Het centraal van 3 september 2015 ~ Utopia Gekte

9/04/2015

Het centraal van 3 september 2015

De taakverdeling voor het diner

Zodra Naomi en Ivan terug komen van de koeien, roept Naomi meteen iedereen even bij één voor een centraal. Zaterdag is het diner voor mensen met een onzichtbare spierziekte en er is behoefte aan wat duidelijkheid. Omdat onze streams op dat moment flink haperen kunnen we niet alles goed volgen en missen we belangrijke informatie. ''De beenham komt die dag ook binnen'', horen we Naomi zeggen zodra de streams het weer doen. Maar we weten dus niet over welke dag ze het heeft. Waarschijnlijk over morgen, want zaterdag is het diner al. Naomi laat weten dat ze de beenham dan moeten marineren en dat Cees alvast aan de slag kan gaan met het dessert. Op zaterdag beginnen ze al vroeg. Rolf, Rob en Stefanie zullen om tien uur al beginnen met de voorbereidingen. Als ze hulp nodig hebben kan Bas of Nicole eventueel bijspringen. Wel is het belangrijk dat er niemand onbedoeld in de horeca keuken is. Ze hebben de ruimte nodig, en kunnen geen stress gebruiken op dat moment. Stefanie is de chef, dus iedereen die in de horeca keuken is, moet luisteren naar haar. Er is die zaterdag ook boks training, maar na de bokstraining moet iedereen snel mee helpen met alles klaarzetten. De standaard dingen moeten dan nog gebeuren zoals vegen, dweilen, de wc's schoonmaken en tafels neerzetten. Naomi zal nog een plattegrond gaan maken van hoe alles moet komen te staan. De banken en het podium kunnen naar de kapsalon. Of ergens anders heen. Waar het het beste uit komt.

Bjorn, Stefanie en Naomi zullen bij de entree staan. Iedereen moet ook om zeven uur klaar staan. Dan is er een welkomstdrankje en kunnen ze de gasten naar de tafel begeleiden. Ze mogen zitten waar ze willen zitten. En zodra iedereen zit houd Naomi een welkomstwoord. Daarna kan de avond beginnen. Ze moeten er voor zorgen dat iedereen een drankje heeft, en om half acht zal het voorgerecht worden uitgeserveerd. Ook was er nog wat onduidelijkheid over of de bewoners nou wel of niet mee zouden eten. Eerst wel, toen niet meer, en nu eten ze dus wel gewoon weer mee. De koks die in de keuken staan zullen na afloop pas eten. Alle tafels hebben een tafel nummer. Er zijn tien tafels. De bewoner die bij een tafel zit, zorgt dat de mensen aan die tafel voorzien zijn van drinken. Als nummer één is geweest met opdienen, tik je de volgende persoon aan, en kan de volgende tafel beginnen met opdienen. Zo gaan ze alle tafels af. Bij Vanessa ging het ook zo. En dit zal bij elk gerecht op dezelfde manier gaan. Als alles klaar is is de dag afgelopen. ''Zorg dat alles rustig verloopt, geen gestress en gevlieg''. Borden kunnen wel gewoon tussendoor naar achter gebracht worden. Als er een probleem is met het eten of wat dan ook, moeten ze naar Naomi toe komen. Naomi zal er dan mee naar Stefanie gaan. Het is dus niet de bedoeling dat iedereen naar Stefanie toe loopt.

Naomi is de gastvrouw en zal zorgen dat alles goed verloopt. Stefanie is de chef en is samen met Rob en Rolf team keuken. De andere bewoners zitten dus gewoon binnen, elk bij een tafel. En moeten er voor zorgen dat iedereen zich thuis voelt, en alles goed gaat. Stefanie zal nog uit gaan leggen hoe de bediening werkt. Naomi wil wel dat iedereen er netjes uitziet. En Gabriëlle oppert om de garderobe te doen. Al kunnen ze dat beter anders aanpakken. Naomi heldert ook nog even op waarvan het diner betaald wordt. Niet van de donaties voor de plexus poli. Maar van andere inkomsten. Zodra ze getallen op gaat noemen zoals dat er 1812 euro aan donaties binnen is gekomen, en ''2757'' euro samen, krijgen we een stream storing op alle streams en kunnen we het dus niet meer volgen.

Het diner centraal gaat over in een gewoon centraal. De bokstraining is wat onhandig. Daarom willen ze de bokstraining naar buiten de loods verplaatsen, zodat ze wel gewoon verder kunnen met de voorbereidingen. Benjamin vertelt over de volgende stichting van de maand. Deze maand staat in het teken van dier en natuur. Utopia zal deze maand ook een dierenopvang zijn. ''Voor mensen die even naar de kapper willen, of die een bakkie komen doen met de hond''. Verder komen er ook nog sprekers over dierenmishandeling, van de vegetariërsbond, en stichting wakker dier. Ivan vraagt zichzelf af of het zaterdag niet te druk volgepland is. Naast de kickbokstraining, en het gala diner, komt er die dag namelijk ook nog familiebezoek voor Cees. Cees vraagt of zijn bezoek niet verplaatst moet worden. Maar volgens Bjorn hoeft dat niet. ''Anders komen ze helpen''. Volgens de groep komt het wel goed. Wim kaart een ander probleem aan. De stroom is al vaker uitgevallen in de loods, en Wim is na onderzoek tot de conclusie gekomen dat er te weinig ampère voor het hele gebied is. Hij denkt aan oplossingen zoals een evenementenkast. Een soort ''prepaid kaart'' voor de stroomvoorziening wanneer het nodig is. Over de prijs moeten ze nog onderhandelen.

Rolf zegt dat er morgen twee eters komen voor diner at Rosti. En er komt om half zes iemand die gigantisch fan van Utopia is. Rolf wil iets leuks voor die dame doen. Ook zou Rolf vanaf maandag het avond eten op zich willen nemen. Vanaf maandag wil hij dus elke dag gaan koken. Gabriëlle en Nicole zullen wel gewoon de boodschappen nog blijven doen. Gabriëlle laat weten zondag ook acht eters te hebben. Ook komt er zondag een Michael Jackson imitator zijn kunstjes vertonen. Dat is alvast een voorproefje voor de Michael Jackson tribute avond. Daar zijn trouwens nog kaartjes voor te koop. Wim wijst de bewoners er op dat ze zaterdag morgen vanaf zeven uur lawaai kunnen verwachten, en Cees vertelt over het nieuwe koffiezet apparaat dat er gaat komen. Het is een apparaat van ruim 4K, en het kost de bewoners niks. Het wordt ter beschikking gesteld. Ze betalen dus alleen de verbruiksmaterialen. Het is iets duurdere koffie, maar ze kunnen de koffie ook verkopen, dus kunnen het zo weer terug verdienen en zelf ''gratis'' koffie drinken. Het is super goede, fairtrade koffie. ''Utopia koffie'', legt Cees uit. En zo mogen ze het ook gaan noemen. ''Hoe heb je het allemaal voor elkaar gekregen'', vraagt Naomi. De bewoners vinden het een applaus waard.

Mark sluit uiteindelijk het centraal af door over de afspraak met Mora te vertellen. Vandaag is Bas van Mora weer langs geweest, en sinds vandaag kan hij Le Luifel dus een cafetaria noemen. Ze hebben zo'n 20 soorten nieuwe snacks. Een nieuwe friet bak. Een tang, zoutbussen, een schort, servethouders, reclame materiaal, en nog veel meer. Mark is er super blij mee en besluit een aantal snacks te laten zien aan de groep. Mark grapt iets over dik worden, waarna Nicole met het idee komt om het de ''Obesi Luifel'' te noemen.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.