Er waren vrienden voor Gabriëlle aan het hek ~ Utopia Gekte

9/27/2015

Er waren vrienden voor Gabriëlle aan het hek

Drukte tijdens de markt

De markt is in volle gang en het is lekker druk overal. Vooral bij Le Luifel staat er weer een erg lange rij. Maar daar staan ze dan ook niet voor niets met zijn drieën ingepland. Cees is om half één weer druk bezig met een rondleiding. En ook daar is genoeg animo voor. Cees moet dan ook hard gillen om zichzelf verstaanbaar te maken voor de hele groep. Ongeveer tien minuutjes later zien we Ivan een grote groep mensen de loods uit sturen. Het is verboden toegang, en mensen mogen er eigenlijk alleen komen als ze mee doen aan een rondleiding. Tussendoor is Naomi druk bezig met foto's maken. Ze krijgt zelfs een interessant verzoekje. Een dame wil op de foto met Ivan, maar dan wel voor de poort. Naomi legt aan Ivan uit dat het hek bij die dame vandaan komt. ''Waar de poort van is. Hekwerk''. Om kwart voor één zien we Rob en Mark samen in Le Luifel staan. Rolf is op dat moment nergens te bekennen.

Cees laat op de andere stream aan bezoekers weten dat de enquêtes ingeleverd kunnen worden bij de kassa. En dat ze daar dan ook het muntje krijgen wat ze in ruil krijgen voor het invullen van een enquête. Mensen die vragen naar sigaretten verwijst Cees door naar Mark. Die stond tijdens een vorige markt(?) sigaretten te verkopen, en zal dat deze markt misschien dus weer doen. Wim en Rowena staan samen achter de bar, en om één uur zien we Rolf toch weer in de Luifel. Daar verkopen ze naast friet en snacks ook broodjes hamburger. Ondanks dat Rolf er nu bij is lijkt hij vooral handtekeningen uit te delen terwijl Rob en Mark wel druk aan het werk zijn. Rolf neemt tussendoor alleen wat bestellingen op om die door te geven aan de andere heren. Als Rob even weg is moet Rolf het patat scheppen overnemen, hij is een beetje langzaam en doet het op een andere manier dan Rob. Hij gooit wat patat in de zak, spuit er vervolgens mayonaise op, en vult dan verder op met patat. Terwijl Rob de mayonaise gewoon helemaal aan het einde er pas op spuit. Gelukkig is Rob al snel weer terug en kan hij het dus weer overnemen, Snel werken is wel belangrijk als er zo'n lange rij met klanten te wachten staat.

Om kwart over één zien we Bjorn een rondleiding geven. Hij gebruikt hier een microfoon bij en is dus een stuk beter te verstaan dan Cees die moest gillen om zichzelf verstaanbaar te maken. Bjorn sleept een box met zich mee, maar krijgt hulp van een jongetje die het snoer tilt. Om tien voor half twee zien we dat er ook weer volop muziek is tijdens de markt. Een man die we al vaker in Utopia hebben gezien is gitaar aan het spelen, en Rowena zit er naast om te rappen. Ze moet er even in komen en is soms even haar tekst kwijt. Maar zodra ze het opgepakt heeft klinkt het meteen erg goed. Als ze klaar is klinkt er dan ook een luid applaus voor haar.

En ondanks dat we gister erg veel geblogd hebben en de hele dag de streams hebben gevolgd, missen ook wij van Utopia Gekte toch soms nog een interessante gebeurtenis. Zo kwamen we zojuist een filmpje tegen van gister, waarop te zien is dat er bezoek voor Gabriëlle aan het hek was. Lang duurde het moment niet en goed verstaanbaar was het ook niet omdat er vooral luid geschreeuwd werd. Toch willen we dit moment nog even met jullie delen. Hieronder vind je dan ook het filmpje waarin de vrienden van Gabriëlle aan het hek stonden. dit vond dus gisteren tijdens Bas' date met Didi plaats, en niet vandaag.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.