Giorgio Verweij ondersteunt actie tegen pesten. ~ Utopia Gekte

9/24/2015

Giorgio Verweij ondersteunt actie tegen pesten.

Speak up!

Utopiaan van het jaar 2014 Giorgio Verweij ondersteunt de actie Speak up! Stop Pesten! De actie is een initiatief van fotograaf Richard Broekhuijzen uit het Drentse Odoorn. Zo wil hij meehelpen om dit probleem tegen te gaan.

Pesten is nog steeds een groot probleem in de samenleving. Het initiatief op het online sociaal netwerk Facebook heeft inmiddels veel mensen aangetrokken en belangrijker nog, aan het denken gezet. Sinds het begin van de actie in november 2012 zijn er al meer dan 1000 mensen op de foto gegaan voor het initiatief, zo ook onder andere GTST-acteur Ferry Doedens, dj Don Diablo, dj Vato Gonzalez & MC Tjen, Tweede Kamerlid Agnes Wolbert, Mr. Nederland 2012/2013 Bas Gosewisch, Miss World Nederland 2011 Jill Lauren de Robles, FC Groningen, FC Emmen, gedeputeerde Ard van der Tuuk van de provincie Drenthe, burgemeesters Marco Out van Assen en Cees Bijl van Emmen.

Week Tegen Pesten

De Week Tegen Pesten (21 t/m 25 september) is dit jaar hét vertrekpunt om aandacht te besteden aan een positieve groepsvorming in de klas. Met de campagne #Durfjijhetaan biedt Stichting School & Veiligheid leerkrachten tips, lessuggesties, blogs en inspiratie over pesten, groepsdynamica én meer. Elk jaar in de vierde week van september wordt de Week Tegen Pesten gehouden.

Pestgedrag 

Pestgedrag komt nog steeds voor op Nederlandse scholen. Meer dan 16% van de kinderen van 9 tot en met 11 jaar geeft aan regelmatig te worden gepest, en 5,5% geeft aan regelmatig zelf actief te pesten gedurende de voorgaande maanden. De meerderheid van de gepeste kinderen vertelde niet aan hun leerkracht dat zij werden gepest. Als leerkrachten eenmaal weten dat er wordt gepest proberen zij dit meestal te stoppen, maar in veel gevallen blijft het pestgedrag aanwezig of verergert het zelfs. Actieve pesters worden lang niet altijd door leerkrachten en/of ouders aangesproken over hun gedrag.

Cijfers komen uit het dossier ‘Pesten onder basisschoolkinderen’ van het Nederlands Jeugd Instituut. Voor meer info zie: www.nji.nl.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.