Ivan is nog steeds heel erg geprikkeld ~ Utopia Gekte

9/17/2015

Ivan is nog steeds heel erg geprikkeld

Rob snapt Ivan heel goed

Tussen het werken aan de nieuwe loodsdeur door zien we Ivan even rust nemen op de bank. Rob zit naast hem en er begint al snel een gesprek tussen die twee. Ivan laat weten nog steeds heel erg geprikkeld te zijn. Hij voelt het gewoon aankomen. Dan moet hij zijn woorden inslikken en rustig blijven. ''Maar alles, zelfs de kleine dingen'', dan borrelt het al bij Ivan. Rob vraagt of Ivan dat altijd heeft gehad. ''Het is hier versterkt, en het wordt hier versterkt'', legt hij uit. Rob wil weten wat Ivan er aan gaat doen. ''Proberen te achterhalen wat het is, en relativeren''. Ivan is nu bezig met het lezen van het boek dat Benjamin hem heeft gegeven. En Ivan wil zich proberen te focussen op de kleine dingetjes waar hij positieve energie uithaalt.

De mannen verdwijnen even uit beeld, maar niet veel later kunnen we het gesprek weer verder volgen. Rob wil het boek ook wel lezen zodra Ivan er mee klaar is. Rob snapt Ivan ook heel goed. Rob vond het inpakken van de tasjes gister heel zwaar en confronterend. Dan ziet hij een mede bewoner met een speelgoedje gooien of spelen. Rob loopt dan naar buiten, maar je kunt het wel van zijn hoofd aflezen. Ivan vindt dan altijd dat hij er iets van moet zeggen. Rob zegt ook wel op dat punt te hebben gestaan. Maar dan zou hij dat wel op een vriendelijke manier doen. Ivan zou er normaal ook wat van zeggen, maar dan denken ze misschien ''bekijk het lekker''. Ivan denkt dan ''laat ik er maar meer waarde aan hechten dat het gebeurd. Dan hoe goed of slecht het gebeurd''. Rob ziet ook dat mensen er op verschillende manieren mee omgaan. Hij zelf vond het zwaar, maar niet iedereen zal dat zo hebben ervaren.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.