lijkt hij te beseffen dat hij hier hulp bij nodig heeft. Ook laat hij weten Benjamin als een soort voorbeeld te zien, omdat Benjamin altijd een soort van rust en vrede in zich heeft. Tijdens het avond eten besluit hij het ook aan de andere inwoners kenbaar te maken. Ivan vertelt dat hij eerder met Benjamin en Cees heeft gesproken. En door wat er in beide gesprekken gezegd is beseft Ivan dat het tijd is voor een nieuwe stap. Hij geeft toe dat hij soms explosief kan reageren en agressief kan overkomen. Ivan heeft daar genoeg van en wil daar graag verandering in brengen, maar in zijn eentje lukt hem dat niet. Daarom vraagt hij om hulp bij Benjamin. Een hele stap, want Ivan zou het het liefste allemaal zelf doen. De bewoners lijken dit een goede beslissing van Ivan te vinden. Cees is trots op hem, en Gabriëlle vindt het dapper. Benjamin wil Ivan zeker helpen. En ook de rest van de groep is positief. Cees laat na afloop nogmaals weten hoe trots hij op Ivan is. ''Het is voor jou een hele stap, en het dan zo vertellen en je zo kwetsbaar opstellen. Dat is goed. Dat is knap''. Nog iets positiefs van Ivan, is dat hij vandaag gewoon zijn schoonmaak taak heeft gedaan. De douches en de toiletten zijn weer super schoon dankzij hem.

Nog meer leuk nieuws is dat Benjamin weer contact heeft gehad met Willeke Alberti. Ze was laatst al in Utopia vanwege de wens die de Utopianen samen met stichting ambulance wens en Willeke Alberti in vervulling hebben kunnen laten gaan. Toen werd duidelijk dat Willeke Alberti ook graag op de eerstvolgende markt wil staan. Maar dat is nog niet alles. Benjamin ziet een samenwerking met Willeke namelijk wel zitten. Aan de telefoon vraagt hij haar of ze zich samen met de inwoners in wil zetten voor eenzame ouderen. Hij stelt voor om een avond te organiseren met andere organisaties die zich ook inzetten voor ouderen en eenzame ouderen. Willeke reageert positief. Ze wil graag meewerken. En wil op die avond ook langskomen. ''Samen sta je sterk'', laat ze weten. Benjamin spreekt af om haar nog even een mailtje te sturen.

Bas en Ivan hebben vandaag trouwens zitten praten over de dieren in Utopia. Dat Bas een echte dierenvriend is, is ondertussen wel bekend. Maar ook Ivan vind de diertjes wel leuk. Bas heeft nieuwe plannen, zo wil hij een ren gaan maken voor de kuikens. Maar ook het koe rijden is hij nog niet vergeten. Volgens Bas vind Stuk het niet eens erg. Ivan zegt juist liever een paard of een ezel te willen. Maar als er een boerderij komt, moet er wel ook meer ruimte komen. Dan moet de hindernisbaan, of de camping plaats maken voor de dieren. Ook zal de stal groter moeten worden als er weer twee nieuwe kalfjes geboren zullen worden. En de kippen moeten dan ook ergens anders heen. De kwartels kunnen volgens Bas wel samen rondlopen met de geiten. ''Dan eten zij de geitenpoep op''. Ook heeft Ivan wel interesse in een hond in Utopia. Bas vindt dat ook wel leuk. Hij wil dan graag een Husky met een groen en een blauw oog. 

Verder zijn er nog wat kleinere dingen gebeurd vandaag, die we ook nog even voor je op een rijtje zetten:

  • Zo liet Nicole vanochtend om tien uur weten dat ze niet wil dat iemand anders ''dat mailtje'' onder ogen krijgt. Er is dus een interessant mailtje in Utopia.
  • Om kwart over tien gingen de bewoners centraal.
  • Boer John is ook weer langs geweest in Utopia om onder andere de melkkoeling op te halen. Omdat boer John al lang niet meer in Utopia was geweest was het een vrolijk weerzien. Al zijn er ook veel nieuwe Utopianen die boer John nog nooit in het echt hadden ontmoet. Toch is het weer één en al gezelligheid.
  • Deze avond hebben Naomi en Stefanie samen de koeien gedaan.
  • En later op de avond zien we Naomi achter de computer zitten met een lepel aan haar neus hangend. Ze kan ook gewoon bewegen zonder dat de lepel er vanaf valt. Bijzonder ;)
  • Ook hadden de bewoners het deze avond weer even over Utopia Gekte. ''Stiff drinkt ochtend urine staat er nu op Utopia Gekte. Dat is toch wat je wil?'', horen we Gabriëlle tegen Stefanie zeggen. Wel moeten we even vermelden dat Stefanie voor zover wij weten, niet echt ochtend urine heeft gedronken. Het is waarschijnlijk gewoon een grapje van Gabriëlle.
  • De bewoners hebben weer een rustige avond. De meeste bewoners zien we op de bank hangen. Daar kletsen ze nog even gezellig na over van alles en nog wat.
  • Mark en Gina hangen nog steeds de hele dag om elkaar heen. Mark zijn plan om een week lang afstand van Gina te nemen, is dus nog steeds niet van start gegaan. Of het is gewoon mislukt.
  • Rolf is ook deze avond weer in de kas te vinden om bij zijn zaadjes en plantjes te kijken. Ook deze avond zien we hem weer met het kalkoentje knuffelen. Lief en voorzichtig tilt hij het beestje op om het vervolgens zachtjes over zijn koppie en rugje te aaien. Het kalkoentje lijkt inmiddels toch wat groter te worden. Al is hij nog steeds erg klein vergeleken met de andere diertjes in de kas.
  • O ja we vergaten nog één dingetje. Deze avond zijn er ook nog een aantal bierbrouwerijen in Utopia langs geweest als voorproefje op het bierfestival dat er aan zit te komen. Eigenlijk stond er deze avond ook een bokstraining gepland, maar dat is hiervoor afgezegd.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.