Het centraal van 10 september 2015. ~ Utopia Gekte

9/10/2015

Het centraal van 10 september 2015.

Belangrijke punten bespreken.

De bewoners zouden om elf uur weer centraal gaan, maar om elf uur was iedereen nog druk bezig. Het centraal werd naar half twaalf verzet, en Bas en Benjamin kropen daarom nog even achter de laptop om de dates van Bas te bekijken. Om 11:38 zitten de bewoners dan eindelijk klaar voor het centraal. Ivan geeft alvast papieren door, terwijl anderen zich bekommeren om de tafel. Deze moet namelijk precies op een bepaalde plek staan, met de ''schaal'' recht onder de lamp. ''Is dit een belangrijk centraal of wat? Misschien krijgen we wel de stem'', laat Nicole weten. Niet veel later opent Ivan het centraal. Met de markt gaat het heel goed. Ze zijn nu ongeveer drie weken verwijderd van de markt en ze zijn al over de helft van de kaarten heen. ''Bizar hoe snel het gaat'', vult Bjorn aan. Ivan vertelt verder over de markt. Zo hebben ze nu 14 standhouders, en willen ze tot een max van 25 gaan. Er komt deze markt weer een zweefmolen voor de kinderen. Er komen sieraden, een poffertjes stand, een mais stand, en nog veel meer. Verder wil Ivan het ook nog over de merchandise hebben. Ze hebben nu een plotter en hebben gezien wat er mogelijk is. Naomi wil vanavond in de foto studio foto's maken van de shirts, zodat ze op de webshop kunnen. Als mensen nog een shirt willen maken, kunnen ze dat dus het beste vandaag nog doen. Nicole laat weten dat mensen vragen om foto's op glazen. Maar dat kan niet. Profielen/silhouetten zijn wel mogelijk.

Ivan laat weten dat ze gister 300 euro aan stickers uitgegeven hebben. Ook zwart en wit materiaal hebben ze voldoende. Wel zijn ze nog op zoek naar een leverancier die goedkoop t-shirts kan leveren. Ook kunnen ze misschien op evenementen zelf shirts gaan maken. Zoals bij de Michael Jackson tribute avond een Michael Jackson shirt.  Dan leggen ze één ontwerp klaar, en kunnen ze dat op de avond zelf op aanvraag maken. Laatst hebben ze het ook over een kostenraming gehad. Alle plannen staan op papier en iedereen moet nu opschrijven welke vijf dingen volgens hun prioriteit hebben. Van 1 tot 5, en één is dan het belangrijkste. Ook hebben ze het over nieuwe computers gehad. Ivan heeft inmiddels een goedkopere offerte gehad, dus het kost ze bijna niks meer. Ook het kickboksgala komt vandaag op de webshop te staan. Onder voorbehoud, want als de tent te duur wordt cancelen ze het evenement. Ivan wil wel alvast een investering aanvragen voor een lijkenwagen en ambulance. Dit is als grap bedoeld richting Bas. Naomi en Gabriëlle komen met een naar eigen zeggen leuk nieuw idee. Ze hebben zitten brainstormen want op de markt kwamen er veel mensen naar Naomi toe met de vraag of er kalenders zijn met de mensen die nu in Utopia zitten. Die zijn er niet. Naomi wil nu graag een glossy maken. De kalenders samenvoegen met het magazine. Een collector's item. Een dik boek. Elke bewoner krijgt vijf/zes pagina's. Het is eenmalig, en tijdloos. Voor op de cover komt dan een foto van de Utopianen.

''Het gaat om wie je bent, en niet om wat je hier doet. Wie jij bent, wat mensen hier nog niet weten''. Naomi wil het voor de markt van oktober klaar hebben. Ivan vind het een geniaal idee. Naomi vind het ook leuk om er een win ding bij te maken. In vijf van die boekjes wil ze een gouden pagina maken. En als je die pagina hebt, krijg je van alles wat in Utopia te krijgen is. Of een dag dat die mensen langs kunnen komen. ''The Utopians'', wil Naomi de glossy gaan noemen. Bas vertelt dat boer John is langs geweest, en dat hij zijn bok beschikbaar wil stellen voor de geitjes om ze zwanger te maken. Bas wil graag een go, maar Mark vind dat ze niet zomaar een go kunnen geven. Ze moeten eerst de kosten weten. En nu ze het toch over kosten hebben, wil Mark het even over de financiën hebben. Ze staan nog steeds boven de 10.000. Om precies te zijn hebben ze nu 10.349 euro. Als ze geen gekke dingen doen kunnen ze dus alleen nog maar stijgen, en komen ze niet meer onder de 10.000. Nicole zat te denken aan een lampionnen lichtjes avond met Sint Maarten. En Naomi vertelt dat ze op/rond 7 november een runway show wil organiseren waar ze de kledinglijn van Gina willen showen. Milou komt maandag praten. En Naomi heeft Yes-r gebeld of hij misschien ook in die kleding collectie wil lopen. Misschien dat Naomi's tassencollectie dan ook geshowd kan worden. Naomi wil dus vragen of iedereen het rondom 7 november rustig wil houden qua planning. Ook zullen er Victoria secret modellen komen die dag.

Benjamin laat weten dat op 3 oktober van twee tot zeven een dag zal zijn voor de Heppie kids. 22 september is er een dierenopvang, met aansluitend 's avonds een academie. Wakker dier heeft al toegezegd voor de academie. En voor de academie een hapje eten in Utopia is ook mogelijk. Bjorn laat weten dat er op 25 september ook nog een foute party is. En Wim wil het even over andere dingen hebben. Het gereedschap. Het is een tijd goed gegaan, maar nu moet hij weer constant zoeken. ''Ruim het op als je het gebruikt. Als je gereedschap ziet, breng het naar de werkschuur''. Ook is zijn vader vandaag jarig, en daar moet natuurlijk even voor gezongen worden. Ivan laat weten dat morgen Floor langs komt van Yes we care. Zij komt een aantal dingen bespreken. Ivan wil het klantenonderzoek oppakken samen met Rolf. En Ivan wil een business award organiseren eind dit jaar/begin volgend jaar. Ook wil hij nog kijken naar sociaal psychologisch onderzoek. Daar kunnen ze morgen een tijdje met Floor over brainstormen. Ook heeft Floor twee hondjes. Het zijn twee ex laboratorium hondjes. Die gebruikt zijn voor dier proeven. Het is een heftig gezicht, en de honden zijn getraumatiseerd. Eentje heeft maar drie poten. Toch is er één vrij enthousiast/onrustig. Als ze die hondjes mee neemt moeten er wel mensen zijn die op de hondjes letten. Gina en Naomi willen die taak wel op zich nemen. Volgens Nicole zal het ook een stukje bewustwording zijn.

Bjorn vertelt ook nog even over het daten met Bas. Bas wil heel graag een vriendinnetje. En Bjorn en Benjamin spelen dus voor cupido. Ze hebben al veel mailtjes binnen gekregen, maar willen melden dat de mailbox nog geopend zal zijn tot zaterdag zes uur 's avonds. Er moeten foto's bij, een naam, hoe oud je bent, je hobby's, karakter eigenschappen, en waarom je Bas zo'n leuke jongen vindt. Het is geen grapje. Het is wel een ''lange termijn planning''. Serieuze dames zoeken ze dus. De minimum leeftijd is 18 jaar. Bij interesse kan je mailen naar inwoners@talpa.tv onder vermelding van Cupido benji bjorn. Gabriëlle vertelt als afsluiting van het centraal nog even over de Michael Jackson tribute avond. Dit is zaterdag al, en Gabriëlle heeft een rooster gemaakt. Als ze de taakverdeling op leest gaat dit iets te snel voor ons om mee te typen. Maar iedereen heeft dus een taak gekregen. Tot nu toe komen er 75 man naar de tribute avond toe. Gabriëlle denkt dat het rooster wel haalbaar is. Bjorn benadrukt dat er aardig wat mensen komen, maar dat het niet te druk zal zijn. Op sommige plekken staan wel vier mensen ingedeeld. Het is dus niet nodig om met zijn vieren tegelijk ergens te staan. Onderling kunnen ze afwisselen. Wel zijn ze ook echt verantwoordelijk voor de taak waar ze bij ingedeeld staan. Dat betekent ook dat ze dat van te voren klaar moeten zetten. En die plek na afloop opruimen. Ook de Le Luifel is die avond gewoon weer geopend. Het feestje is van zeven tot elf. En kaartjes zijn nog steeds te koop voor 7,50. Cees vraagt nog wat opheldering over de shirtjes. Elke Utopiaan mag twee soorten shirtjes maken, laat Nicole weten. En daarna is het centraal om 12:39 weer afgelopen.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.