Het centraal van 15 september 2015 ~ Utopia Gekte

9/15/2015

Het centraal van 15 september 2015

Nieuwe computers

Om kwart over elf was het weer tijd om centraal te gaan. De bewoners verzamelen zich op de banken, en zodra iedereen zit opent Ivan het centraal met een kleine mededeling. De computers hebben prioriteit, die moeten er komen, dus Ivan gaat die bestellen. Naast dat heeft Ivan nog meer te vertellen. Milko(?) is vandaag langs geweest en ze zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het kickboksgala. Vandaag moeten de laatste foto's gemaakt worden van de vechters. Er zullen drie(?) gevechten plaatsvinden met bewoners uit Utopia, en zes gevechten met boksers van buitenaf. Volgens Ivan wordt het een leuk kickboksgala. De posters moeten woensdag klaar zijn en dan krijgen ze in Utopia ook een grote poster. Daarna kunnen de tickets online, Ivan krijgt er veel aanvragen voor. Ook de markt loopt nog steeds goed. Gister was eigenlijk de laatste dag voor de vaste standhouders om toe te zeggen dat ze komen. Ze hebben er een aantal, en gaan vandaag achter de rest aan. Ook hebben ze veel leuke nieuwe standhouders, en er zijn nog kaarten te koop.

Naomi vertelt over Milou die gister langs kwam. Ze hebben het toen over de runway show gehad. Deze wil Naomi op 7 november organiseren. Er komt dan een catwalk choreograaf. Er komen 15 modellen, stylisten, en een team make-up en haar waar Gina ook onderdeel van zal zijn. Die mensen zullen de hele dag de make-up en het haar van de modellen doen. De catwalk coach gaat de dag organiseren en het verhaal eromheen bedenken. Het thema is duurzaam. Er komen dus duurzame designers om hun kleding te showen. De styliste gaat de kleding ophalen. Naomi wilde de runway show eerst buiten plaats laten vinden, maar dat is niet mogelijk. Het gaat dus binnen plaatsvinden en Naomi dacht er aan om de catwalk dan vanaf de vide naar beneden te doen, dan in een rondje terug. Achter de trap dan weer omkleden, en dan nog een keer op voor de volgende kleding ronde. Ze hebben twee rondes. Ook de collectie van Gina zal die dag geshowd worden. Die is dan helemaal klaar, en de grote opening van haar kledinglijn is dus op de runway. Als het goed is is Naomi's tassenlijn er dan ook. Ook is ze met Yes-R aan het bellen om te vragen of hij ook in Gina's kledinglijn wil lopen. Daar hoort ze nog meer over. Het kostenplaatje gaat ze vandaag samen met Bjorn maken. Kijken wanneer het break-even is. Een kaartje zal zo'n 20 euro gaan kosten. Van te voren is het een soort van fashion night out. Dan komt de runway show, en daarna hebben ze ook nog een after party waarbij de rotjoggies zullen komen draaien. Volgens Naomi wordt het hartstikke leuk. Max is al volop bezig met het casten van de modellen, laat ze weten.

Ook is ze natuurlijk bezig geweest met het aankleden van de loods. Zo is ze bezig geweest met de paarse slaapkamer. Is de tafel in de woonkamer ge-whitewashed. De kast moest grijs worden, maar dat schijnt niet helemaal gelukt te zijn. De meubels hebben ze opgeknapt. Dingetjes gemaakt. En nu wil ze alleen nog een bestelling doen bij de Action. Mooie kaarsen die op tafel komen, olielampen, fleece dekens, een tosti ijzer. Naomi denkt daar 120 euro voor nodig te hebben en dan is het allemaal af. Samen met Nicole wil ze de open haard nog gaan mozaïeken. ''Dan is het gewoon gezellig''. Ze hebben ook fotolijstjes bestelt en iedereen kan dus twee fotolijstjes in zijn kamer ophangen. Als Naomi over een ''dingetje'' rondom de foto's in de kamers begint volgt er een streamlock. Daarna heeft ze nog een ander idee. Thuis doen ze altijd op zondag een brunch met broodjes. Naomi wil dat in Utopia ook doen. volgens haar hoeft het niet veel te kosten, en zetten ze de broodjes gewoon op een gedekte tafel. Niet iedereen hoeft er op een bepaalde tijd te zijn. Het is gewoon een soort open lopend buffet, waar iedereen langs kan komen wanneer diegene wil. Net als in een hotel laat Naomi weten. Het staat er gewoon van zo tot zo laat, en daarna wordt het weer opgeruimd. Naomi doet dat thuis ook altijd en dat vind ze erg gezellig. Naomi wil dat samen met Benjamin elke zondag gaan regelen.

Ook is ze nog bezig met de ''Glossy''. Gabriëlle heeft gister mensen ondervraagt, en Naomi wil weten of mensen tijd hebben voor foto's. Als ze op de foto willen kunnen ze naar haar toe komen. Voor de Glossy en de ansichtkaarten is ook nog een groepsfoto nodig. En die wil Naomi deze week even maken. Iedereen moet daar aan mee werken. Cees neemt dan het woord over. Als Cees volgende week dinsdag alles opstuurt, heeft hij vrijdag alles binnen. Er komt dus een nieuwe groepsfoto. Cees heeft het idee om naast het formaat dat ze al hadden, ook een A4 formaat te laten maken. Dan is er ruimte voor handtekeningen. De inkoop prijs daarvan is net niet twee keer de normale kaart kosten. Wim laat weten dat er vanmiddag twee jongens ''stage'' bij hem komen lopen. Morgenmiddag komt ook zijn grote vriend Wim met hout voor het kozijn. Donderdagmorgen wil Wim de loodsdeuren er uit halen. Daar heeft hij hulp bij nodig want het zijn zware deuren. Hij wil dan ook doorwerken want hij hoopt om donderdagavond(?) het kozijn te hebben staan. Tot die tijd komen er dek kleden om de wind en het water buiten te houden. Mark vraagt of het glas al bij de prijs inbegrepen is. ''Ja'', laat Wim weten.

Rolf heeft zes puntjes laat hij weten. Allemaal horeca gerelateerd. Punt 1 is dat vanaf heden Stefanie, Rolf en Rob elke vrijdag een spareribs night organiseren. Het moet nog online gegooid worden, ze moeten alleen nog even nadenken over een prijs. Rolf zat te denken aan 10 euro voor kinderen en 15 euro voor volwassenen. Exclusief de drankjes. Of ze gooien het iets omhoog en dan zitten er drankjes bij. Op zo'n spareribs night krijg je spareribs, een salade, een maiskorf van de grill, en patat van Le Luifel. Ook wil Rolf een dag prikken waarop ze een spareribs night houden, maar dan groter dan de andere dagen. Daarvoor heeft hij al artiesten benaderd. Dat zou dan eten zijn van zeven uur 's avonds tot negen uur. Tijdens het eten zal er een artiest optreden. En van negen tot elf zal er ook nog muziek zijn, als we het goed begrepen hebben. Rolf is daar dus mee bezig. Hij had al een datum in gedachten. Maar die datum is al in gebruik voor een ander evenement. Verder staan de madiwodo dagschotels voor heel september online. Die posts hebben de hoogste aantal hits op de webshop, maar Rolf krijgt geen reserveringen binnen. Hij vraagt of de anderen tips en tricks hebben om toch die reserveringen te krijgen. Nicole komt met het idee dat Rolf meer van dat soort gerechten voor de groep gaat koken. Rolf gaat dat ook doen. Aanstaande vrijdag al. Hij hoopt dat er dan wel aanmeldingen binnenkomen.

Nog een ander ding over de horeca keuken. Rolf heeft er al met mensen over gesproken. Zijn mening geventileerd. Maar hij wil ook de mening van zijn mede bewoners weten. Hij is verantwoordelijk gesteld voor de horeca en wil dat ook zo houden. Hij wil er mee bezig blijven en heeft achterhaalt hoe het nou precies zit met de vergunningen. Rolf is van mening dat horeca horeca is. En daar horen dan geen privé spullen bij. Zeker niet als Rolf ziet hoe de gemeenschapskoelkasten er uit zien. Als er gebruik wordt gemaakt van de gewone keuken, wordt er ook niet altijd meteen schoongemaakt. Hij wil voorkomen dat ze er in de horeca keuken ook zo'n zooitje van maken. Hij kent horeca regels maar wil kijken hoe dat hier zit. Hij is dus bezig met het inplannen van een afspraak met een adviesbureau. Die kan dan vragen beantwoorden en de Utopianen adviseren hoe om te gaan met de horeca. Cees zit met een spottende glimlach op zijn gezicht te luisteren. Ivan laat weten het een goed plan te vinden, en vindt dat ze Rolf moeten respecteren. Ze hadden al eerder gezegd horeca is horeca, geen privé dingen daar. En dat moeten ze ook zo houden. Ivan moet ook zeggen dat het nog nooit zo netjes is geweest. Ivan vindt dat ze Rolf die ruimte moeten gunnen. Gewoon geen privé gebruik in de horeca. Gabriëlle denkt er anders over. Dat horen ze dan wel van dat adviesbureau. Cees kan het ook niet laten om nog even te zeggen dat er qua regelgeving gewoon privé dingen naar de horeca mogen. Maar Ivan vind het raar dat Cees opeens zo tegen is. Eerst was het volgens Ivan andersom en wilde Cees ook geen privé spullen in de horeca. Cees ontkent dat, maar volgens Ivan is dat wel zo. Ook komt er een extra koelkast in de loods, dan hebben ze vier privé koelkasten. Ruimte genoeg dus, en niks meer te zoeken in de horeca keuken.

En dan is er ook nog de ontgroening voor Rowena. Dat was gister aan Rolf gevraagd en hij heeft besloten om haar mee te nemen in de horeca. Woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag zal ze mee lopen/helpen en dan zondag moet ze alleen koken. Nicole heeft gister gebeld met allemaal tattoo klanten. Ze heeft 21 afspraken ingepland en zal ze ook in de outlook zetten. Ook is de website utopiaink.nl online. Daar kunnen de mensen die een tattoo hebben laten zetten hun tattoo terug vinden. Ook staat er een ''about me'' stukje, en er komen nog linkjes op. Maar ook voor mensen die nog komen. Die kunnen daar alvast een kijkje nemen. En uiteindelijk krijgen hun ook een mooi plekje op de website met hun vers gezette tatoeage. Er kunnen nog steeds afspraken gemaakt worden. Nicole zegt dat ze echt terug mailt. Gina laat weten dat ze donderdag of vrijdag de hele dag de laptop wil ownen. Samen met Naomi moet ze dan fotoshoots bewerken et cetera. Ook heeft Gina samen met Mark iets anders bedacht. De wellness is heel mooi geworden, en het Cordwood is ook nog steeds even prachtig. Niet iedereen heeft er geslapen, en Gina en Mark willen dus iedereen de kans geven om er 1 nacht naar keuze te overnachten. Doordeweeks. Mensen die samen slapen (Ivan en Nicole) mogen dan dus één nacht, en niet dubbel. Dit omdat stel dat Utopia niet doorgaat, dan heeft iedereen op het mooiste plekje in Utopia geslapen, en dan heb je ook geen ''ik heb er nog nooit geslapen'' uitspraken meer. Gina wil zelfs een ontbijt voor haar mede bewoners regelen. Dan doen ze het echt zoals tijdens een B&B. Maar ze moeten het wel van tevoren melden. Dan kunnen ze het inplannen in de agenda.

Gabriëlle laat weten dat ze inmiddels een baby kledinglijn online heeft op www.utopiawebwinkel.com. En ook Gabsolina.wordpress.com is nog steeds online. Gabriëlle heeft haar eerste baby kleding zelfs al verkocht. Bjorn heeft ook nog wat kleine dingetjes te vertellen. Vanavond komen er weer twee bier brouwerijen langs om hun bier te laten zien. Utopianen die interesse hebben kunnen dus weer langswippen. Dit is een voorproefje op het bierfestival dat 4 oktober van twaalf tot zes plaats zal vinden. Daar kun je je nog voor opgeven. Volgens week vrijdag 25 september is er de voute party. Er zal geplaybackt worden, En mensen moeten zo fout mogelijk gekleed komen. Kaartjes zijn op de webshop te koop voor 10 euro. Ook de Live in de loods concerten van Xander de Buisonjé en Nick en Simon komen er aan. Het Live in de loods concert van Nick en Simon is al uitverkocht. Voor Xander zijn er wel nog kaartjes verkrijgbaar. Verder staat er op 31 oktober is ook nog een Halloween party op de agenda. Benjamin laat weten dat volgende week dinsdag er een Utopia dierenopvang is. Tussen twaalf en zes mogen mensen al hun dieren brengen en dan passen de Utopianen op. Mensen mogen eventueel ook blijven hangen voor een kopje koffie. Er staat geen vaste prijs voor. Het is gewoon een vrijwillige bijdrage. Tussen zes en zeven zal ook de Le Luifel open zijn. En om zeven uur is de Wakker dier academie. Op een donderdag komt Henk.... van stichting zinloos geweld tegen dieren. Die komt dan met zijn dochter naar Utopia toe. Hem hebben ze vooral benaderd omtrent de paarden en pony mishandeling. Een achterlijk fenomeen wat steeds meer voorkomt. zijn dochter verzorgt mishandelde dieren en het is erg schrijnend. Henk en zijn dochter gaan tijdens een academie dus het een en ander vertellen erover. Waarom, wat mensen bezield, en waar mensen hier buiten op kunnen letten. Zodat er sociale controle komt. Volgens Benjamin gaat dat wel een heftige academie worden. Het is daarom ook niet toegankelijk voor bezoekers, alleen voor de Utopianen.

Rolf laat weten dat er dinsdag een madiwodo dagschotel is. En dat de Utopianen die willen dan dus ook mee kunnen eten. Benjamin laat weten dat zijn gedichtenbundel nog steeds online staat. En ook zijn wekelijkse column Benji's brein gaat om zes uur weer online. Benjamin geeft alvast een teaser. En daarna is het centraal weer voorbij. Ivan had nog wel iets belangrijks te vertellen, maar daar zo meer over in een nieuwe blog.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.