Het centraal van 2 september 2015 ~ Utopia Gekte

9/02/2015

Het centraal van 2 september 2015

Een kort centraal

De bewoners gingen eind deze middag om half vijf weer centraal. Vlak daarvoor stonden Bjorn zijn vrienden nog aan het hek, en het duurde even voor iedereen bij elkaar zat. Om vijf over half kan het centraal van start gaan. Om eerlijk te zijn is er niet zo heel veel besproken dit centraal, maar laten we er toch nog maar even wat over schrijven. Naomi opent het centraal en laat weten dat vandaag niet alleen Bjorn jarig is, maar ook ex bewoner Gaby. Naomi wil daarom even samen met de hele groep voor haar een verjaardagsliedje zingen. De bewoners zingen dus even een liedje, en wensen haar een fijne verjaardag. ''God bless ya'', horen we Nicole zeggen. ''Fijne kerkdienst'', grapt Gabriëlle.

Over naar andere onderwerpen. Ivan begint een verhaal over hoe ze er financieel voor staan. De vaste lasten zijn per maand zo'n 5000 euro, en op dit moment staan ze 8500 euro in de plus. De vaste lasten van deze maand zijn daar al van afgetrokken. Ze kunnen dus alleen nog maar omhoog gaan. Wel benadrukt Ivan dat ze het zich nog niet kunnen veroorloven om nu roekeloze investeringen te gaan doen. Ook lijkt het de mensen van de BV slim om sowieso altijd 10.000 euro te bewaren, een bedrag waar ze niet aan mogen komen. Stel je verdiend een maand helemaal niks, dan kan je met die buffer toch nog twee maanden vooruit. Het is dus verstandig om ten alle tijden die tien duizend te houden. Alles wat ze boven de 10.000 verdienen wil hij beschikbaar stellen voor andere uitgaven. Zoals investeringen voor nieuwe plannen en projecten. Ook zijn er geluiden van uit de groep gekomen dat er behoefte is aan een bonus uitkering. Dat kunnen ze doen, maar dan moeten ze dus eerst die 10.000 bij elkaar hebben. Daarna kunnen ze bijvoorbeeld 10% van de winst die je maakt uitkeren. Utopia moet wel bezig blijven. Ze gaan er maar gewoon vanuit dat Utopia doorgaat, dus ze gaan investeren in belangrijke zaken. Zo moet er nieuw laminaat komen. En bijvoorbeeld een nieuwe deur in de loods. ''Vernieuwing is leuk'', laat Mark weten. Die 10.000 euro is snel in zicht, aangezien het nu alleen nog maar omhoog kan gaan.

Verder hebben ze nog een hoop andere dingen te horen gekregen die gebeuren ''moeten''. Zoals laminaat, een nieuwe deur, overdekking van de akker. Een nieuwe werkplaats, kozijn in de blauwe kamer, koelcel, plotter, ijsbaan, elektra, de loods opknappen, betere laptops. Het restaurant opknappen. Kijken naar de zaagmachine van Patrick, en nog veel meer wordt er opgenoemd, wat voor ons allemaal iets te snel ging om mee te typen. Dit zijn dingen waar behoefte aan is. Niet alles van de genoemde dingen zijn dus dingen die echt MOETEN gebeuren. Stefanie laat weten dat het dakraam lekt, dus dat daar eigenlijk wel ook nog wat aan moet gebeuren. Voor de rest wordt er vandaag tijdens het centraal niet veel meer besproken. Vele bewoners moeten vandaag nog van alles doen, en morgen gaan ze tenslotte weer centraal. Nicole benadrukt dat de plotter er wel snel moet komen zodat ze zelf aan de slag kunnen met het maken van merchandise.

Stefanie gaat straks een rooster maken voor het diner wat komen gaat. Ze gaat iedereen een taak geven. Ook heeft ze een bestelling in haar hoofd voor 70 man. Daar zijn de Utopianen ook bij gerekend. Vanavond eten de Utopianen trouwens sushi. Dit omdat Bjorn jarig is. Bjorn laat weten de versiering leuk te vinden en mag daarna zijn ''post'' open maken. Hij heeft vandaag nog geen verjaardagspost ontvangen en heeft daarom brieven/post/iets van de Utopianen gekregen. Met een lach op zijn gezicht bladert hij er door heen. Als het centraal om vijf uur weer afgelopen is laat Gina aan Bjorn weten dat ze ook kruimeltaart met room voor hem hebben geregeld.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.