''Ik wil één ding aan je vragen, blijf eens uit je neus'' ~ Utopia Gekte

9/26/2015

''Ik wil één ding aan je vragen, blijf eens uit je neus''

Rolf krijgt advies

Rolf's familie bezoek is nu net anderhalf uur op het terrein, maar er is al zoveel interessants besproken dat we nog wel wat blogs kunnen typen. Rolf vind het heerlijk dat zijn familie nu in Utopia is. ''Het is echt zo vaag jonge. Je kan niet gewoon even je telefoon pakken en een belletje doen''. Marjolein wijst Rolf er op dat hij normaal heel vaak zijn Facebook checkt. Maar dat mist Rolf juist niet, laat hij weten. Al is het in Utopia wel echt een reality check. Geen telefoon, geen social media. ''Is wel even lekker'', vindt Rolf. Zijn vader vraagt wat Rolf nu verder nog doet dan. ''Niks, koken''. Rolf laat weten dat hij aan het proberen is om zijn plekje te vinden. Maar dat is echt moeilijk laat hij weten. Cees staat er bij en mengt zich constant in het gesprek. Rolf's vader laat weten dat Rolf het de eerste vijf dagen wel goed deed. Maar hij dacht toen wel ''dit is Rolf niet''. Na een week werd hij weer zichzelf. ''Je hebt zoveel kantjes'', laat zijn vader weten. ''Het scheelt, hij is niet eigenwijs, neemt alles aan wat je zegt. geen probleem'', laat Cees weten. Wim die er ook bij staat vult Cees aan. ''Nooit een eigen mening, probeert hij ook nooit door te drijven''. Als Wim een peuk gaat roken gaat Cees met hem mee en heeft Rolf eindelijk een momentje alleen met zijn familie.

Rolf krijgt de groetjes van het thuisfront van iedereen die niet mee mocht. Rolf vraagt of ze veel kijken en dat verschilt nog al. De één kijkt niet zoveel, en de ander schijnt juist wel regelmatig te kijken. ''Televisie is echt heel anders dan wat je op de streams ziet'', laat Rolf weten. Waarna we de zoveelste streamlock te zien krijgen. Als we weer beeld hebben krijgt Rolf allerlei goed bedoelde adviezen. ''Ik wil één ding aan je vragen, blijf eens uit je neus'', laat zijn vader weten. Waarna Rolf zegt dat er allemaal korstjes zitten. Ook zeggen ze dat Rolf misschien anders met zijn mede bewoners om moet gaan. ''Probeer niet overal tegen in te gaan. Het heeft toch geen zin. Dat is voeding voor de ander''. Wel moet Rolf zichzelf blijven, maar hij moet er ook iets mee doen als hij zichzelf tegenkomt. ''Dat is de mooiste leerschool die je hier kan hebben'', vindt zijn vader. ''Let een beetje op je woorden, je taal'', laat één van zijn vrienden weten. Rolf is het daar wel mee eens. Ook gaat hij nu pas beseffen wat hij thuis allemaal heeft.

Volgens Rolf's vader is Rolf wel groeiende. Zijn vader ziet nu een stijgende lijn. Waar Rolf aan het begin met 12 tegen 2 stemmen in de loods mocht blijven, denken ze niet dat hij nu weer zoveel stemmen zou krijgen als ze nu moesten stemmen wie er mocht blijven. ''Jawel in negatieve stemmen om er uit te gaan'', grapt Rolf. Rolf denkt sowieso de meeste stemmen te gaan krijgen. Zodra Rolf vertelt op welke datums de stemming is komt er weer een streamlock. Als we weer beeld hebben zitten ze opeens niet meer in de lounge, maar is Rolf zijn familie een rondleiding aan het geven.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.