Het markt centraal van 26 september 2015 ~ Utopia Gekte

9/26/2015

Het markt centraal van 26 september 2015

De taakverdeling.

Om kwart over vier willen de bewoners centraal. Ze roepen iedereen erbij maar het duurt erg lang voor iedereen ook daadwerkelijk bij elkaar komt. Rowena is zichzelf eerst nog aan het opmaken. Een ander blijft achter de plotter zitten. Mark zien we nog aardappels snijden. En waar is Naomi eigenlijk. Ze lijkt de laatste dagen niet zo goed in haar vel te zitten en dat valt meerdere mensen op. Toch laat Naomi er niks over los. Om half vijf kan het centraal eindelijk beginnen. Het is geen gewoon centraal maar een markt centraal. De maandelijkse Utopia markt is morgen al weer, en de taakverdeling moet nog even doorgenomen worden. Ivan neemt daarom het woord en begint te vertellen wie waar ingedeeld staat. Stefanie staat bij de merchandise en de plotter ingedeeld en Rolf staat bij Rob en Mark in de Le Luifel. Maar Mark lijkt dat niet te willen. Hij wilde samen met Rob en Stefanie in de Le Luifel staan, maar Stefanie is dus ergens anders ingedeeld. Even lijkt het alsof Mark gewoon niet met Rolf samen wil werken aangezien hij zegt dan wel alleen met Rob daar te gaan staan. Waarna Ivan Mark kinderachtig noemt.

Lang kunnen ze niet met deze discussie doorgaan want Ivan wil verder. Met de markt gaat het allemaal heel goed. Het zal de drukst bezochte markt tot nu toe in de historie van Utopia zijn. ''Maak je borst maar nat'', laat Ivan weten. Ook het weer zit mee. En iedereen heeft dus een taak gekregen. Bij de entree zullen twee stands staan op advies van Cees. Eentje waar de mensen kunnen pinnen, en eentje waar ze cash kunnen betalen. Beide stands verkopen dus muntjes.  Bij de entree, de bar en de Le Luifel zullen er enquêtes liggen. De personen die bij die stands staan ingedeeld moeten de bezoekers er dus op wijzen om zo'n enquête in te vullen. Als de bezoekers die ingevuld hebben en inleveren kunnen ze een gratis consumptie muntje krijgen. Ivan besluit toch nog maar even door de taakverdeling heen te gaan:

  • De entree: Benjamin, Bjorn en Cees.
  • De rondleidingen. Cees en Bjorn. 
  • De merchandise: Gabriëlle, Nicole en Stefanie.
  • De Le Luifel: Mark, Rob en Rolf.
  • Baas beach: Bas.
  • De bar: Rowena en Wim.
  • Knippen: Gina.
  • Foto's maken: Naomi.
  • Runner: Ivan.
Bjorn en Cees zullen afwisselend rondleidingen geven. Als Cees een rondleiding geeft staat Bjorn bij de entree. en geeft Bjorn een rondleiding dan staat Cees bij de entree. Naast de Baas Beach komt er een Shisha lounge te staan. Daar zetten ze een party tent neer. Rowena wil tijdens de markt ook graag tennisles geven.Daarom hebben ze haar twee keer een half uur vrij gegeven bij de bar. Bij de kas zetten ze een tennis baantje klaar en om half twee kan ze haar eerste tennisles geven, mocht er animo voor zijn. Bij de bar gebruiken ze dit keer plastic wegwerp bekers. En Gina staat naast het haren knippen ook met haar eigen nieuwe kledinglijn. Dit doet ze naast de Le Luifel onder de party tent.

Voor de op en afbouw hebben ze ook een lijstje gemaakt. Maar het komt er op neer dat iedereen gewoon zijn eigen stand/plek van te voren klaar maakt, en na afloop ook weer opruimt. Als Wim bij de bar ingedeeld staat zorgt hij er dus voor dat de bar goed staat en gevuld is. En dat die na afloop weer weg geruimd en opgeruimd wordt. Wim moet de flessen die hij verkoopt, de lege flessen apart houden. Zo kunnen ze zien wat er allemaal opgegaan is. Nicole, Gabriëlle en Stefanie zorgen er dus voor dat hun stand gevuld is met de merchandise producten. En er moet ook geturfd worden zodat ze zien wat er verkocht is. De ingevulde enquêtes kunnen alleen ingeleverd worden bij de merchandise/entree. Want daar hebben ze ook de muntjes. De stroom komt morgen, en er is ook een aggregaat. Bij de rotonde komen muzikanten. En verder moeten er alleen nog wat kleine dingen gebeuren zoals de trap af zetten met rood/wit lint. De prullenbakken klaar zetten. De witte en oranje party tent opzetten. En een box maken waar de ingevulde enquêtes in kunnen.

De privé en de horeca keuken moeten de bewoners netjes achterlaten als ze daar klaar zijn. En Cees krijgt als taak om de toiletten, douches en wasbakken schoon te maken. ''Toe maar'', laat hij weten. Hij lijkt het er niet helemaal mee eens te zijn, maar besluit uiteindelijk dat hij dat morgen ochtend zal doen, want vandaag staat er een ander (Nicole) op het rooster ingedeeld. En vandaag worden ze toch wel weer vies gemaakt. Voor de rest is iedereen er natuurlijk voor verantwoordelijk om zijn of haar eigen kamer op te ruimen en hun bed netjes op te maken. Ivan zorgt er voor dat de voorraadkamer nog even recht wordt getrokken. En bij de afbouw zorgt iedereen er dus voor dat hun eigen plek schoon en opgeruimd is. Dit doen ze meteen na afloop van de markt.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.