Een nieuw huis voor de kuikens ~ Utopia Gekte

9/22/2015

Een nieuw huis voor de kuikens

Met warmteplaat en meubels

Deze middag hebben de pasgeboren kwartels een nieuw huisje gekregen. Gister heeft Wim dat voor de kwartels in elkaar geklust en Bas heeft wat meubeltjes gemaakt voor in het huisje. Hoewel de kuikens er niet echt gebruik van zullen maken, is het natuurlijk wel leuk voor het zicht van de Utopianen. De kuikens hebben dus een eigen poppenhuisje gekregen. Gister konden de kuikens in principe al over, maar Bas wilde gister dat Nicole het eerst nog zou schilderen. Schilderen is niet meer gebeurd, maar vandaag heeft Nicole het huisje wel gestyled met wat stickers aan de binnenkant van het huisje, en op het plexiglas. Direct daarna konden de kuikens over. Terwijl Bas dat ging doen stonden er al snel vele bewoners om hem heen om hem te helpen. Nu ze nog zo klein zijn vind iedereen de kwarteltjes natuurlijk superlief. 

Al snel blijkt er een probleempje te zijn. Nu de kuikentjes en het glas er al in zitten, krijgen ze de warmte plaat er niet meer in. De kuikentjes moeten er dus weer uit, en het glas moet er weer uit. Maar daarna merken ze dat dat nog niet het enige probleem is. De warmte plaat is net iets te hoog, en past niet in het huisje. Maar daar kan Wim wel iets aan doen. De pootjes waar de warmteplaat op leunt moeten gewoon iets korter gemaakt worden. Nadat Wim dat gedaan heeft en de warmte plaat er ingezet is, kunnen de kuikentjes eindelijk hun nieuwe huisje betreden. Bas zet ze voorzichtig één voor één er in en telt hardop hoeveel kwarteltjes er al zijn. Op dat moment zijn het er al twintig. In het huisje is ook nog een beneden verdieping voor als de kwartels wat groter zijn. Maar of ze dan nog door het gat passen is nog maar af te wachten. Voor nu hebben ze in ieder geval een nieuw verblijf.


Hoe het huisje er gister uit zag.
De meubels
Hoe het er nu uit ziet, met de kwarteltjes en de warmtelamp er in.

0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.