Gedoe in de keuken, Rolf is druk aan het werk... ~ Utopia Gekte

9/05/2015

Gedoe in de keuken, Rolf is druk aan het werk...

....en Stefanie kijkt vooral toe

Terwijl vele bewoners dus al druk bezig zijn met de voorbereidingen voor het diner, is Stefanie vooral aan het kijken, opdrachten geven, en stressen.(?) Stefanie laat weten dat er vanavond één persoon is die glutenvrij eet, die mag dus geen patat uit de frituur. In het woongedeelte van de loods wordt er ook al druk gewerkt. Rob, Bjorn en Naomi zetten alvast de tafels neer. Ook Ivan en Gabriëlle komen niet veel later helpen met het neerzetten van de stoelen. Als alles klaar staat gaan er ook nog lakens over de tafels heen, en daarna moeten de tafels gedekt worden. De borden mogen nog niet op tafel. Het gaat dus om bestek en glazen. In de keuken is er ondertussen weer stress. ''Als ik voor 70 man een saus moet maken heb ik minstens anderhalve liter(?) room nodig'', laat Rolf weten. Die blijkbaar constateert dat er te weinig room is ''Dan moet je Marleen even bellen'', is Stefanie's antwoord. ''Bel jij even dan'', zegt Rolf die druk aan het koken is. ''Nee'', reageert Stefanie. Stefanie weet nog een aantal pakjes te vinden. ''Mag ik ze alle zes gebruiken? Ik dacht dat jij ze ook voor je soep nodig had?'', zegt Rolf. Maar van Stefanie mag hij alle pakjes gebruiken. ''Ik verzin wel iets anders'', laat ze weten.

Als Rolf die druk aan het koken is, aan Stefanie vraagt of ze even tijm voor hem wil knippen, krijgt hij ook weer een apart antwoord. '''Ja zo!, zie je niet dat ik bezig ben'', antwoord ze terwijl ze niks staat te doen en toe aan het kijken is. Cees komt opeens ook om room vragen. Maar dat is er volgens Stefanie niet meer. Cees past het wel aan zegt hij. ''Goedzo'', reageert Stefanie. Zodra Cees weg is gelopen gooit ze er nog maar een opmerking achteraan. ''Je past je maar aan, anders rot je maar op''. Even later vraagt Stefanie aan Rolf of hij het servies al gezien heeft. Rolf niet, en Stefanie ook niet, dus vraagt Rolf zich terecht af of het er wel is. Stefanie haalt haar schouders op. Ze heeft wel glazen gezien. Maar de noodzaak om het na te kijken/vragen is er blijkbaar niet. ''Ik doe gewoon rustig aan, heb geen zin om te stressen. Kun je even de ... aangeven. [...] En waarom heb je deze nog niet in de oven gezet?'', vraagt Stefanie. ''Hij is toch nog aan het voorverwarmen? Waarom telt die af?'', reageert Rolf. ''Dat is de tijd'', laat Stefanie weten. ''Oh''. De volgende lading beenham gaat dus snel de oven in.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.