Is Rolf een pathologische leugenaar of een psychopaat? ~ Utopia Gekte

9/09/2015

Is Rolf een pathologische leugenaar of een psychopaat?

Bas en Cees zoeken het uit via internet

Laten we beginnen met positief nieuws. Deze avond zijn de koeien weer goed verzorgd dankzij Stefanie en Naomi. Ook Bas was even in de stal te vinden. Maar of hij meegeholpen heeft met het werk in de stal weten we niet zeker. Dan over naar minder positief nieuws. Ook vandaag is er namelijk weer een aanvaring in Utopia. En Cees is er natuurlijk weer bij betrokken. Rolf zegt namelijk dat hij gister zes wassen heeft gedraaid, en volgens Cees is dat niet waar. Hij noemt Rolf dan ook midden in zijn gezicht een leugenaar. En als Rolf zegt dat Cees dat niet moet doen, herhaalt Cees het gewoon nog een aantal keren. Volgens Cees kan het namelijk niet kloppen want Cees heeft zelf gister acht wassen gedraaid. Rolf lijkt het niet te trekken en besluit uiteindelijk maar slim weg te lopen. ''Wat een leugenaar, schei nou toch uit'', horen we Cees tegen andere bewoners zeggen. En ook Rolf praat hardop in zichzelf over het voorval. ''Mij uitmaken voor een leugenaar, dan spoor je niet. Je kan alles tegen me zeggen, maar me uitmaken voor een leugenaar gaat mij te ver''

Cees gaat zoals gewoonlijk weer naar andere bewoners toe om steun te vinden. Zo horen we hem tegen Bas praten en hebben ze het erover of ze niet aan achter kunnen vragen of die het terug kunnen kijken. Bij de wasmachine aangekomen ziet Cees was liggen. ''Dit is nog van gister''. Volgens Cees heeft Rolf gister alleen zijn eigen was gedaan. En de was die er nu ligt heeft Cees vanochtend nog voor Rolf gecentrifugeerd. Volgens Cees heeft Rolf ook last van Narcisme. Samen met Bas is hij achter de laptop gekropen om het een en ander op te zoeken. Zo denken ze dat Rolf een pathologische leugenaar is. Ook een psychopaat wordt niet uitgesloten, alles zoeken ze op. Volgens Bas klopt het allemaal wel met Rolf wat er staat. En volgens hun gelooft Rolf ook echt wat hij zelf allemaal beweerd. Als Rolf ook weer in de loods is, en weer aan de slag gaat bij de wasmachine kan Cees het niet laten om er op af te lopen, en nog maar eens tegen hem te beginnen. Hij duwt Rolf de was die er ligt nog even onder de neus en blijft zeggen dat Rolf liegt. Ook vertelt Cees wat hij vandaag allemaal al voor Rolf gedaan heeft. Ook als Rolf al meerdere keren herhaalt dat Cees nu echt zijn mond moet houden, gaat Cees natuurlijk toch net zo lang door als hij zelf wil.

Niet veel later zoekt Cees ook Bjorn nog even op. Ook hij krijgt het hele verhaal te horen. Zo zou Rolf naast het liegen over de was, ook tegen meerdere bewoners hebben gezegd dat hij al weken om acht uur op de akker staat te werken. ''Het is gewoon een leugenaar'', laat Cees weten. Volgens Cees doet Rolf het achter elkaar. ''Het is een aparte jongen''. En Bjorn en Bas zijn het daar mee eens. Die hebben die verhalen ook gehoord en volgens hun ligt Rolf om acht uur 's ochtends gewoon nog op bed. Om kwart voor negen krijgt ook Ivan het verhaal nog even te horen van Cees. Het was verhaal wordt besproken. En als Cees ziet dat Rolf aan een biertje zit kan hij het niet laten om daar ook nog even een opmerking over te maken. ''En nu zit hij weer aan zijn zesde bier in zijn eentje'', laat Cees weten. Ook dat Rolf elke ochtend om acht uur op de akker zou staan te werken komt ter sprake. Maar dan ligt hij gewoon nog in bed volgens Cees. ''Moet je zien hoe laat hij op staat''. Cees vraagt om bevestiging van Ivan. Want als dat echt zo zou zijn, dan zou Ivan hem 's ochtends ook wel eens moeten hebben gezien. En ook Ivan heeft Rolf nog nooit zo vroeg op de akker zien staan. ''Hij liegt nog meer dan mij'', lacht Bas.

Ondertussen zijn andere bewoners met iets veel leukers bezig. Er is namelijk weer even muziek in de loods. Allerlei nummers van Michael Jackson komen langs, en er wordt vrolijk gedanst. Dit vanwege de Michael Jackson tribute avond die er aan zit te komen. Het werd namelijk hoog tijd voor een reclame momentje.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.