Interessante mail voor Bas en een ezel voor Stefanie? ~ Utopia Gekte

9/29/2015

Interessante mail voor Bas en een ezel voor Stefanie?

Wat er nog meer gebeurde vandaag in Utopia...

We hebben vandaag een aantal uren niet kunnen bloggen en hebben daardoor het een en ander gemist. In deze blog zullen we de belangrijkste gebeurtenissen waarover we nog wat terug konden vinden nog snel even inhalen.

Cees omkopen

Laten we beginnen bij het begin. Bas had deze middag niet zoveel zin om zijn taak te doen. Hij besluit dus om Cees om te kopen. Dit is iets wat Bas al eens eerder gedaan heeft en toen met succes. Dat was vlak voor de stemming toen Bas Stefanie geld gaf in ruil voor de afspraak dat Stefanie niet op hem zou gaan stemmen. Bas probeert dit trucje nu weer. Bas wil Cees vijf euro geven als Cees zijn taak wil doen, maar Cees trapt er niet in. ''Ja hallo, ben ik nou zo weinig waard?''. Bas gooit er wat complimentjes in. Dat Cees helemaal straalt, maar ook dat werkt niet. Bas doet nog maar een derde poging. ''Oke, weet je wat. We doen samen de keuken, dan krijg jij van mij een tientje''. Cees gaat er mee akkoord maar dan moet Bas zich wel aan de afspraak houden. ''Als je niks uitvoert ben je de sigaar hé''.  Bas besluit dus maar meteen actie te ondernemen. Hij loopt naar de gootsteen en begint met het omspoelen van het eerste kopje. Missie geslaagd.

Geen vrouwen meer voor Mark

Wat later zien we Gina en Rowena samen op de bank zitten. Ze praten over van alles en nog wat zoals oud bewoners en Gina's ''relatie'' met Mark. Al is het al lang geen liefdesrelatie meer te noemen. De twee zijn niet meer samen en Gina ziet dat ook niet echt meer gebeuren. Maar ondanks dat mocht er een andere knappe man binnen komen lopen, dan ziet Gina zichzelf ook weer niet snel verliefd worden op die andere man. Dat weet ze natuurlijk nooit zeker, maar ze ziet het niet snel gebeuren. Wel weten de dames dat Mark wel nog steeds knettergek op Gina is. Zo heeft hij zelfs een hele interessante uitspraak gedaan. Hij heeft namelijk gezegd dat als het tussen hem en Gina niks meer word dat hij dan stopt met vrouwen. Maar Gina is gewoon erg voorzichtig, ze is al zo vaak gekwetst en heeft daar gewoon geen zin meer in.

Is het beter voor Mark als Gina naar huis gaat?

Na het avond eten zien we Cees en Bas samen op het rokersbankje zitten. Bas laat weten dat het voor Mark misschien beter is als Gina niet meer in Utopia is. Cees is het met Bas eens en denkt dat Mark Gina alleen maar een lekker wijf vind en meer niet. Ook is het gewoon heel slim gespeeld door die twee. De aanschaf van biggetjes. Een nieuw beloningssysteem. Alles om maar geen stemmen te krijgen. Maar meerdere bewoners doen dat. Opeens willen meerdere mensen weer op de voorgrond treden en dat precies op het moment dat er weer een nominatie aan zit te komen. Ook heeft iedereen het constant over een ander iets gunnen, maar als puntje bij paaltje komt gunnen ze elkaar eigenlijk niets. Bijvoorbeeld die zilveren pot van Bas waar hij fooien in verzameld om zijn Baas beach te kunnen verplaatsen zodat die ook in de winter open kan blijven. Daar moet opeens weer over gestemd worden. Hem dat gewoon gunnen is er dan dus opeens niet meer bij. Cees en Bas vertrouwen het niet. Iedereen is opeens weer druk met van alles en iedereen heeft het over de gun factor, maar dat alleen als het de desbetreffende persoon zelf goed uitkomt.

Een interessante mail voor Bas

Later op de avond zit Bas achter de computer als hij een nieuw mailtje ontdekt. Het mailtje is dit keer niet van Didi, maar van de dame waar hij tijdens de markt mee gezoend heeft. ''Bedankt voor de leuke dag gisteren en ik heb geen spijt van onze kus'', leest Bas voor. De dame bied wel ook haar excuses aan vanwege de situatie waar ze Bas in heeft gebracht. Bas vind het mailtje duidelijk erg leuk en moet er om lachen. Ook is hij erg blij dat ze een mailtje gestuurd heeft. Zelf had hij al overal gezocht, maar kon hij nergens haar e-mail adres vinden. Bas besluit haar uiteindelijk terug te mailen ook al voelt het ergens toch niet helemaal goed bij hem. Wat Bas terug stuurt is niet bekend bij ons. Na het terug mailen stuurt Bas ook meteen nog maar even een mailtje aan Didi. ''Ik ben blij dat je het begrijpt en het spijt me als ik je heb gekwetst''.

Gina en Nicole verwachten stemmen

Laatst werd in een gesprek tussen Mark en Gina al duidelijk dat Gina zich zorgen maakt over de stemming. Ze denkt zoveel stemmen te krijgen dat ze op de schopstoel terecht komt. Mark wil daarom misschien wel tactisch gaan stemmen en vol op Stefanie gaan. Ook deze avond voert Gina weer een gesprek over de komende stemming, maar dit keer met Nicole. Nicole heeft al aan Cees toegegeven dat ze hem minimaal één stem gaat geven. Maar dit heeft ze alleen maar gezegd omdat hij er naar vroeg. Gina vind het vooral eng dat mensen aan het zoeken zijn naar stemmen. Maar voor Nicole is het heel simpel. Ze kijkt gewoon wie ze volgend jaar ook nog in haar Utopia wil hebben. En Cees en Rolf hoeft ze er allebei niet bij te hebben. Het lijkt er dus op dat ze haar stemmen sowieso over die twee personen gaat verdelen. Gina daarentegen gaat dit keer niet op Cees stemmen ook al heeft hij haar vaak genoeg geïrriteerd. Gina leert tot tien tellen en niet direct fel te regeren. Gina denkt dat het een bizarre stemronde gaat worden. Niemand weet volgens haar op wie ze moeten stemmen en daarom gaan veel mensen hun stemmen waarschijnlijk verdelen. Waardoor je al heel snel met weinig stemmen op de bank terecht kan komen. Gina en Nicole vrezen dus allebei (meerdere) stemmen te krijgen. Gina krijgt veel te horen dat ze in haar eigen wereld zit. En hard werken wordt niet beloond. Je wordt er zelfs voor gestraft. Neem Nicole nou. Zij focust zich op het tatoeëren en wordt daar op afgerekend. Nicole weet precies wat Gina bedoeld, maar als mensen haar om die reden een stem willen geven. Haar een stem willen geven omdat ze teveel in de tattoo shop bezig is, then so be it.

De kleinere gebeurtenissen van vandaag:

15:45. Wim doet netjes de was nadat Cees al aanstalten maakte om dit te gaan doen.

17:33. Henk ten Napel en dochter(s) komen het Utopia terrein op om pony Sascha te brengen.

18:41. Benjamin en Ivan zijn vanaf nu officieel adoptie ouders van pony Sascha.

18:45. De bewoners gaan aan tafel om te eten. Ook Henk ten Napel en dochter(s) eten mee.

19:11. Mark belt met boer John. Hij wil de biggetjes zo snel mogelijk hebben en het liefste vandaag nog. Boer John gaat kijken wat hij voor elkaar kan krijgen en belooft rond negen uur nog even terug te bellen over de biggetjes. Ook Stefanie komt vervolgens nog even aan de telefoon. Ze wil graag een ezel en vraagt of boer John dat voor haar kan regelen. John geeft aan dat als zij dat wil hij dat voor haar gaat regelen. Wel wil hij weten waar de ezel heen gaat als Utopia stopt. Naar haar ouders laat Stefanie weten.

19:24. Er wordt nog snel een groepsfoto gemaakt met alle Utopianen, Henk ten Napel en dochter(s), het kalkoentje en pony Sascha.

20:28. Gabriëlle is nog steeds gesprekken aan het voeren voor de Glossy. Dit keer is Bjorn aan de beurt om zijn zegje te doen en vragen te beantwoorden.

20:39. Gina is het haar van Nicole aan het verven. Het lijkt er op dat ze highlights krijgt.

22:43. Gabriëlle gaat niet buiten de loods slapen. Ze gaat nergens anders slapen dan haar eigen bed. Ze gaat geen nieuwe mini lockdown doen voor geld. ''Er komt geen enkele conjo student hier in dit bed liggen voor geld. [...] Vervelend voor Bas'', laat ze weten. Bas had namelijk de loods verhuurd en dan zou er een grote groep mensen van buitenaf in de loods komen slapen. De bewoners moeten er dan dus tijdelijk uit. Gabriëlle is er blijkbaar nu van op de hoogte en ziet dit dus duidelijk niet zitten.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.