Het centraal van 8 september 2015: Shirts showen. ~ Utopia Gekte

9/08/2015

Het centraal van 8 september 2015: Shirts showen.

Zelfgemaakte shirts

Om tien over tien verzamelen de bewoners zich op de banken voor een centraal. Twee minuten later opent Ivan het centraal door te zeggen dat hij een nieuw kapsel heeft waar hij blijkbaar erg blij mee is. Ivan vertelt vervolgens over de nieuwe plotter die ze aangeschaft hebben. Vanaf heden kunnen ze dus hun eigen merchandise en glazen maken. Dat kan op aanvraag, maar ze hebben ook standaard producten. Bijna alle bewoners hebben een shirtje gemaakt, ze gaan het rondje af, en mogen allemaal hun shirt laten zien. Ivan heeft een shirt met de tekst ''I love Utopia'', daar gaat hij zich ook op focussen. Echte Utopia merchandise. Binnenkort zal het te koop zijn op de webshop, en een deel van de opbrengst zal naar stichting de gouden pot gaan. Bas heeft nog geen shirtje, maar heeft wel al plannen. Naomi heeft een shirt met de tekst ''Bad ass'', het resultaat is erg leuk, helaas ging ze al weer snel zitten en konden we er daarom geen screenshot van maken. Nicole gaat een Cameo van haar eigen hoofd laten maken. En ze wil een eigen kledinglijn beginnen. Foto's van de meeste shirtjes kun je onder aan deze blog vinden. Als iedereen zijn of haar shirtje heeft laten zien, neemt Ivan het woord weer. ''Dat is de merchandise, binnenkort allemaal te koop op de webshop''. Eigen merchandise bestellen is voor klanten ook mogelijk. Met een eigen tekst bijvoorbeeld. Maar Ivan wil eerst met dit experimenteren. De kleding heeft trouwens bepaalde kledingvoorschriften. Zo mag je als je het wast geen wasverzachter gebruiken, en mag het shirtje ook niet in de droger.

Bjorn vertelt over de verschillende evenementen die er weer aan zitten te komen. Het Michael Jackson tribute op 12 september wordt mega vet. Afgelopen zondag is er al een Michael Jackson imitator langs geweest. En er zijn nog kaarten te koop. Het evenement zal van zeven tot elf zijn. De luifel is open, kaartjes zijn 7,50. En er is ook nog de mogelijkheid om op de camping, of in het Cordwood te overnachten. 25 september is er een fout feestje. oktober wordt een drukke maand, en september is een erg rustige maand. Daarom hebben ze dat feestje nog even vlug ingepland. Als iedereen het er mee eens is gaat het feestje straks de webshop al op. Het is van half acht tot elf(?) en de entree prijs zal of 10 euro, of 7,50 zijn. Daar twijfelen ze nog over. 27 september is de markt. ''Ook die word weer supervet''. 4 oktober is het bierfestival en vanavond hebben ze daar alvast een voorproefje van. Half acht komen er een aantal bierbrouwerijen langs. In het centraal wordt duidelijk dat het niet zo slim gepland is. Nicole heeft namelijk om zeven uur een tattoo afspraak staan. En om acht uur is er bokstraining. Ze moeten dus even kijken hoe en wat. Vanavond is in ieder geval dus een promo voor het bierfestival. Dan kunnen de Utopianen en de kijkers alvast zien wat ze kunnen verwachten tijdens het bierfestival. Volgende week komen er nog twee andere brouwerijen langs. Ook dan kunnen ze weer zien en proeven wat ze te wachten staat op 4 oktober.

Verder is oktober inderdaad druk volgepland. 10(?) oktober is het kickboksgala? 12 oktober is het live in de loods concert van Nick en Simon. Daar zijn nog wel kaartjes voor te koop, maar als je een kaartje wil moet je snel zijn, want het is bijna uitverkocht. 27 oktober is er een live in de loods concert van Xander de Buisonjé. Ook daar zijn nog kaartjes voor te koop. En 31 oktober is de Halloween party. Vervolgens komt Cees aan het woord. Ze krijgen een nieuwe koffiemachine, en die wordt morgen al geleverd. Ook heeft hij de behoefte om nog wat te zeggen over het diner van zaterdag. ''Fantastisch gedaan''. Cees vond het zo leuk om te doen met de hele groep, dat ze misschien kunnen brainstormen of nadenken om bij herhaling iets in die sfeer te doen. Misschien kunnen ze 1x per maand zo'n diner organiseren met een thema eraan. Eenzame ouderen, daklozen. Er is veel te verzinnen. Dat kunnen ze dan misschien doen met sponsoring of een bijdrage van de kijkers. Cees wil kijken of ze dat kunnen regelen. Het is ook tegelijkertijd een groepsactiviteit. Dat doen ze niet zo vaak. ''We staan er allemaal, gaan ervoor als een team''. Cees vindt het leuk om te doen en wil er echt graag over brainstormen. Benjamin vindt het een goed plan, maar qua financiën... Benjamin hoopt binnenkort een rekeningnummer te hebben voor de gouden pot. Dan kunnen mensen ook echt geld storten.

Cees begint vervolgens ook nog over het schoonmaakrooster. We moeten eerlijk toegeven dat onze aandacht even verslapte waardoor we een deel gemist hebben. Volgens Cees gaat het nergens over. De meerderheid doet zijn taak niet. ''Kijk er eens op'', moedigt hij aan. Benjamin laat weten dat ze gister voor het eerst vegetarisch hebben gegeten. Dat is met enthousiasme ontvangen, en Benjamin wil het dus terug laten komen. Hij wil nu 1x per week vegetarische gaan koken. Zo kunnen ze op een kleine schaal een verschil maken. ''Er iets aan doen''. Ook is hij bezig met het regelen van een presentatie of avond. Hij heeft mensen benaderd van Wakker Dier en de Vegetariërs bond. Helaas heeft hij nog niks terug gehoord. Ook Willeke Alberti wil hij nog even terug gaan bellen. Ze wil heel graag op de volgende markt komen staan, dus daar moet hij nog contact mee leggen. Ook Benji's brein, Benjamin's wekelijkse column loopt nog steeds. Verder is zijn bundel ook nog steeds te koop. In samenwerking met Rob wil Benjamin een investering vragen voor een massagetafel. Hij wil reiki behandelingen aan gaan bieden. Volgens Benjamin kost het maximaal 120 euro. Niet zo heel veel geld. Hij krijgt dus direct een akkoord. Ook wil Benjamin graag meer duidelijkheid in de kickbokstrainingen. Het loopt namelijk net synchroon met andere afspraken in de agenda.

Rolf vertelt dat hij laatst met Stefanie de eerste gasten heeft gehad voor Diner at Rosti. Rolf wil iedereen daarvoor bedanken. De gasten hebben een fijne avond gehad. Ook is Rolf zijn zusje vandaag jarig. Ze is 23 geworden. Er klinken al snel felicitaties, en er word weer luid gezongen. Naomi is gister met Wim door de loods heen gegaan. Ze vindt het rommelig en verschrikkelijk. Ze wordt er zelfs depressief van als ze overal iets ziet staan. Als de bewoners met de winter binnen gaan zitten, wordt Naomi er niet vrolijker van. Ze wil dus van alle gaan doen, en dingen weg doen om het huiselijker te maken. Naomi vind het echt verschrikkelijk. ''Die schilderijen''. Ook wil ze van dingen op de schroot mooie dingen maken. Het is nu een uit één lopende bende, ze wil het passend maken. ''Niet één grote blobbelebob''. Naomi wil dat het bij elkaar past. Nu zijn overal tierelantijntjes. ''Wat doen die kaarsjes daar?''. Nicole legt uit dat ze die daar neergezet heeft voor Naomi's gala diner. Naomi wil in ieder geval een hoop gaan veranderen. Zo wil ze de tafel wit schilderen en white washen zodat het gezelliger oogt in de winter. ''Ik vindt wit zo koud'', laat Mark weten. En volgens Rob word het dan vies als ze er overheen lopen. Wim zal Naomi er bij helpen. Ook lijkt het Naomi leuk om allemaal foto's in de ''huiskamer'' op te hangen. Misschien kunnen ze daarvoor foto's van evenementen gebruiken. Naomi vraagt om toestemming. Volgens haar gaat het niks kosten. ''Gewoon doen'', aldus Ivan.

Bas wil een investering vragen voor vissenvoer. ''Als iemand het opmaakt, zorg dat er nieuwe is''. Ook moeten ze de pot niet open laten staan want dan eten de eenden alles op. Ook heeft Stuk de koe een wond op haar rug. ''Even in de gaten houden'', zegt Bas. Ivan zegt het in de gaten te houden. Rob meld alleen dat zijn stoelmassages en de verwendagen met Gina nog steeds online staan. ''Hoi ik ben Mark, ik heb ook niet veel te melden. Ik heb geen actuele cijfers om te presenteren''. Mark wil vandaag aan de slag gaan met de wellness. En morgen wil hij aan de slag gaan met de Le Luifel ... proof maken. De B&B gaat goed. Mensen kunnen nu via de webshop ook op zondag een B&B overnachting boeken. Voor de rest probeert Mark meer kinderfeestjes te regelen. Hij heeft er nu drie of vier gepland staan. Verder is hij ook nog lekker aan het sporten. Stefanie heeft niks te melden, behalve dat zondag haar bezoek langs komt, en dat ze er zin in heeft. Gina heeft wel iets te zeggen. Zij wil graag een investering aanvragen voor een stofzuiger. Ze denkt dat ze voor een goede stofzuiger zo'n 50 tot 70 euro kwijt is. Hygiëne is belangrijk. Ook vraagt ze wie er een leuke naam weet voor de wellness. Nu het een B&B is geworden kunnen ze het moeilijk ''de wellness'' blijven noemen. Ook de kapsalon is nog steeds open. Voor volgende week wil ze weer een leuke aanbieding bedenken. Maar daar beloofd ze nog op terug te komen.

Wim heeft ook niet veel te melden. Hij is druk bezig in de werkplaats. Rob gaat hem daar vandaag helpen. Verder vraagt Wim alleen of iedereen ''die freaking wc deur'' achter zijn reet dicht wil doen. Hij vindt het irritant die die steeds open staat. Nicole laat weten dat de tattoo shop zowat boven haar hoofd groeit. Ze heeft 40 extra aanvragen binnen en heeft zo onderhand een eigen secretaresse nodig. Ze wil vandaag graag eventjes de laptop en telefoon confisqueren, anders blijft alles te lang liggen. Ook wil ze haar klanten op het hart drukken dat ze echt terug belt of mailt. Maar ze zijn niet de enigste, ze heeft het druk. Ook vindt Nicole het lief, leuk en schattig als er kinderen op het terrein komen. Ze is dol op baby's en kindertjes. Maar als Nicole een tattoo afspraak heeft moeten de mensen hun kinderen thuis laten. Kinderen mogen niet in de shop, mogen er niet mee geassocieerd worden. ''Dus als er mensen komen vragen voor een tatoeage. Zeg dat ze hun kinderen thuis moeten laten''. Zaterdag komt trouwens Nicole's familie bezoek. Wim beseft zich dan opeens dat hij ook binnenkort weer bezoek krijgt. Vrijdag al.

Rolf meld dat de nieuwe menu's voor Diner at Rosti online staan. Cees begint over de laptops. Ze hebben er twee, en dat is eigenlijk al te weinig, maar één gebruiken ze nu continu voor de plotter. Dan hebben ze er dus nog maar één over. Als Cees laat weten dat ze niet meer laptops aan mogen schaffen, en dat er een regeling over is volgt er een streamlock. Ivan begint na de streamlock over wat ze maandelijks binnen kunnen krijgen qua financiën. Het is allemaal erg onduidelijk, en we snappen er eerlijk gezegd heel weinig van. Zo vertelt hij iets over 10% voor de stichting. 10% per maand van de opbrengsten die naar een ''reserveringspot'' gaan, en ook nog iets over een bonusuitkering van 10% over wat je verdiend hebt. Ook is Ivan van mening dat ze nieuwe pc's nodig hebben. Hij wil de laptops inruilen en kijken wat ze daar nog voor terug krijgen. Vervolgens wil hij daarvoor in de plaats twee desktop computers aanschaffen. Ook moet er nog een heleboel gedaan worden in en om de loods. Er is behoefte aan van alles, en Ivan heeft blijkbaar van alles gekeken hoeveel het ongeveer gaat kosten. Zo zou het verbouwen van de loodsdeur 2750 euro kosten. De tuin 1000 euro. De werkplaats 2500 euro. Golfplaten voor iets anders 250 euro. De lounge opknappen en waterdicht maken gaat 250 euro kosten. Materialen voor de horeca keuken aanschaffen kost 800 euro. Mark die zijn sociale hygiëne gaat halen zou 200 euro kosten. En het nieuwe en volgende bouwproject van de Utopianen een Mongoolse tent, zal 3000 euro kosten. Ivan noemde nog veel meer dingen op, maar het ging allemaal te snel om mee te tikken. Als ze de kas er niet bij rekenen zijn ze in totaal iets van 22.500 euro kwijt. Dat is een groffe schatting. Ze moeten dus gaan kijken wat prioriteit heeft. Om 11:17 is het centraal weer afgelopen.1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.