Het centraal van 29 september 2015 ~ Utopia Gekte

9/29/2015

Het centraal van 29 september 2015

Nieuwe Utopia bewoners

Om vier uur zouden de bewoners centraal gaan alleen in Utopia duurt het altijd even voor iedereen ook daadwerkelijk op de bank zit. Om ongeveer kwart over vier kan het centraal eindelijk van start gaan. Benjamin opent het centraal en laat weten dat de standhouder van onder andere de draai/zweef molen een bedrag van 50 euro opgehaald heeft voor de gouden pot. In totaal is er nu zelfs 108,50 opgehaald voor de stichting. Ook laat Benjamin weten dat vanmiddag shetlander Sascha naar Utopia gebracht zal worden. Ze besluiten het rondje af te gaan, maar niet iedereen heeft iets te zeggen. Wim begint over de harde plastic bekers. Het is niet slim geweest om die tijdens de markt ook te gebruiken. Ze hadden er al niet veel meer, en nu zijn er nog meer verdwenen/weg gegooid. Rolf heeft ook wat te vertellen tijdens dit centraal. Voor oktober is er een driegangenmenu en een dagschotel samengesteld. Ook kunnen mensen een lekkerbekje in Utopia komen eten. Reserveren/aanmelden kan nog steeds via de webshop, of de Utopia courant

Gina heeft ook weer van alles te melden. Zo hoopt ze haar kledingcollectie vanaf morgen op de webshop te hebben, en kun je dus vanaf morgen de collectie ook via de webshop bestellen. Ook komen er morgen of overmorgen twee mini varkentjes naar Utopia. ''Beauty'' en ''Brains'' zullen ze gaan heten. Gabriëlle vraagt of ze zo klein blijven. En een ander vraagt of het geen probleem gaat vormen met de horeca. Gina laat weten dat ze altijd zo klein blijven. En dat ze niet in de horeca zullen komen en dat het dus ook geen probleem zal gaan vormen. Ook zijn de mini varkentjes een hele hype geworden. Buiten Utopia lopen er mensen met een varkentje aan een lijntje over straat te wandelen. En het laatste wat Gina nog even wil melden is dat ze morgen avond een verrassing voor de groep heeft. Ze hoopt dat iedereen zich dan top fit voelt. Rowena vraagt wie er interesse heeft in een potje tennis. Ze wil namelijk graag een tennistoernooi met de Utopianen organiseren. Iedereen is erg enthousiast. Rowena kan daar dus mee aan de slag gaan.

Bjorn laat weten dat zondag 4 oktober het bierfestival op de planning staat. Rolf en Bjorn hebben dan ook twee shirtjes bedrukt met reclame, zodat er nog even snel wat extra aandacht aan besteed kan worden, en er hopelijk nog meer kaartjes verkocht gaan worden. Op zaterdag 10 oktober staat het kickboksgala gepland. En ondanks dat Mark niet op de poster staat zal hij wel ook gaan vechten die dag. Hij gaat dan vechten tegen iemand van buitenaf. Naomi heeft ook meerdere belangrijke puntjes maar is eigenlijk al weer vergeten wat ze allemaal wilde vertellen. Zo belangrijk is het. O ja ze weet het weer. Ze is bezig met het organiseren van een runway show op 7 november. Ze is daar telefoontjes voor aan het plegen, en heeft mail contact met verschillende mensen. Ook vertelt Naomi dat de foto's van de markt en de foute party inmiddels op de website staan. Ook maakt Naomi tegenwoordig borden met leuke teksten. deze gaat ze ook op de webshop zetten en mensen die interesse hebben kunnen die dus bestellen. Ook is ze natuurlijk nog steeds bezig met het maken van een tassencollectie. In december komt er een ontwerp avond met Omar. Ook wil Naomi beginnen met foto's maken voor de Glossy. Naomi gaat de Utopianen in plannen en als de tijd ze niet uitkomt kunnen ze onderling omruilen.

Nicole loopt al langer met het idee om te gaan debatteren in Utopia. Ze heeft daarvoor contact opgenomen met Prem Radhakishun. Donderdag zal de groep met elkaar in debat gaan en op woensdag worden alle stellingen definitief. Er zullen onderwerpen zijn zoals het vluchtelingen probleem, wel of niet een leider in Utopia. Strafrecht in Utopia, een basisloon en discriminatie/racisme. Nicole zal niet mee debatteren. Zij zal de avond samen met Prem hosten. Ook komt er donderdag iemand in Utopia langs om te praten over het hondje dat de Utopianen willen aanschaffen. Ivan neemt het woord. Inmiddels zijn er geen laptops meer in Utopia, maar desktop computers. Ivan wil weten wat de groep daarvan vind. De groep is niet alleen maar positief want er zitten zowel voor als nadelen aan. Zo laat Naomi weten dat de computers sneller zijn en ze eindelijk goed kan werken met haar fotografie programma's. Maar als ze een keer last heeft van haar spieren is het lastig omdat ze dan niet meer met de computer in bed/op bed kan gaan zitten. Ook zijn sommige bewoners het er over eens dat privé en horeca gescheiden moeten blijven. De plotter stuff moet dus naar het kantoor verplaatst worden, samen met de desktop computer die daarvoor gebruikt word.

Ook wil Ivan weten hoe het met de groep gaat en dan blijkt dat het grootste deel van de groep wel blij is met hoe het nu gaat. Vooral qua financiën hoeven ze zich niet meer druk te maken. Er is nu genoeg. Vervolgens vertelt Ivan over de ''basisloon''. Elke Utopiaan zal straks 300 euro uitgekeerd krijgen, hier kunnen ze mee doen wat ze zelf willen. Maar sommige dingen moeten wel eerst met de groep besproken worden voor het aangeschaft wordt. Stel ze willen een dier kopen, of een paaldans paal in de loods zetten. Dat moet dan eerst besproken worden omdat het de hele groep aan gaat. Ook word duidelijk dat Bas een eigen ''zilveren pot'' heeft. Daar heeft hij fooien voor zichzelf in verzamelt en met die fooien wil hij uiteindelijk de baas beach gaan verplaatsen. Volgens Rob is het niet afdragen van fooi hetzelfde als stelen. En de meningen zijn hier duidelijk over verdeeld. Maar toch wil Bas zijn zilveren pot inhoud niet afstaan. De bewoners praten hier nog lang over verder. Maar mocht er na alle uitleg nog onduidelijkheid zijn kunnen ze bij de bedenkers van het nieuwe geld systeem altijd nog om extra uitleg vragen. Voor nu zullen de bewoners dus elk 300 euro krijgen.

Het centraal gemist. Dan kun je het hieronder terug kijken.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.