Een academie van Henk ten Napel over paardenmishandeling ~ Utopia Gekte

9/17/2015

Een academie van Henk ten Napel over paardenmishandeling

Paarden mishandelingen

Deze avond rond half acht kwamen Henk ten Napel en zijn dochter Utopia binnen om een academie te geven over dierenmishandelingen en dan in het bijzonder paardenmishandelingen. Een heftige academie waar geen mensen van buitenaf bij aanwezig mogen zijn. Alleen de Utopianen zullen aanwezig zijn. Zodra alle spullen klaargezet zijn neemt Henk ten Napel het woord. Hij vertelt over zijn paard die ooit mishandeld is. Hij is toen gaan onderzoeken ''wie doet zoiets, wat zit daar achter''. Hij vertelt over paardenmishandelingen waarbij de dader de geslachtsdelen van de paarden afsneed. ''Dan ben je heel erg ziek''. Henk heeft toen een soort van database gemaakt van alle mishandelingen die plaats hadden gevonden in Nederland, en daaruit bleek dat de dierenbeul in dezelfde weekenden op dezelfde locatie toesloeg. Op den duur heeft hij dat bekend gemaakt en toen werd gedacht dat hij zelf de dader was. Hij kreeg een pijlzender onder de auto, en zijn telefoon werd afgetapt. Er waren mensen die niks meer met hem te maken wilden hebben, geen zaken meer met hem wilden doen. Daar heeft hij een jaar lang heel veel last van gehad.

Gelukkig is uiteindelijk de echte dader/dierenbeul opgepakt. Die heeft levenslang gekregen en komt niet meer vrij, ook omdat hij naderhand vrouwen is gaan verkrachten. Henk vertelt over een man die achter vrouwen aan gaat, een ader bij de keel door snijd waardoor de vrouwen verzwakken, en daarna verkracht worden. We krijgen allemaal enge verhalen te horen. Henk heeft ook een korte film bij zich die hij voor de Utopianen af wil spelen. Hij moet ze wel van tevoren waarschuwen dat het echt heel heftig is. ''Als je het niet kan zien pak dan een kussentje''. Het filmpje duurt zo'n elf of twaalf minuten. En na het filmpje komen er vanzelf wel vragen los. Nicole besluit even achter de laptop te kruipen tot het filmpje voorbij is. Ze kan er echt niet tegen. Vervolgens kijken de overige Utopianen - sommigen met een traan - naar het filmpje. Als het filmpje weer voorbij is neemt Henk het woord weer. Hij is benieuwd wat de Utopianen zouden doen als ze iemand zoiets zouden zien doen. De bewoners lijken het niet echt te weten, maar ze vinden wel dat zo iemand zwaar gestraft moet worden.

Als iemand er naar vraagt wordt duidelijk dat de dader die opgepakt is, 50 jaar oud was. ''Waarom deed hij dit? Is hij zelf misbruikt?'', vraagt Rowena nieuwsgierig. Henk vertelt dat de dader in zijn jeugd pleeggezin in en uit is gegaan. Hij mocht niet bij kinderen aan tafel zitten, heeft een slechte jeugd gehad. Had een vrouw met kinderen, is van haar gescheiden. Heeft het met mannen geprobeerd, was ook geen succes. En toen moet hij hebben gedacht, dieren daar zit ook een gat in. Daar kan ik ook wat mee doen. En toen is hij dus overgegaan op de dieren. ''Wat je ziet het is levensgevaarlijk. Ze steken op de geslachtsdelen. Dat betekent dat ze seksueel gefrustreerd zijn''. Een paar jaar geleden was er één dader, maar inmiddels gebeurd het overal door het land. Volgens Henk lijkt het alsof er nu een gesloten community voor is met mensen die elkaar op lopen te fokken. ''Bijna elke week wordt er wel een paard mishandeld. Het vliegt door heel Nederland heen''. En niemand doet er meer iets aan.  Er zijn zo'n 80 gevallen in een jaar. En dan door heel Nederland verspreid.

Ook de dochter van Henk komt nog aan het woord. Zij vertelt over de dierenopvang die ze hebben. Ze hebben een opvang voor mishandelde pony's. Die paarden knappen ze dan op, maken ze beter, en uiteindelijk zoeken ze een nieuw liefdevol baasje voor het paard. De dochter van Henk is nog maar zestien, maar zet zich er volledig voor in. Ze krijgen soms donaties, maar betalen ook veel zelf. Als ze die dieren maar kunnen helpen.

Doneren, een paard adopteren, of meer informatie vinden, kan allemaal via deze site.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.