Centraal om de cijfers van de markt bekend te maken ~ Utopia Gekte

9/27/2015

Centraal om de cijfers van de markt bekend te maken

Een omzet van 15.552 euro

Om kwart over negen gaan de bewoners centraal. Naomi en Wim die daarvoor al op bed lagen komen er hun bed voor uit. ''Als je gewoon was blijven liggen hoefde ik er ook niet uit'', moppert Naomi tegen Wim. Bas zien we ook op bed liggen. Maar die komt er niet uit. De bewoners moeten dit centraal dus met zijn veertienen doen. Ivan opent het centraal en laat weten dat het een drukke dag is geweest. ''Wat vonden jullie ervan?'', vraagt hij. ''Hectisch'', laat Cees weten. Maar iedereen is positief. Nicole vertelt dat ze tijdens deze markt ook niks negatiefs heeft gehoord. Wel komen de bewoners tot wat verbeterpunten. Zo moeten ze de volgende keer er voor zorgen dat er genoeg klein geld is. Rowena vond het tennissen leuk, maar de markt is er niet het juiste evenement voor. Rolf heeft ook nog iets te zeggen. Hij laat weten dat achter de bar staan totaal anders is dan in de Luifel staan. Mark zit naast hem en heeft een lach op zijn gezicht. Rolf laat weten dat hij het mooi vond om daar te staan en heeft respect voor wat Mark doet. Ze hebben veel snacks verkocht deze markt. Ook bij de merchandise kraam ging het goed met de plotter. Er zijn veel shirts verkocht en de bezoekers vinden het leuk dat ze zelf de merchandise maken. Voor de volgende keer moeten ze zorgen dat er van te voren meer merchandise gemaakt is. Zodat er meer klaar ligt en ze meer kunnen verkopen. Nicole is van mening dat ze tijdens de rondleidingen ook meer aandacht moeten besteden aan de markt standhouders.

''Zijn er mensen die niet tevreden waren over hun taak?'', vraagt Ivan. ''Ik vond het vrij druk'', laat Rob weten. Gina wil volgende keer haar eigen kleding collectie verkopen en haren krullen. Ze wil niet meer knippen op de markt. Gabriëlle wil altijd bij de merchandise staan en Nicole lijkt er hetzelfde over te denken. Zij wil geen tatoeages meer zetten tijdens de markt. Mensen moeten er een afspraak voor maken, dan heeft Nicole ook meer tijd voor haar klanten. De Utopianen komen tot de conclusie dat deze keer de organisatie goed was. Waarna Gina vraagt om een applaus voor de goede samenwerking. De volgende markt is op 25 oktober. Mark laat weten dat de snijmachine overleden is, echt kapot is en dat er dus een nieuwe moet komen. Daarna is het tijd voor de cijfers en laten Naomi en Wim weten dat ze op moeten schieten. ''Schiet nou op ik wil echt slapen'', aldus Naomi. Ivan laat weten hun gemopper erg storend te vinden. Ze hoeven er niet bij te zijn. ''Ga dan alsjeblieft in bed liggen''. Maar ze besluiten er toch bij te blijven om de cijfers te horen.

Mark neemt het woord en begint de cijfers op te lezen:

  • Haren knippen & Gina's kleding collectie: 350 euro.
  • Naomi's foto's: 420 euro.
  • De rondleidingen: 1184 euro.
  • De merchandise: 1500 euro
  • Baas beach: 1625 euro.
  • De bar: 1474 euro.
  • Le Luifel 2364 euro.
Als ze daar de kaartverkoop en de huur van de standhouders bij op tellen hebben ze een omzet gecreëerd van 15.552 euro. Als ze daar dan weer de markt kramen, de aggregaat, de beveiliging, de inkoop, de btw en nog meer van af halen. Dan houden ze een bedrag van 8380 euro over. Volgens Mark komen ze niet meer onder de tien duizend euro. Morgen gaan ze zitten voor de winst uitkering. Elke bewoner krijgt namelijk een ''bonus''.  Ze krijgen zo'n 300 euro per persoon. Het exacte bedrag ging iets te snel voorbij om volledig mee te krijgen. ''De beste markt van het jaar'', concludeert Mark. Er klinkt gegil en gejuich. Daarna noemt Bjorn alle komende evenementen op. Die je allemaal kan vinden op de webshop. En daarna is het centraal weer afgelopen.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.