Centraal voor de laatste instructies ~ Utopia Gekte

9/05/2015

Centraal voor de laatste instructies

Uitleg van Stefanie en Naomi

Deze middag werd iedereen nog even bij één geroepen. Als iedereen bij elkaar is gekomen neemt Naomi het woord. Ze bedankt iedereen dat alles nu al klaar staat. Ook in de keuken gaat het volgens haar helemaal op schema. Naomi benadrukt dat ze er vanavond op hun allerbest uit moeten zien. De eerste bezoekers komen om zeven uur binnen, en het is de bedoeling dat iedereen op half zeven dus al klaar staat. Op de lijst die ze eerder gekregen hebben kunnen ze de rest van de tijdsindeling zien. Alles moet lekker lopen, laat Naomi weten, en Stefanie gaat vervolgens uitleggen hoe de bewoners een bord moeten uitserveren, en weer weg moeten halen. Het maakt ook niet uit welke Utopiaan aan welke tafel gaat zitten, als er maar bij elke tafel één Utopiaan zit.

Stefanie zegt dat je sowieso altijd als eerste het eten uit serveert aan de vrouwen. Rechts indienen, en weer uithalen vanaf links. Bij het uithalen doe je weer als eerste de vrouwen. Voor de mensen die met drie borden lopen. ''Dan doe je de restjes op het onderste bord, en kan je op het bovenste bord opstapelen''. Rechts uitserveren en links afhalen dus. Ook de drankjes worden nog even besproken. Er komt sowieso water op elke tafel te staan. Maar hoe doen ze het met de rest van de drank. De mensen laten betalen kan niet meer, want ze gaan er nu vanuit dat alles gratis is. Naomi geeft toe dat ze er eerlijk gezegd ook niet aan gedacht heeft. Ze heeft wel water bestelt. (Ook andere drank en fris is aanwezig. Het is alleen niet mee berekend in de kosten) Hoe ze het nu gaan doen blijft onduidelijk. 

Het uitserveren gaat tafel voor tafel, maar na de soep hoeft het volgens Naomi niet meer op volgorde. Als je tafel klaar is met eten moet de Utopiaan gewoon naar Stefanie toe gaan, zodat zij de nieuwe borden kan opdienen.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.